Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1162
2.5.07 15:19

Čiperko , není zač :wink:. Biosféra má určitě nejlepší ceny, ale zrovna ten Ecover mají fakt hodně levný - i o 20 Kč na 1 výrobku 8O v tom Zdravém životu na Lidické.

• mýdla na sliz : já sice neslizuju (ořechuju :wink:), ale dle hodnocení zde jsem sestavila žebříček 3 nejlepších mýdel na sliz :D:

Fabienne marseillské mýdlo (v Tetě cca za 20 Kč) - bílé/zelené s oliv. olejem
Palma Kokos (výrobce Palma Bratislava)
Omino Bianco marseillské mýdlo

Zu , s výrobky DenkMit nemám zkušenost, na DM stránkách píšou, že Splňují nároky nejvyšší kvality, jsou cenově výhodné a přitom i ohleduplné k životnímu prostředí. , ale jak to s nimi opravdu je, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.5.07 06:50

Spes: to je výborný, díky za odkaz. mám doma semínka marihuany na jídlo koupená v bioobchode.cz, to snad taky půjde, ne? nejvíc mě asi dostala ta podlaha z konopí :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
5.5.07 14:42

Ad mýdlo na sliz - mám taky vyzkoušené Omino Bianco marseillské mýdlo, používám hlavně to na ruční praní na svetry a je opravdu dobré a krásně jemně voní, na svetrech se pak vůbec nedělají žmolky.

Jinak jsem si vy:,–(ila na zahrádku bylinky, dneska mi to krásně zalívá deštík, tak už se těším, že mi třeba něco vyroste :D

Ulovila jsem další dušičku, na ekodomácnost jsem zlomila maminku, tak to třeba půjde … už u mě má objednávku na ecover a sodason !!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
5.5.07 19:56

Fen-fire - Ty jsi přímo eko-prodejce? :wink:

Jinak mýdlo na sliz jsem dnes sháněla, chtěla jsem sehnat to Fabienne nebo Omnio Bianco… ale neměli ani Jelena, tak jsem holt sáhla pro nějakém obyčejném „jádrovém mýdle EXTRA soft“ od fy Rebicek… znáte ho někdo?
Musím se ještě mrknout jinde… asi není Teta drogerie, jako Teta drogerie :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
5.5.07 20:42

ad mýdlo na sliz - mě se nejvíc osvědčilo to zmiňované Omino. Akorát je problém, že ho v malých drogeriích ve městě už pár měsíců nemůžu sehnat. Dřív to nebyl problém. Nechávám si ho teď kupovat od mámy v Globusu.

A teď jsem u Anděla zakoupila Vladěnku - mýdlové vločky i tekuté prací mýdlo. Až vyzkouším, poreferuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
5.5.07 20:57
Lola_B píše:
A teď jsem u Anděla zakoupila Vladěnku - mýdlové vločky i tekuté prací mýdlo. Až vyzkouším, poreferuju.
U Anděla kde :?::?: V Rozmarýně nebo v nějaké drogérii :?:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
5.5.07 21:18

Ahoj Ciperko , jak ses ptala na ten prášek do myčky, taky mám Sonett - prášek, sůl i leštidlo a jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
5.5.07 21:35

Tak Fen-fire si vedle stěžuje, že nám diskuse vázne. Tož házím téma do placu - která z vás je nabušená informacemi či zkušenostmi s filtračními konvicemi?? Koukala jsem na eČlovíčka (původně na ten Eone krém Dobré ráno) a překvapila mne rozdílnost jejich cen - je to kvůli tomu indikátoru, kterým je konvice vybavena? A je to tak důležité, o jaký indikátor jde? Patrona každé 4 týdny, 3 ks za 535,– Kč, to není moc laciný provoz… Za to, že ti to odstraní vodní kámen. A ten kámen v břiše nějak vadí?? V hrnku je mi totiž ukradenej !!
Tož pištééééé, jsem zvědavá http://www.seslijsmese.unas.cz/smajl03.gif

Ivco, ten Eoné krém Na dobré ráno vidím jako „lahvičku“ (žádná láce) - http://www.vasedeti.cz/…cko/eone.php?… Nebo to není ono?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
6.5.07 00:42

Bluesky , víš, kde je Rozmarýna? Tak tenhle obchod je ještě o dva vchody dál směrem Na Knížecí. Je to taky zdravá výživa a mají i tu Vladěnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
6.5.07 10:35

Ciperko ekoprodejce nejsem, ale bydlím kousek od Brna, takže mám ke všem ekověcem v Brně dobrý přístup. Moji rodiče bydlí na vesnici na jižní Moravě, tam se takové věci bohužel vůbec nikde nedají koupit, takže jsem maminku nejdřív zlomila a pak jí slíbila, že jí něco dovezu :wink:

Vladěnku chci takýýý - ale nikde ji nemůžu sehnat a přes net ji kupovat nechci, protože dám stejnou pálku ještě za poštovné :roll:

Bluesky , filtrační konvici si tady pochvalovala tuším KatyK, já jsem o ní taky přemýšlela, protože doma pijeme balené vody, což je bohužel trochu drahá záležitost :-( U nás je ta voda fakt hnusná a já se pořád nemůžu rozhodnout, jestli do ní mám jít nebo ne, protože mám fakt citlivý nos a nechci za to utratit tolik peněz a pak to stejně nepoužívat, jestli ta voda bude pořád cítit chlorem a jiným hnusem :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
6.5.07 10:45

Holky, jenom se vmísím do diskuse, když vidím že se debata stáčí na filtrační zařízení na vodu. Už léta používám filtr Dionela a jeho provoz je daleko levnější než kdejaké konvice. Jenom ta počáteční investice je dost velká. Nejsem dealerka, jenom spokojená uživatelka a ráda vám poradím co a jak.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
945
6.5.07 22:03

Tak ještě ad Vladěnka , právě jsem koukala na stránky drogerie Martina a zjistila, že u toho Anděla ji mají pěkně předraženou :evil: :evil: :evil: Platila jsem 79,– místo 59,– za vločky a 125,– místo 99,– za prací gel. Grrrrr :evil: :evil: :evil:
Ale drogerie Martina má někde v Praze svoji kamennou prodejnu, tak třeba tam to bude levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
6.5.07 23:50

Bluesky , máme filtrační konvici Brita, museli jsme ji koupit v předchozím bydlišti, protože tam byla příšerně tvrdá a vápenatá voda. Když jsme ji uvařili, tak hned zanesla varnou konvici a ovocný čaj, který je normálně červený a voní, byl z té vody modrý a smrděl. Kupovat balenou vodu se mi nechtělo, jednak bych to musela tahat do schodů a pak by z toho byly hromady prázdných petek. Tak jsme to vyřešili tím filtrem a fakt to fungovalo. Ten indikátor je tam jen proto, abys nezapomněla jednou za měsíc vyměnit tu patronu, což se dá určitě připomenout i jinak. Od ledna jsme přestěhovaní, tady voda není tvrdá, ale pro změnu je chlórovaná, tak filtr používáme dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
7.5.07 00:23

…a máš pocit, že ta voda pak není cítit chlórem??? My pijeme vodu z PETek a z vodovodu tak 50:50, i děti. Takže pořád nevím, jestli to není jen další krám do bytu, já totiž hrozně nesnáším „zahlcenost“ věcma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
7.5.07 08:43

Bluesky , mám ji taky, voda ničím nesmrdí a fakt ji používám, mám modrou, ladí mi s oblíbeným hrníčkem :wink: a hlavně - výrazně mi vylepšila pitný režim, prostě ji na té lince furt vidím, tak si naleju skoro vždycky, když jdu okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný