Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Sice to úplně není k tématu Ekologická domácnost
, ale já to s vyhořelým palivem vidím stejně jako Alda.
Budulínku, ty se sice pohybuješ v oboru, ale tvrzení, že ukládání jaderných odpadů je zcela bezpečné mi připadá hodně silné a troufalé. A nebo jinak - možná je to z hlediska dnešních poznatků zcela bezpečné, ale co až za pár let vědci přijdou na něco jiného a o dnešním skladování jaderných odpadů budou říkat bylo to ne zcela vyhovující …
No nic no, ale asi nic není černobílé. Nikdo, ani ty, nevíme, co udělá jaderný odpad za 50 let. Třeba i s tou vydlabanou skálou ![]()
R
Ale tak je to se vším, ne?? Kdybychom se vším takto nakládali vývoj by nešel kupředu.
Až se vymyslí něco lepšího bude to jistě dobré, prozatím děláme to co umíme.
Možná ti to tvrzení přijde „silné a troufalé“, ale neznám jediný problém s uloženým vyhořelým palivem.
Radka
Holky, tahle debata bohužel vůbec nemá smysl. Jednou si lidstvo vymyslelo komfort ve formě elektřiny, ale nic není zadarmo. Já věřím, že na jadernou energii máme odborníky, kteří vědí co dělají. A my maminky máme možnost zemi pomoct tak, že si budem hlídat množství odpadu a používání chemikálií, budem se snažit kupovat BIO potraviny a tohle všechno učit i svoje děti. Není to tak málo.
Ahoj holky,
uz od zacatku sleduji vasi debatu ohledne ekologie a velmi vam fandim. Radu veci jsem uz take vyzkousela, priznam se, ze ocet do pracky by me v zivote nenapadl, a ted si domu vozim ocet na litry, je to bajecny. Kontroverzni tema ohledne pracich vlozek asi nema smysl rozebirat, ja je nepouzivam a pouzivat nebudu, nicmene vsechny, ktere je pouzivaji maji muj obdiv. V teto diskuzi se najde rada naprosto jedinecnych receptu, odkazu na velmi zajimave stranky, proste vas, holky, chvalim.
Co se tyka jaderne energie, asi to neni uplne to prave tema pro tuto diskuzi, protoze s tim nelze nic delat, my to tady nevyresime, ale muzeme si sdelit nazor a respektovat nazory druhych. A v tomto bode naprosto a bez vyhrad souhlasim s Radkou (Budulinkem). Mam vystudovanou ekologii, radioaktivni zareni bylo tematem me diplomky, vim, co toto zareni dokaze, v tom negativnim slova smyslu. Nicmene jaderna energie je jedna z nejcistejsich forem energie. Kolem jadernych elektraren je opredena rada mytu a zkreslenych onformaci, verejnost nema dostatecny prisun vsech potrebnych aspektu, aby si mohla utvorit objektivni nazor. Jak zde jiz bylo zmineno, cela Francie je poseta jadernymi elektrarnami, ktere jsou z velke casti i podzemni, vypadaji v krajine velmi pekne, navic je vyuzivano i zbytkove teplo z chladicich vezi. No, nema smysl tu asi rozebiratř pro a proti, jen jsem chtela podporit Radku, protoze s ni souhlasim.
Preji krasny den
Nicol
Dostala jsem odpověd od EONU, :
E.ON,a.s. zvažuje zavedení tohoto produktu.
V této chvíli však nejsme schopni říci přesný termín, kdy produkt ? zelená elektřina? budeme nabízet.
Můžeme Vás ujistit, že celkový objem elektřiny, kterou E.ON a.s.dodává svým zákazníkům,pochází určitý podíl právě z obnovitelných zdrojů.Naše společnost provozuje pouze obnovitelné zdroje pro výrobu elektřiny ? čtyři malé vodní elektrárny.Ostatní elektřinu nakupujeme od jiných výrobců a obchodníků s elektřinou, přičemž zde nechybí ani elektřina pocházející z obnovitelných zdrojů.
Rádi bychom upozornili na skutečnost, že na základě našich průzkumů trhu jsme zjisti menší zájem obyvatel České republiky o problematiku životního prostředí ve srovnání s našimi západními sousedy.
Přesto E.ON, a.s. má zájem podporovat ochranu životního prostředí a udělá maximum pro to, aby obecně zvýšila ekologické cítění našich spoluobčanů a zároveň nabízela takové produkty, které přispějí k rozvoji čistých obnovitelných zdrojů elektřiny.
S pozdravem/with kind regards,
Hana Horáková
ahoj stefinko,
dopotřebovala jsem prášek ecover a připravila jsem si teď o víkendu doma prášek dle receptu, který jsi někde schrastila myslím ty (mýdlo na praní+soda+voda) a docela mě překvapilo, že to po vychladnutí úplně ztuhlo. a když říkám úplně, tak tím myslím úplně
![]()
taky se ti to stalo? já toho… teď prostě vždycky kus udloubnu a rozmašíruju ve sklence s vodou a dám přímo do bubnu, protože by se to z přihrádky asi nevymylo
Cami
Cami ano, to jsem měla navrchu úplně tuhé pružné a když jsem z toho ubrala do hloubky, vespod se objevila mýdlová voda. Tak jsem to trochu rozšťouchala vařečkou a dávám to tak nějak kus toho a toho dávkovací vaničkou od prášku přímo do bubnu. Přidám ještě půl malého kelímku od jogurtu sody a peru. Mimo ocet už nedávám ani vůni, já jsem ujetá na mydlinky a tu vůni
. Já jsem spokojená, manžílek se blaženě usmívá a už mi koupil další jádrové mýdlo, aby mi náhodou nedošlo. jak někdo psal, že ocet používá na litry, tak to teda jo.
Boro až se vrátíš z výletu, psalas, že ocet na kachličky v koupelně, že to sežere i případnou plíseň. Máme kamenný barák a koupelnu z chlíva, to je blbý. Teplo je tam jenom když se v zimě fajruje. Jinak klendra, vlhko a boj s plísní. na savo už jsem alergická, dusí mě. Zkusila jsem přidat do mytí ocet a asi to bude dobrý. jakou koncentraci? No jo, ty asi od oka.
Do roka by měl být k dostání český patent, nějaká žravá houba na plísně. Český vynález. normálně se to nastříká nebo co, vyřere houba plíseň a když nemá co žrát, zahyne. Ukazovali to v jednom z nedělních Receptářů. už se toho nemůžu dočkat.
Stefinka
Souhlasím, že radioaktivní odpad tady asi těžko vyřešíme ![]()
Je to téma dost politické a ošemetné. Možná byla ta moje profesorka na tento předmět přílišný pesimista, kdo ví… ![]()
Jeden z jejích největších argumentů proti byl ten, že prostě nemáme dostatečná data a problém odsouváme na neurčito. Materiál by měl být izolován stovky až tisíce let, aby se stal relativně neškodným a tady nastává podle ní ten největší problém…
No, nebudu to už víc rozvádět, nemá to cenu…ale optimista se ze mě už asi nestane ![]()
Stefinko ta houba existuje, zkusím ti to najít. Já kupuju v lékárně na plesnivý haksny a jsou i další varianty.
Chceme Vás upozornit na velmi zajímavou SUPERNOVINKU se kterou vstoupila na náš trh česká firma Biopreparáty. Také máte problémy s plísněmi na zdech nebo omítkách ? Vyhněte se chemickým prostředkům a použijte velice účinný biologický, ekologický , český přípravek k potlačování plísní a dalších mikroorganismů. Přípravek BIO REPEL je originální kompozice mikroorganismů, které potlačují nežádoucí plísně ze zdí obytných objektů. Po jejich eliminaci samy z ošetřeného zdiva vymizí. Aktivní mikroflóra je nepatogení, nenapadá rostliny, zvířata ani lidi. Jedná se o mezidruhový parazitismus. Přípravek BIO REPEL můžete použít i do malířských barev, nebo také preventivně do maltových směsí. Jeho aplikace je velmi snadná, rychlá a zvládne jí každý. Přípravek BIO REPEL obdržíte v naší prodejně Barev-laků, Nuselská 64, Praha 4, PSČ 140 00
Dej si do vyhledávače Bio repel, třeba tam bude něco blíž k vám. Jinak to mám v katalogu Country Life.
Pimpo a Stefinko, to jsem nevěděla, že existuje, to děkuju za tip. Mně se dělá plíseň v pračce v těsnění. Na www.biorepel.cz je toho víc.
Tak jsem ten gel (taky to mám jako želé) vyzkoušela a zatím jsem moc spokojená. Podle návodu se mají toho dávat aspoň dve nádobky od prášku. Stefinko, Ty už to máš natrénovaný, není ta jedna málo? A co to tam přidáváš? Prášek na praní? Já měla pocit, že když to zkombinuješ, tak prádlo žloutne, ale teď fakt nevím. ![]()
Holky, dík za tip na plíseň!
aaliana
PIMPO JSI POKLAD. HNED NA TO MRKNU A DOUFÁM SE TU DOMA VYŘÁDÍME CO NEJDŘÍV A JEDNOU PRO VŽDY S TOU PLÍSNÍ SKONCUJEM.
Aaliano prášek nedávám, dá se tam dát prací soda nebo jedlá soda. Jitka nebo Bora říkala, že vyzpovídá babičku. Mně toho stačí většinou jedna vanička vrchovatá (250 ml) nebo plný hrnek a přidávám půlku nebo ještě jednu dávku mýdla podle uvážení jak je to prádlo špinavé. Plus cca 108 ml nebo 215 ml sody taky podle toho jak se mi to zdá špinavé. A vyloženě špinavé nebo flekaté namáčím na 12-48 hodin do kýblu s vodou, tam jí dávám podle vody. Na plný kýbl 215 ml sody. Mám odměrky od prášků com jsem si schovávala.
Stefinka
Stefinko , dík za vyčerpávající odpověď. Teď mi je to úplně jasné. Přiznávám, že mě zblblo to jak si napsala, že přidáváš půl kelímku sody a jedu.
Jo a taky mám odměrky, ale od pracího gelu a ty jsou menší, než ty od prášku…
No ale už mi to došlo.
aaliana
Tak hlavně když ta houba zabere. Na nohy to pomáhá, být důsledná tak mám asi už pokoj. Přinesla jsem si plísničku z porodnice a do té doby, než jsem tu houbu objevila, nic na to nezabíralo. Houba pomohla ze všeho nejlíp.