Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Milá zakladatelko - namam, ale uz i s touto variantou jsme počítali. Nakonec mam vyšlo 5. ivf z našeho
Přeju At to vyjde ![]()
Ahoj, přímo s darovaným embryem zkušenosti nemám, ale museli jsme pužít darované spermie. Myslela jsem si, že manžel nebude chtít, ale nakonec mě překvapil a sám mě tuto možnost navrhl. Teď je syn jeho miláček a má tatínka pěkně omotanýho kolem prstu. Máme ještě starší dceru, ale u té jsme ještě mohli použít manželovo sperma.
Držím palce!!!
Já se pořád peru s myšlenkou, jestli a jak to pak tomu dítěti říct. Nebude tam s námi nejspíš podoba žádná, tak to jednou s velkou pravděpodobností vyjde najevo. Vy to synovi řeknete? A nejvíc bojím, aby tam nebyla nějaká dědičná nemoc. ![]()
@superandrysek moc gratuluji
, 5.pokus, to už teda bylo hodně vymodlené a zasloužené. Ráda slyším, že to vyšlo. My máme teď 4.pokus a už je to poslední, víckrát bychom do toho už nešli. Ani už nemáme peníze. Na tenhle poslední jsme si museli půjčit. Jestli to nevyjde, tak mě už asi klepne. Bojím bojím úplně všeho. Asi už jsem se zbláznila. ![]()
Také jsem přemýšlela, že to zkusím ještě naposledy se svým vajíčkem, ale protože ta pravděpodobnost, že by to mohlo vyjít, byla tak minimální, šli jsme do darovaného. Mám už minimální zásobu vajíček (stimulace mi 2× vůbec nezabrala, 2 pokusy nedošly ani k odběru, prostě 0 vajíček) a navíc mám blbou genetiku. A to mi je 32 let, nevím, čím jsem si to zasloužila.
Manžel nemá žádné spermie a taky blbou genetiku. ![]()
Dárci podstupují genetické vyšetření. Sama jsem v rámci jednoho IVF darovala vajíčka a musela jsem podstoupit genetické vyšetření. Syn je zatím malý a v současné době je moje kopie, tak vůbec neřešíme, jestli mu to někdy řekneme. Pokud se k něčemu takovému odhodláme, tak až bude větší a bude to schopný pochopit.
@Pawlinka píše:
Halooo, je tu nekdo kdo zkusil ivf s darov. embryi a muze mi rict kolik to stoji? Je to levnejsi nez darovana vajicka? Jsme uz vystaveni
Ahoj, my jsme teď za náš poslední pokus platili 40000 za dárkyni + 2000 za dárce + léky + ICSI, zmražení atd, celkem skoro 60.000,– a to to byl pokus na pojišťovnu, poslední! Jestli to ani tentorkát nevyjde, tak
Každopádně na další pokus už bych neměla ani peníze ani nervy.
@Anonymní píše:
Dárci podstupují genetické vyšetření. Sama jsem v rámci jednoho IVF darovala vajíčka a musela jsem podstoupit genetické vyšetření. Syn je zatím malý a v současné době je moje kopie, tak vůbec neřešíme, jestli mu to někdy řekneme. Pokud se k něčemu takovému odhodláme, tak až bude větší a bude to schopný pochopit.
Ahoj. Díky. To máš štěstí, to je dobře.
S genetickým vyšetřením to je sice pravda, ale to vyšetření je celkem nic neříkající. Sama jsem to podstoupila ve 2 různých CARech, tak vím, co to obnáší. První část je krev, z toho se dá něco zjistit, ale z daleka ne všechno. Druhá část je bavení se o rodině a o tom, na co kdo zemřel a jaké nemoci se v rodině vyskytly. A toto se nijak neověřuje, závisí to jen a pouze na tom, co jim kdo řekne. ![]()
Zdravím,
můžu se jen zeptat - darované embryo..?? Já myslela, že jde darovat jen vajíčko nebo spermie…? A kdo to embryo vytvořil, jako doktoři v CARu? To jako jen tak smíchají něčí vajíčka a něčí spermie a vytvoří no name embryo a to pak prodávají. Nebo se jako prodávají embrya od žen, ketré je tam mají zmrazené a už je třeba nepotřebují, nebo jak to je…?
Děkuji moc za odpověď
@Conulka píše:
Zdravím,
můžu se jen zeptat - darované embryo..?? Já myslela, že jde darovat jen vajíčko nebo spermie…? A kdo to embryo vytvořil, jako doktoři v CARu? To jako jen tak smíchají něčí vajíčka a něčí spermie a vytvoří no name embryo a to pak prodávají. Nebo se jako prodávají embrya od žen, ketré je tam mají zmrazené a už je třeba nepotřebují, nebo jak to je…?Děkuji moc za odpověď
Ano, i embryo prodají. A ano, vytvoří je v CARu „na zakázku“ a pak za velké peníze prodají zoufalcům jako jsme my, kteří nemají ani vajíčka ani spermie ale mají dost peněz, aby jim za ty experimenty zaplatili. To je business, co?
A kdoví jak to opravdu je!!! ![]()
Zdravím, děkuji za odpověď, vůbec jsem netušila, že to takhle může být. Možná si myslíte, že Vám to nepřeji, ale to ne, vím jak je těžká cesta za miminem.
Ahojky. My máme darovaná vajíčka i spermie. Na první pokus se 8buněční embryo chytlo. Dnes máme dceru 14.měsíční a vůbec nám nevadí že není biologická je nám podobná dokonce se podobá mému synovcovi
asi to tak je daný když vám vybírají co nejpodobnější dárkyni. S manželem jsme se rozhodli že až malá vyroste tak jí nic říkat nebudem je prostě naše nikoho jiného
. a ani nikdo z rodiny to neví jen já a manžel a pani doktorka ke které jsme jezdili..Ani můj gynekolog to neví. Máme ještě 1 v mrazáčku tak příští rok jdem na to znovu tak snad to výjde. Vlastní mít nemůžem a milionáři nejsme aby jsme trvali na vlastní krev když to nejde.Tak hodně štěstí
![]()
@Conulka
Když ty nemáš vajíčka nebo manžel spermie. Tak by měli najít co nejpodobnější dárkyni tobě a nebo dárce manželovi. U nás to tak bylo. Pani doktorka měla stejné typy žen které se podobaly mě a dárce spermatu jsme si vybrali z 5 co nejpodobnější manželovi a laborantka nám to i schválila. Tak nevím jak to jinde chodí.
@Annaamalie děkuji za odpověď
já jsem si to už vygooglila na stránkách gennetu
přeju Vám ať máte dětí jako smetí a dělají Vám jen radost, je dobře, že existuje i taková možnost
@Conulka
děkujem. za 2děti budem šťastný nechceme aby dcerabyla sama teda jedinášek. Jo je to fajn že jsou takové možnosti ![]()
Ahoj holky, hledám někoho, kdo do toho také šel s darovaným embryjkem, jako my. Jsem čerstvě po transferu a nemůžu ani nechci o tom s nikým známým mluvit, jen tady anonymně. Najde se někdo se stejnou zkušeností?