Elterngeld a Kindergeld
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@KaroliS píše:
No me to hlava nebere. Ja bych si to fakt jeste overila jinde. Me se za ty 3,5 roku, co pobiram rodicak a podobne stalo 2×, ze me dali chybnou informaci a dokocne i neco chybne vymerili… Ono je to UP pravo dost ohebne, skoda zes jim to rekla, ze tam dela…koho by to ale napadlo. A co takhle jim rict, ze vis, ze uz tam nedela a ze nekam emigroval jinam a ze nevis kam, pac se ukryvy pred alikama. Jako uorimne buh vi kde je a za rok ti nemecko napise, ze ho jako platce dane neeviduji ( treba maka na cerno) a ses v haji.
No přesně. Ale to tady úřadu říct nemůžu protože budou ve spojení s německým sociálním úřadem. Takže všechno budou vědět.
- Citovat
- Upravit
To je divný. A nezažádal si on sám v Německu (a to nemuselo být schválně, oni mu to mohli automaticky poradit v práci stylem „máš děti - tak si požádej“), a kvůli té jeho žádosti jste teď zablokovaní v ČR? To by i vysvětlovalo, že o tom české úřady vědí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No přesně. Ale to tady úřadu říct nemůžu protože budou ve spojení s německým sociálním úřadem. Takže všechno budou vědět.
Dělá hrozný problémy. Teď mu konci insolvence protože neplní povinnosti. Ani potřebné papíry z Německa neposlal ani peníze. Nekomunikuje s nima. Ignoruje atd. Tak bůhví co plánuje, když se tak chová. V pondeli jdu znova na policii. Kvůli trestnímu oznámení za zanedbání povinné výživy doplnit výpověď že mám papír od úřadu práce že mi stopli rodicak a přídavky na děti a mám čekat na Nemecko. Takže na děti kterých se to týká nebudu mít žádné peníze tím pádem nas dostal do finanční tísně
- Citovat
- Upravit
@listento píše:
To je divný. A nezažádal si on sám v Německu (a to nemuselo být schválně, oni mu to mohli automaticky poradit v práci stylem „máš děti - tak si požádej“), a kvůli té jeho žádosti jste teď zablokovaní v ČR? To by i vysvětlovalo, že o tom české úřady vědí…
To zjistím až mi přijde dopis z Familienkasse na přídavky na děti jestli si o ně náhodou nezadal on a neřekl že jsme spolu rodina aby mu je dali. Je to podvodnik a věřila bych tomu. Krade kde se, da.Me starší děti připravil o výživné s tím že mi to vrati a nic do dnes nesplatil. Jedná se o částku 29 000
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dělá hrozný problémy. Teď mu konci insolvence protože neplní povinnosti. Ani potřebné papíry z Německa neposlal ani peníze. Nekomunikuje s nima. Ignoruje atd. Tak bůhví co plánuje, když se tak chová. V pondeli jdu znova na policii. Kvůli trestnímu oznámení za zanedbání povinné výživy doplnit výpověď že mám papír od úřadu práce že mi stopli rodicak a přídavky na děti a mám čekat na Nemecko. Takže na děti kterých se to týká nebudu mít žádné peníze tím pádem nas dostal do finanční tísně
No a na hmotnou nouzi? Tam si zadas jako rodina, ne jako matka jen tech dvou deti ( ktere ma zivit nemecko). Jestli si teda si 100procentne jista, ze v tom nemecku opravdu je a pracuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To zjistím až mi přijde dopis z Familienkasse na přídavky na děti jestli si o ně náhodou nezadal on a neřekl že jsme spolu rodina aby mu je dali. Je to podvodnik a věřila bych tomu. Krade kde se, da.Me starší děti připravil o výživné s tím že mi to vrati a nic do dnes nesplatil. Jedná se o částku 29 píše: Více
To by musel mit k dispozici tvoji obcanku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaroliS píše:
No a na hmotnou nouzi? Tam si zadas jako rodina, ne jako matka jen tech dvou deti ( ktere ma zivit nemecko). Jestli si teda si 100procentne jista, ze v tom nemecku opravdu je a pracuje.
I na hmotné nouzi mi řekli že se musí čekat na vyjádření Německa a žádá se 3 měsíce zpětně. A já ho nedostanu v lednu takže budu moct zadat až tak někdy v únoru nebo v březnu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak uprimne, ty oficialne nic nevis, takze pokud informace o tom, ze zije v nemecku a pracuje tam prisla od tebe, tak bych ji ted opet vyvratila a trvala na tom, aby ti dokud se nezjisti, kde opravdu je, ti davky platili. To bych mohla ja orijit s tim, ze manzel emigroval do KLDR a ze s nami uz nezije a ze teda potrebuju prispevek na bydleni. Takovy skutecnosti se musi dokladat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
I na hmotné nouzi mi řekli že se musí čekat na vyjádření Německa a žádá se 3 měsíce zpětně. A já ho nedostanu v lednu takže budu moct zadat až tak někdy v únoru nebo v březnu
Zadat muzes az pul roku zpetne. Nedavaji ti uplne informace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaroliS píše:
To by musel mit k dispozici tvoji obcanku.
Fakt? Familienkasse si to prej všechno zjistí přes, jeho zaměstnavatele co potřebují a občanku jestli jim pošle ofocenou to nevím. Kašle na všechno. Ignoruje i OSPOD v Plzni kde na něj bude podávat trestní oznámení sociální pracovnice za nespolupraci a bránění k vyřízení potřebných věci. Ignoruje ji telefony na sms nereaguje sociální pracovnici. Ani dědovi svému nezveda telefony. Chová se fakt divně jako by měl před nějakým velkým plánem
- Citovat
- Upravit
@KaroliS píše:
Zadat muzes az pul roku zpetne. Nedavaji ti uplne informace.
Na hmotné nouzi? Říkala mi že se počítají příjmy 3 měsíce zpět.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Fakt? Familienkasse si to prej všechno zjistí přes, jeho zaměstnavatele co potřebují a občanku jestli jim pošle ofocenou to nevím. Kašle na všechno. Ignoruje i OSPOD v Plzni kde na něj bude podávat trestní oznámení sociální pracovnice za nespolupraci a bránění k vyřízení potřebných věci. Ignoruje ji telefony na sms nereaguje sociální pracovnici. Ani dědovi svému nezveda telefony. Chová se fakt divně jako by měl před nějakým velkým plánem
Tak nemecko neznam, ale prijde mi divny, ze v zemi eu by byly jine zakony nez u nas. U nas to rozhodne nejde tak, ze si ofotis obcanku - musis tam dojit a obcanku ukazat. Nasledne si ji ofoti a na dalsich zadostech uz neni treba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Na hmotné nouzi? Říkala mi že se počítají příjmy 3 měsíce zpět.
To ano, ale zadat o davky muzes az 6 mesicu zpetne ( kdyz podavas poprve zadost napriklad). A oni take maji moznost ti vyplatit vou pomoc dle vlastniho uvazeni, napr.na nakup lednice, postele pro deti, skrine, pracky a podobne - ci zkratka na jidlo - pokud prokazatelne nemas z ceho zit a davky v nedohlednu. Nicmene tuhkw prpblematiku nemecka neznam. Ja bych tam sla dementovat to, ze tam zije a udelala bych bugr, ze moje deti nemaji co jsit a ze to das do televize. Tohle snad neni mozny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaroliS píše:
Tak nemecko neznam, ale prijde mi divny, ze v zemi eu by byly jine zakony nez u nas. U nas to rozhodne nejde tak, ze si ofotis obcanku - musis tam dojit a obcanku ukazat. Nasledne si ji ofoti a na dalsich zadostech uz neni treba.
Kamarádka když si to vyrizovala přes agenturu tu žádost tak stačil prej screen. Nikdo ji osobně nebude vozit přes celé Německo osobně.
- Citovat
- Upravit
Budou chtít jeho pracovní smlouvu. Jako mě vydirali tady na úřadě. Dokud jim nedám jeho pracovní smlouvu z Německa nevydaji mi dávku. Smlouvu jsem sehnala od jeho bejvale taky matky jejich děti co dluží na vyzivnem a stejně mi to zastavují. A pak mi řekla že dokud by, neměli jeho smlouvu museli by mě vyplácet. Každá tam říká něco jiného a jen podráží