Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7840
8.5.07 23:40

Zuzzo, držím palce. Mít domek se zahrádkou, tak oželím i ten výhled a dokonce snad vezmu na milost i ten hadr před oknem :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
9.5.07 00:11

Bluesky, jak ses ptala na ten chlór, tak myslím, že ho ten náš filtr taky odstraňuje, rozhodně voda není cítit http://www.brita.net/…details.html?… . Bohužel je Brita plastová. A s tím pitným režimem to taky sedí, jak ji vidím, napiju se :)
Ad záclony - nemáme žádné, ale v předchozím bytě jsme měli závěs z Ikea, dají se tam vybrat moc pěkné látky a záclony z průsvitné bavlny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
9.5.07 08:24

Tady se to rozjelo :D .

Nabídka na vyzkoušení futonu stále platí, Zuzzo , až budeš v Pze, ozvi se.

Taky mě napadla Ikea, mám od nich římské rolety, nebo jak se to jmenuje, takové to cosi pravidelně rozdělené lištami, skládá se to podle nich, regulovatelné stažením. Ale bavlny tam jistě mají víc. S praním je to horší, ale jde to luxovat. Cena pokud se nemýlím kolem tří stovek za kus, ale jukni jim na web do katalogu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
9.5.07 11:18

Čauky všem.

záclonám - bydlíme v domku a představit si to bez nich nedovedu, měla bych pocit že je mi vidět až.....tam..... :lol: . Ale je zajímavé, že před pár dny jsem o nějakých přírodnějších také přemýšlela - fakt telepatie - kupovala jsem totiž v Ikee nové (neb ty staré mi okno a děti úplně roztrhaly). Ale když si tak domyslím ceny nějakých krásných bavlněných a porovnám s dvěma stovkama (tolik mě stály ty ikeácké), tak bohužel zatím vítězí umělina. Snad až děti povyrostou a zadaří se nám okno zrenovovat, tak budu moci zainvestovat i do tohoto.
Už vám ale dlouho chci napsat, že v Ikee mají řadu textilií z nebělené bavlny: závěsy, koberečky, ložní povlečení, přehozy na postel. Tak se na to koukněte, najdete pod názvem Bomull .

A k těm konvicím . Už kdysi dávno tady odkaz na filtry Dionela proběhl, tenkrát mě to nezajímalo, nechala jsem se ale nalákat na Britu. Také mi trošku vadí ta umělá hmota, a jak tak koukám, tak ta skleněná konvice Diona má i podstatně levnější provoz 8O . Což stojí za úvahu. Nevíte někdo, jestli je možné mít konvici třeba na chalupě a použít ji čas od času? Tj. že bych si Britu odvezla a domů si pořídila tu skleněnou. Ale nevím, jestli to třeba nebude nějak plesnivět nebo tak..... :?: .
Zároveň mě ale zajímají i ty velké filtry, tak prosím Radino - můžu mít pár otázek z praxe?
1. jaký filtr jste si vybrali
2. kdo vám ho instaloval
3. kolik asi stojí provoz?
Ono to na jejich stránkách asi všechno bude, ale ať to nemusím všechno procházet :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
9.5.07 12:11

Ahoj Pimpo ,
já tu Dionu používám přes týden v Brně, ale přes víkend, když jsem doma, tak ne. Nic se s ní nestane, jen prvních 0,2 litru přefiltrované vody po odstávce se má buď vylít nebo převařit (kvůli bakteriím). Takhle už ji provozuju skoro rok a je v pohodě :wink:. Jak to je s Britou nevím, ale asi to bude podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
9.5.07 12:11

Ahoj holky, obracím se pro radu na pražačky. Prosím, kde se dají v centru prahy koupit eko výrobky značek sodasan a sonett? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
9.5.07 14:42

Právě jsem si vodu z konvïce Brita nalila do mobilu… anketní otázka: Jak si myslíte, že to dopadne? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
9.5.07 15:29

Fazole, nech ho vysušit a bude v pohodě. Hlavně ho nesmíš zapnut mokrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
9.5.07 15:45

Katy , u nás by to bylo naopak - několik týdnů nepoužívaná a pak víkend v provozu. Zkusím se po tom popídit.
A ještě k té tvojí - píšou že filtr je na 700 litrů - to je asi 5 - 6 měsíců že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
9.5.07 16:39

Pimpo ,
já myslím, že delší nepoužívání nevadí, já ji třeba o prázdninách nebo o Vánocích nepoužívala i 14 dní. Nám 1. patrona vydržela (pro 2 lidi) asi 9 měsíců a to tu vodu používáme úplně na všechno - i na vaření (teda třeba polívek a tak, na brambory ne :wink:). Záleží, kolik lidí ji používá a na co všechno.
Na 700 litrů je ta vložka FAM 1 (tu mám já), třeba FAM 2, která redukuje i dusičnany, je jen na 70 litrů (kámoška si ji pořídila na chalupu, kde právě měli hodně dusičnanů ve vodě).

Fazole - mobil to určitě přežije :-). A třeba po té živé vodě z Brity bude tak plný energie, že nebudeš muset ani nabíjet :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
9.5.07 17:06
jahoda píše:
Ahoj holky, obracím se pro radu na pražačky. Prosím, kde se dají v centru prahy koupit eko výrobky značek sodasan a sonett? Díky moc.

Já jsem kupovala teď o víkendu Sodasan v Albiu, ale ceny jsou pekelný :evil: Levnější je určitě Rozmarýna na Andělu. Sonett bohužel nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
9.5.07 18:24

anketní otázka

Fazolko, tvému mobilu moc fandím :D :D :D ( a to ne kvůli tomu pozvání na futon, i když toho si taky cením :wink: )
Synek mi loni fungl nový mobil v nestřeženém okamžiku potopil do hrnku s čajem. Nakonec to mobil rozchodil, jen jsem musela koupit novou baterku. A mobil od té doby nemá rád čaje :D

A jinak jak tak čtu vaše voda story, jsem fakt vděčná za místní vodu, pramenitou, chlorovanou tak, že to není vůbec cítit (jsem si dlouho myslela, že ji nechlorují vůbec, až nám vysvětlila místostarostka, že je to nějaké nařízení a chlor se dávkuje podle počtu obyvatel :? ) Ty roky, co jsme bydleli ve městě s hnusnou nepitelnou vodou jsme pravidelně jezdívali/chodívali k vyhlášenému prameni a tahali vodu domů v kanystrech. A fakt mi to nechybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.5.07 18:29

Ekoznačka

Ekoznačka Zajímalo by mě, jaký je váš vztah k ekoznačce? Řídíte se jí při vybírání výrobků? Znáte stránky www.ekoznacka.cz? Hledáte v databázi výrobků s ekoznačkou? Popřípadě jak vám to hledání vyhovuje? Díky za odpovědi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
9.5.07 19:37
jahoda píše:
Ahoj holky, obracím se pro radu na pražačky. Prosím, kde se dají v centru prahy koupit eko výrobky značek sodasan a sonett?
Jahodo, Sonnet přímo v centru prodává Máta - víš kde to je??
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
9.5.07 22:53

Bluesky, nevím, kde je Máta :( . Ale stačí mi napsat v jaké ulici. Já se v centru celkem vyznám a zajíždět někam dál od centra nebudu mít jaksi čas. A nevím ani kde je Albio ani Rozmarýna (zuzeco)Potřebuju vědět, kde to najdu, název obchodu mi jaksi nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný