Elterngeld a Kindergeld
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Ja už žádost na Kindergeld a Elterngeld podala
Aha, tak to jo. Našla jsem ještě tohle na fb , tak možná zkusit zavolat i této paní. O ty dávky hmotné nouze jsi už žádala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
S pojišťovnou v Česku je to taky vyřešené. Jelikož on to nevyřešil a neřeší tak nám dali na 3 měsíce prozatímní pojištění tady v Čechách a když to prý nebude stále řešit tak nás tu nechají nastalo. Já nechci s Jungendamtem řešit dávky ale to že dluží 56000 na vyzivnem v Čechách. Poradila mi to paní co žije v Nemecku 18 let. Že ho na ten úřad mám nahlásit. Že tam mají své státní právníky a poradili by mi co mám dělat
A nemohla bys té paní dát plnou moc a že by to začala řešit za tebe. Je jasné, že když neumíš německy, tak je korespondence nebo telefonování s německým úřadem složitá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
Aha, tak to jo. Našla jsem ještě tohle na fb , tak možná zkusit zavolat i této paní. O ty dávky hmotné nouze jsi už žádala?
Zkusím ji zavolat zítra. Jinak na hmotné nouzi se prý počítají příjmy 3 měsíce zpět a prý bych byla v mínusu. Takže nejdřív to. Zkusit únor, březen.
- Citovat
- Upravit
KG a Steuer ID
Hezký den, chci se zeptat: v létě loňského roku jsem začala pracovat v Německu, ihned jsem si požádala o Kindergeld a žádost zaslala do toho Karlsruhe. Před týdnem mi přišlo z daňového úřadu, že mi bylo přiděleno Steuer ID. Předpokládám, že bych o tomto měla informovat Familienkasse. JAK? Mám poslat kopii toho dopisu, napsat dopis nebo zkrátka JAK?
V práci nikdo neví. Díky ![]()
- Citovat
- Upravit
Ještě dodám, o schválení nebo neschválení KG jsem ještě vyrozuměna nebyla, podle sledování zásilky byla moje žádost na FK doručena úspěšně. Nemám tedy nic, číslo jednací, nic. Na maily nereagují, telefonicky tam volal kolega Němec a nedovolal se, linka na dotazy neustále obsazena.
- Citovat
- Upravit
@ncc1701 To je divné, že ti to SteuerID trvalo tak dlouho. Mně přidělili SteuerID de facto ihned po nahlášení pobytu kvůli koncesím… V té době jsem děti neměla, ale předpokládám, že to ty úřady u sebe navzájem vědí, tak bych čekala na případnou výzvu k doplnění podkladů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@listento píše:
@ncc1701 To je divné, že ti to SteuerID trvalo tak dlouho. Mně přidělili SteuerID de facto ihned po nahlášení pobytu kvůli koncesím… V té době jsem děti neměla, ale předpokládám, že to ty úřady u sebe navzájem vědí, tak bych čekala na případnou výzvu k doplnění podkladů…
Já dojíždím z ČR, v DE nežiju, tak asi proto. O ID jsem žádala na konci roku, abych letos nespadla do 6. daňové třídy, původně se předpokládalo, že mi ho přidělí až s prvním daňovým přiznáním. Díky za odpověď ![]()
- Citovat
- Upravit
@ncc1701 to je doba, pokud nereagují na maily, napsala bych znovu dopis s kopií ID a hlavně to popohnala, že jsi žádala už toho a toho dne a stále nemáš odpověď… doufám, že máš kopie všech dokumentů, co jsi poslala, snad to neztratili
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pozastavení kindergeld?
Ahoj, stalo se někomu, že by pozastavili kindergeld? Vylnovali jsme jako každý rok dotazník pro aktualizaci, ale poslali nám zpět, že chtějí doplnit moji nemocenskou. Je možné, že nám to zatím pozastavili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, přišel vám tenhle měsíc Kindergeld a Kinderbonus normalne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, oživuji diskusi.
Jak dlouho jste čekaly na rozhodnutí z Německa ohledně entergeld? V říjnu mi přišel email že přijali moji žádost, tak ať shruba vím jak dlouho bych ještě měla čekat abych se pak psychicky obrnila na ty naše české úřady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit