Elterngeld a Kindergeld
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@karkarka píše:
Jak vůbec přišli na úřadu na to, že ex pracuje v Německu? [/citace Šla jsem to nahlásit hned jak jsem to dovedela od jeho bejvale
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:@karkarka píše:
Jak vůbec přišli na úřadu na to, že ex pracuje v Německu? [/citace Šla jsem to nahlásit hned jak jsem to dovedela od jeho bejvaleStejně by se to dověděli když bych potřebovala potvrdit formulář E411 na Kindergeldy
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Vsechno tam ví a mají, X krát jsem jim tam říkala že otec není zivitel rodiny a není posuzovanou osobou v domácnosti a nemám s ním nic společného. A oni argumentovali že mám. On je otec a má vyživovací povinnost já matka a máme spolu děti. Argumentujou tím že já mam ukonceny pracovní poměr k 31.3.2019 tudíž spadam pod Německo. Tady nehraje asi role kde ziju a, kde tíhou děti.
No ale na rodicak ma narok i nezamestnany, student. Jeatli to nemysleli tak, ze bys mela skrze otce deti vysi davky. Ono zalezi na koho tam narazis. Zasla bych tam znova a chtela bych mluvit s vedouci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Stejně by se to dověděli když bych potřebovala potvrdit formulář E411 na Kindergeldy
Ev. jeste existuje telefoni linka, najdes nekde na netu na UP - je to call centrum. Ja tam si tehdy zhistovala co a jak, pac na lokalnim UP nemas dukaz, ze ty informace jsou pravdive (linka se nahrava a muzes si stezovat ) a halvne se tam neda dovolat, zejo.-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Ano je, jelikož odvádí daně tam. A ona práci nemá, tudíž ji živí ten stát kde je zaměstnaný manžel.
On ale neni manzel, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaroliS píše:
No ale na rodicak ma narok i nezamestnany, student. Jeatli to nemysleli tak, ze bys mela skrze otce deti vysi davky. Ono zalezi na koho tam narazis. Zasla bych tam znova a chtela bych mluvit s vedouci.
Nene budu pobírat rodičovský prispevek v celkové výši z Německa když mi ho schválí. Zastavili mi ho do doby než se vyjádří Německo co a jak. A to trvá až rok. Prej jim to řekla o centrála z Prahy že musím zadat v Nemecku. Elterngeld je do roka dítěte to už nám bylo minulý měsíc 7.a od toho roka věku dítěte se pobírá nějaký Familiengeld do 3 let věku dítěte.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ne a nikdy nebyl
Tak to uprimne nechapu. Svereni do pece od soudu mas? Asi jo, kdyz mas vymerene aliky. Kazdoapdne smysl to nedava, zkusila bych pravnika. 2000Kc za to stoji.
Příspěvek upraven 12.12.19 v 14:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaroliS píše:
On ale neni manzel, ne?
Me spíš jde o to že já jsem s detma občan ČR a nechají nás třeba rok bez rodičovského příspěvku než se to vyřídí v Nemecku a to ještě nevím jak to tam vyhodnotí. Teď jsem za jeden přeloženy papír z Německa a ověřený rodný list a taky přeloženy pro socialku do Německa platila 1500.masakr.ja samozivitelka 4 děti. 2 ve škole 2 na plenkách a Sunaru. Otec jim nic nedá ani výživné
- Citovat
- Upravit
@KaroliS píše:
Tak to uprimne nechapu. Svereni do pece od soudu mas? Mozna v tom je hacek, ze vas vedou jako ze jste spolu…
Nene je dávno vyloučeny z okruhu rodiny. Dělala jsem s nima X krát ty jejich protokoly a vylucovali jsme ho abych mohla pobírat přídavky z Čech. Prej je to tim že nemám pracovní poměr v ČR a on pracuje.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nene je dávno vyloučeny z okruhu rodiny. Dělala jsem s nima X krát ty jejich protokoly a vylucovali jsme ho abych mohla pobírat přídavky z Čech. Prej je to tim že nemám pracovní poměr v ČR a on pracuje.
A prej záleží na důvodu případného zamítnutí v Nemecku rodičovského příspěvku. Když tam prý uvedou že jsem nedodala potřebné doklady k vyřízeni napriklad tak je to z mé strany pochybení. A pokratili by mi prej rodicak o německou část. Ale já nemůžu za to že to dělá otec schválně aby mě dostal na finanční dno
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Me spíš jde o to že já jsem s detma občan ČR a nechají nás třeba rok bez rodičovského příspěvku než se to vyřídí v Nemecku a to ještě nevím jak to tam vyhodnotí. Teď jsem za jeden přeloženy papír z Německa a ověřený rodný list a taky přeloženy pro socialku do Německa platila 1500.masakr.ja samozivitelka 4 děti. 2 ve škole 2 na plenkách a Sunaru. Otec jim nic nedá ani výživné
No me to hlava nebere. Ja bych si to fakt jeste overila jinde. Me se za ty 3,5 roku, co pobiram rodicak a podobne stalo 2×, ze me dali chybnou informaci a dokocne i neco chybne vymerili… Ono je to UP pravo dost ohebne, skoda zes jim to rekla, ze tam dela…koho by to ale napadlo. A co takhle jim rict, ze vis, ze uz tam nedela a ze nekam emigroval jinam a ze nevis kam, pac se ukryvy pred alikama. Jako uorimne buh vi kde je a za rok ti nemecko napise, ze ho jako platce dane neeviduji ( treba maka na cerno) a ses v haji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A tys jim dala nejaky dokument ze pracuje v Nemecku? Jako mzdovy vymer, prac smlouvu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaroliS píše:
Tak to uprimne nechapu. Svereni do pece od soudu mas? Asi jo, kdyz mas vymerene aliky. Kazdoapdne smysl to nedava, zkusila bych pravnika. 2000Kc za to stoji.Příspěvek upraven 12.12.19 v 14:43
Budu se odvolávat na ministerstvo práce a sociálních věcí a i když tam mi nevyhovi mám se obrátit na ombudsmana. Teď mi to volala kamarádka. Ale to je opět na několik měsíců. A ještě k tomu on tam může klidně pobírat přídavky na děti i když s nima nežije takže neoprávněně. Může si o ně zažádat i otec když zataji skutečnost že s detma nezije. To se uvidí po té mé zadosti co jsem tam odeslala.
- Citovat
- Upravit