Elterngeld a Kindergeld
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@karkarka píše:
A ex pracuje v Německu oficiálně na smlouvu?
Ano během půl roku už na druhou
- Citovat
- Upravit
To je šílené, tak moc ráda bych ti pomohla
, dneska mám ale hrozně lítání, musím k Dr. s nejmenším… napíšu ti pak SZ alespoň nějaké kontakty, na lidi, co by mohli pomoci s překladem a tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Káťa19 píše:
To je šílené, tak moc ráda bych ti pomohla, dneska mám ale hrozně lítání, musím k Dr. s nejmenším… napíšu ti pak SZ alespoň nějaké kontakty, na lidi, co by mohli pomoci s překladem a tak
Káťo, jsi moc hodná. On se prostě schovává v Nemecku před exekucema /insolvenci a dlužnému vyzivnemu které má u 3 matek
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Káťo, jsi moc hodná. On se prostě schovává v Nemecku před exekucema /insolvenci a dlužnému vyzivnemu které má u 3 matek
Me by spíš zajímalo jestli opravdu musím na ten Jugendamt osobně když mám takovou ztíženou situaci. Už nevím kam se obrátit aby mi někdo pomohl.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
hm tak to je skvělá partie a je očividně inteligentní, když si myslí, že tomu uteče ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Káťa19 píše:
hm tak to je skvělá partie a je očividně inteligentní, když si myslí, že tomu uteče
To by musel do Afriky
kde by ho nikdo nenašel. Policie bude zadat o spolupráci s německou policií ale je to všechno na dlouho. I exekuce z Brna podávala a zadala o spolupráci s Německem. Údajně by se měl vrátit do Čech po Novém roce ale jestli je to pravda nevím. A hlavně to potrebuju nejak zjistit protože to musím nahlásit na německé úřady, abych pak neměla problémy s vrácení částek.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Me by spíš zajímalo jestli opravdu musím na ten Jugendamt osobně když mám takovou ztíženou situaci. Už nevím kam se obrátit aby mi někdo pomohl.
Nemusíš tam osobně!!! A nemyslím si, že bys měla řešit záležitosti s Jugendamtem, což je podle mě ekvivalent našeho Ospodu, ale s Familienkasse, což je úřad pro vyplácení rodinných dávek, dále budeš taky muset vyřešit s Krankenkasse, tedy zdravotní pojišťovnou a až budeš mít dávky z Německa přiznané, musíš jít řešit na svoji českou zdravotní pojišťovnu, protože budete taky pojištění v Německu. TADY je postup, v češtině, tak to nastuduj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
Nemusíš tam osobně!!! A nemyslím si, že bys měla řešit záležitosti s Jugendamtem, což je podle mě ekvivalent našeho Ospodu, ale s Familienkasse, což je úřad pro vyplácení rodinných dávek, dále budeš taky muset vyřešit s Krankenkasse, tedy zdravotní pojišťovnou a až budeš mít dávky z Německa přiznané, musíš jít řešit na svoji českou zdravotní pojišťovnu, protože budete taky pojištění v Německu. TADY je postup, v češtině, tak to nastuduj.
S pojišťovnou v Česku je to taky vyřešené. Jelikož on to nevyřešil a neřeší tak nám dali na 3 měsíce prozatímní pojištění tady v Čechách a když to prý nebude stále řešit tak nás tu nechají nastalo. Já nechci s Jungendamtem řešit dávky ale to že dluží 56000 na vyzivnem v Čechách. Poradila mi to paní co žije v Nemecku 18 let. Že ho na ten úřad mám nahlásit. Že tam mají své státní právníky a poradili by mi co mám dělat
- Citovat
- Upravit
@Tiger-lily píše:
Ja už žádost na Kindergeld a Elterngeld podala
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
S pojišťovnou v Česku je to taky vyřešené. Jelikož on to nevyřešil a neřeší tak nám dali na 3 měsíce prozatímní pojištění tady v Čechách a když to prý nebude stále řešit tak nás tu nechají nastalo. Já nechci s Jungendamtem řešit dávky ale to že dluží 56000 na vyzivnem v Čechách. Poradila mi to paní co žije v Nemecku 18 let. Že ho na ten úřad mám nahlásit. Že tam mají své státní právníky a poradili by mi co mám dělat
Ano, opravdu, pokud otec nespolupracuje a dluzi, je to dulezite ho tam nahlasit, tam totiz alespon vec urychli a opravdu resi, co vim od holek z okoli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Káťa19 píše:
Ano, opravdu, pokud otec nespolupracuje a dluzi, je to dulezite ho tam nahlasit, tam totiz alespon vec urychli a opravdu resi, co vim od holek z okoli
Kacenko ale já jsem v pasti že se do Chamu nemám jak dostat a neumím německy. Já už jsem bezradna a psychicky na dně co s náma bude.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Kacenko ale já jsem v pasti že se do Chamu nemám jak dostat a neumím německy. Já už jsem bezradna a psychicky na dně co s náma bude.
Nemůžu si dovolit ani Česko-německého právníka který by to vyřešil za mě. Nevím jak to mám zařídit už. Nejhorší na tom je že se tam musí aspoň poprvé osobně.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Cmajzla mi jak rodičovský příspěvek tak přídavky na děti. Chtěla bych vidět jestli by mi ten rok vraceli kdyby to v Nemecku neschválili. Budu podávat odvolání na ministerstvo sociálních věcí a práce. Jen co mi přijde to rozhodnutí. Vůbec mi neporadila nic ani příspěvek na bydlení vůbec nic. Hlavně že oni dosáhli toho ceho chtějí. Budu to řešit dál.
Zkus si zavolat na to call centrum Uradu prace (najdes na netu) a over si postup te urednice!!! Ja tam resila slozitou situaci tez, ted mame supr pana na up, ale driv tam nevedeli nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaroliS píše:
Zkus si zavolat na to call centrum Uradu prace (najdes na netu) a over si postup te urednice!!! Ja tam resila slozitou situaci tez, ted mame supr pana na up, ale driv tam nevedeli nic…
Musí mi to zastavit. Oháneji se evropským nařízením. Ale já budu podávat odvolání na ministerstvo práce a sociálních věcí až mi přijde rozhodnuti domů a když neuspěju ani tam budu to dávat ochrankyni práv
- Citovat
- Upravit