Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2172
22.4.07 09:38

Ty bláho, ta zelená svatba je super, já si snad někoho najdu a vdám se! :lol: :lol: :lol:

Táta by mi mohl vypěstovat brambory na salát, zoral kvůli malýmu kus pozemku za zahradu, aby měl malej biobrambory. :D Máma se zase vrhla na pěstování mrkve a brokolice, to budou příkrmy!

Bluesky , lehká hlava je super, dobrý je talíř lehké hlavy, tam je od všeho kousek a je to mňamka, jen si mi nelíbí, jak je to tam temné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
22.4.07 10:11

Hehe, právě jsem si ospravedlnila, proč nežehlit povlečení: já totiž nejsem líná, já šetřím proud! :lol:

Navíc nevyžehlené povlečení má pěkně strukturovaný povrch a tím podporuji výtvarný rozvoj svého miminka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
22.4.07 14:58

Jo jo, Lehká hlava je super. Dá se tam celkem v pohodě zajít i s dětma (a najíst se tam s nimi). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
22.4.07 17:47

Fazole, povlečení mám krepový a nemusím si nic zdůvodňovat :lol: :lol:. Jak já nemám ráda žehlení :twisted: :twisted:, je to taky jedinej důvod, proč se tak 1× týdně dívám na televizi - a protože mne telka nebaví (večery spíše prosedím u počítače), tak se mi vždycky (než se v TV objeví něco, co bych přežila) koš s věcmi na žehlení pěkně zaplní :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
23.4.07 15:09

Prosím o radu; chtěla bych si na balkon koupit kompostér na organický odpad, ale ony se vyrábějí jen bez dna kvůli „kontaktu s půdou“. nevíte o nějakém, co by měl i dno?

Původně jsem chtěla zavést prostě plastový pytel do nějaké hezké bedýnky, ale tím by se k tomu asi blbě dostával vzduch, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
23.4.07 15:09

jo, a kde berete piliny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
23.4.07 15:39
Bluesky píše:
Mne ještě hodně zaujalo tohle:
VE MĚSTĚ - váš kompost si můžete založit kdekoliv v obyčejném pytli na odpadky. Kompost v igelitové tašce je mnohem vlhčí, proto se rozloží daleko rychleji než kompost venkovní. Dejte malé kousky kuchyňského odpadu spolu se sedlinou od kávy a několika hrnky půdy do černé igelitové tašky. Tašku zavažte a vyneste na slunné místo. Obsah tašky by se měl zcela rozložit za dva až tři týdny. Tašku nechte otevřenou, přisypte trochu půdy a nechte dalších pár dní působit. Tímto kompostem pak můžete pohnojit vaše pokojové rostliny, vaší zahradu nebo květiny v květináčích na dvorku. Už jsem dnes „založila“ a jsem netrpělivá a móóc zvědavá.

Fazole - Bluesky tady před nedávnem psala tohle, takže ten pytel asi není od věci :wink:.

Piliny mám od dědy z cirkulárky :D, ale myslím, že kdybys v Praze navštívila nějaké truhlářství, že Ti je rádi dají. V Brně v jenom truhlářství dávají zadarmo piliny i hobliny (kámoška si tam pro ně chodí - má morče).

ad kompost - Na kompost nepatří: nemocné rostliny, plevel s kořeny, zbytky masitých jídel(přitahují krysy a myši), kůra citrusů, větve tují a dalších cizokrajných jehličnanů (odpuzují žížaly a zpomalují tak proces tlení).
Myslíte, že ta kůra z citrusů tam nesmí proto, že jsou stříkané? Já jen, jestli ta z bio citrusů tam může :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
23.4.07 15:43

Katy, myslím že trocha kůry nevadí, jen by jí tam nemělo být hodně. Mám za to, že jsem to tak někde četla.

Fazole, piliny snad prodává i zverimex.
(Omlouvám se že neodpovídám, mám silně nekomunikativní náladu, ozvu se později).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
23.4.07 17:54

Však ten Blueskyn příspěvek mě na ten kompost právě nalákal :D , tak jsem si o tom četla a všude píšou o vzduchu a o vzduchu, ledaže bych ten pytel propíchala?

Pimpo, v poho, nebuď pod tlakem, ju? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
23.4.07 20:54
Fazole píše:
Prosím o radu; chtěla bych si na balkon koupit kompostér na organický odpad, ale ony se vyrábějí jen bez dna kvůli „kontaktu s půdou“. nevíte o nějakém, co by měl i dno?
http://www.biom.cz/index.shtml?…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
25.4.07 09:35

Jo, Bluesky, dííííky, našla jsem tam, co hledám, Remaplan kompostér, jenže když ho zagooglím, tak v češtině nejsou odkazy, mají ho v Německu, Anglii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
25.4.07 13:17
Fazole píše:
Jo, Bluesky, dííííky, našla jsem tam, co hledám, Remaplan kompostér, jenže když ho zagooglím, tak v češtině nejsou odkazy, mají ho v Německu, Anglii…

A který ten Remaplan? Thermoquick mají i v OBI na http://produkty.obi.cz/…0-profi.html , ale to je asi pro tvoje potřeby trochu obří varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
25.4.07 23:19

Ahoj holky
nevíte některá, jak odstranit z triček skvrny od potu (deodorantu). S hrůzou zjišťuji,že snad každé světlé tričko menší či větší skvrny má. Nejde to dolů ani solí na skvrny, ani žlučovým mýdlem, že bych to vystříhala? Aspoň by to pěkně luftovalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
26.4.07 00:09

A co to zkusit vystavit na sluníčko?
S odstraňováním skvrn od potu zkušenost nemám, ale na ostatní skvrny většinou funguje sliz nebo žlučové mýdlo, často to nechám působit třeba i 24 hodin. A co nezmizí, vytáhne právě sluníčko. Teď je na to ideální počasí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
26.4.07 06:01

Ahojky holky,

zdravím všechny ekoložky :wink:
Poslední dobou jsem taky změnila svůj přístup a začala používat více šetrnějších přípravků - začala jsem praním ve slizu, teď bych ráda vyměnila i ostatní čistící prostředky v domácnosti za nějaké ekologické. Vlastně mě k tomu přivedla hlavně citlivá kůže mého synka, který se potýká s atopickým ekzémem a ani já sama nemám zrovna moc odolnou pokožku :) Tak proč neskloubit příjemné s užitečným :wink:
Musím se přiznat, že z toho mám moc dobrý pocit :! :wink:

Chtěla jsem se zeptat, jaký máte názor na výrobky fy Amway a její přidružené značky? Např. SA8 SOLUTIONS, DISH DROPS, L.O.C. atd. Mělo by se jednat o ekologické výrobky…

Prolítla jsem nějaké stránky v téhle diskuzi - zmiňujete spíš značky Ecover, Missiva atd.
Nemáte někdo zkušenost? Případně jaký je váš názor?
Moc děkuju za jakoukoliv odezvu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný