Eliška nebo Michalka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
490
12.7.23 08:20

Hlasuju pro Michaelku, žádnou malou v okolí nemáme a je to hezké jméno. Elišek máme v okolí až moc. Mimochodem, taky jsem měla být Eliška a mamka se rozmyslela měsíc před porodem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.7.23 08:30

Michaela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2438
12.7.23 08:43

Podobné dilema jsem řešila před 21 lety :lol: Všichni jsme už říkali miminku Eliška a já snad měsíc před porodem najednou obrátila, že bude Míša po tátovi :* A jsme za to rády obě, Elišek je fakt hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
12.7.23 08:46

Elišek je všude kvanta. Takže můj hlas má Michaela/Michala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
12.7.23 08:53

Za mě Michaela, Eliška je teď moc…navíc Eli se volá i na Elenky, Elizabethy…teď je těch El nějak moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.23 08:55
@Liška32 píše:
Tak se taky zeptám, protože stále nevím :lol: Jako první nás napadla Eliška, líbí se mi, jediné, co mě odrazuje, je jeho četnost. Jenže nedávno jsem jen tak ležela, miminko se zavrtělo a mě z ničeho nic napadla Míša, Michaela. Je hezké, je teď málo dávané (to je pro mě plus), má svátek v termínu, který jsem si zhruba představovala, stejně jako Eliška (hezká náhoda :) ). Co myslíte? Manželovi se líbí obě a k příjmení se hodí taky obě. Jen teda jsme to rozkecali a celá rodina se těší na Elišku :zed: moje blbost jako obvykle :DKteré se líbí vám?

Mám v rodině Elišku a já jsem Michaela, proto taky anonym.

Za mě Michaela, Eliška se mi nelíbí, je velmi časté dávané a má méně variant jména (Eliška, Eli) než Michaela.
Michaela - Michala (nesnáším, takhle mi říkal učitel, když jsem dostala špatnou známku), Miša, Miška, Mišelin, atd..

• Citovat
  • Upravit
2163
12.7.23 09:06

Když se řekne Michaela, napadne mě míchačka, sorry za názor. Eliška není moje topka, ale je hezčí, taky si vždy vzpomenu na Ééééélišku princeznu ze mlejna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
12.7.23 09:10

Elišku bych nedala už jen kvůli tomu, kolik jich teď je. Třeba dcera má ve třídě v jeslích dvě Elišky, Ellu a Elen. Je to fakt už na hlavu.

Michaela není špatné jméno. Určitě bych ho ale nedala ve variantě Michala, to je naopak strašně ošklivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
12.7.23 09:21
@Katcha píše:
Podobné dilema jsem řešila před 21 lety :lol: Všichni jsme už říkali miminku Eliška a já snad měsíc před porodem najednou obrátila, že bude Míša po tátovi :* A jsme za to rády obě, Elišek je fakt hodně.

tak v té době ale Michaely frčely, jen dcera měla ve třídě čtyři a to je jen o něco málo starší. Ted už jich je málo, ale v tom věku dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.7.23 09:24
@Bellino píše:
Když se řekne Michaela, napadne mě míchačka, sorry za názor. Eliška není moje topka, ale je hezčí, taky si vždy vzpomenu na Ééééélišku princeznu ze mlejna.

no právě, když si vzpomenu na Ééééélišku princeznuze mlejna, tak se mi chce blejt :poblion: Pardon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
12.7.23 09:24

Míša, málem jsme jí měli taky, ale holky chtěly Terezku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
12.7.23 09:26

Michalku. Kamarádka má Ellu a já už jsem na oslovení Elinka alergická (omlouvám se těm, co ji mají)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.7.23 09:27

Ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
12.7.23 09:32

Michaela není špatné jméno, ale je moc dlouhé a nikdo jí tak říkat nebude (krom rozlobeného rodiče :lol: ). Michalo se Michaelám obvykle nelíbí a dospělá Míša zní divně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
12.7.23 09:35
@annali píše:
Elišku bych nedala už jen kvůli tomu, kolik jich teď je. Třeba dcera má ve třídě v jeslích dvě Elišky, Ellu a Elen. Je to fakt už na hlavu.Michaela není špatné jméno. Určitě bych ho ale nedala ve variantě Michala, to je naopak strašně ošklivé.

Michala se mi taky nelíbí. Je to takové tvrdé oproti Michaele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze