Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj maminky i nemaminky,
již delší dobu mám problém s bolavými zády a proto jsem se rozhodla vyhodit, podarovat a schovat boty s vyšším podpatkem a obnovit botník za něco pohodlnějšího.
A chtěla bych se vás zeptat, máte nějaké tipy na boty bez podpatku, které by zároveň působily aspoň trochu elegantně? Beru tipy na kozačky, polobotky, náhradu za lodičky atd. Již delší dobu se snažím sehnat nějaký typ, co by neměl vysoký podpatek a zároveň se dal vzít třeba k sukni… Kdybyste měly nějaké rady a odkazy, budu moc ráda
.
Ja si jeste pamatuju doby, kdy nebyly ani baleriny
kdyz jsem si do skoly chtela vzit sukni, musela jsem si vzit jenom boty na podpatku + batoh s knihami, no vypadala jsem jak koza
jinak mam lodicky z deichmannu Medicus tusim na nizkem podpatku, maji trochu klenbu a jsou moc pekne, kazdy je chvali. Na delsi chozeni ale stejne doporucuji spis silny podpatek do tri cm nebo zdravotni baleriny
Já nosím převážně balerinky, perka, polobotky, a kozačky bez podpatku. Vše k sukním i šatům.
Tak ono ta noha na podpatku je prostě elegantnější, o tom žádná. Baleríny podle mě lodičky nenahradí, i když některé kousky se líbí i mně a to na baleríny moc nejsem.
Já jsem právě obešla CCC, Deichman, Baťa a přijde mi, že buď jsou boty (teď konkrétně kozačky) bez podpatku a naprosto neelegantní (a la gumáky), nebo mají naopak podpatek, který si teď opravdu kvůli zdraví dovolit nemohu. Nic mezi (ono taky úplná placka není pro nohy zas tak super, chtělo by to nějaký mini podpatek).
Co kotníkové botky chelsea typu, mám tyhle v černém
http://www.bata.cz/…chelsea-obuv#…
@hofka Tak to není moc můj styl
.
@elpiska Takové boty se mi líbí a vypadají extra pohodlně, ale opravdu působí třeba k sukni elegantně?
@Tate Já mám tyhle http://www.bata.cz/…elsea-strihu a opravdu je nosím ke všemu, třeba k pouzdrovým šatům ![]()
@Tate Záleží na tvaru nohou a typu sukně. Nosím je hodně ke kalhotům a k pracovním šatům, ale mám štíhlé nohy. Musíš vyzkoušet přímo v obchodě, jak bys v sukni vypadala.
Tak asi na sebe navlíknu sukni a půjdu něco takového ozkoušet
. Trochu se bojím, že mi tento typ botů bude hodně „plandat“ kolem kontíku, mám hodně hubené nohy a tím pádem v tom budu jak kocour v botách, ale vyzkouším. Díky za tip, holky
.
Mimochodem, tip na kozačky, které by byly opravdu úzké, některá nemáte? Ozkoušla jsem půlku obchodu, ale všechny mi jsou hrozně velké, prostě není možná na moji nohu něco sehnat. Kdysi jsem měla krásné od Bati, už je to pár let zpátky, s těmi jsem byla spokojená, byly mi uplé, vypadaly elegantně… Hrozně nerada jsem se s nima loučila. A za tu dobu už jsem obdobné nesehnala.
@Tate Dobře se chodí v botách Rieker, mají podpatky kolem 4 cm. Je to moc? Bývají elegantní.
@elpiska Nohy mám hodně štíhlé… A sukně nosím nejčastěji pouzdrové. Věřím, že ke kalhotům jsou perfektní. K té sukni to musím ozkoušet, to si nějak neumím na své postavě představit.
@elpiska píše:
@Tate Dobře se chodí v botách Rieker, mají podpatky kolem 4 cm. Je to moc? Bývají elegantní.
To bych snad ještě zvládla. Podívám se na ně, děkuji ![]()
@Tate Dívala jsem se v obchodě na tyto http://www.bata.cz/…nim-prositim
@Tate To, co vkladal hofka neni jen o tom, ze to je bota bez podpatku, ale jde predevsim o zdrave obouvani. Neverim, ze jen odbourani podpatku bolestem zad az tolik pomuze. Ja ae taky zdrahala, ale jednak je to o zvyku a jednak mi to za nulovou bolest zad a vubec zdravejsiho cloveka stoji ![]()