Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam uplne totoznou zkusenost. Take spolupracovnice. Take odchazela z firmy. Po odchodu z firmy se s ni zacal schazet po kavarnach pravidelne. Kdyz mi to zacalo vadit, zacal to delat tajne. To me uprimne sdeleni, ze mi ta situace neni prijemna odstartovala konec naseho vztahu. On se toho nechtel vzdat a tim, ze vedel, ze mi to vadi a musel to zacit delat tajne, to pro nej ziskalo na „cennosti“, vstoupil do toho adrenalin a po pul roce byl mezi nami konec vseho. Ja se odstehovala na cas do zahranici, protoze tim koncem jsem prisla o vsechno - o praci, bydleni, spolecne kamarady. Musela jsem se znovu najit. Nelituji, protoze vse dopadlo jak melo. Proste jsme spolu nemeli byt. Ona byla ta prava pro nej a pro me to byl zas nekdo jiny. Bylo to tezky, ale plout s proudem a ne proti nemu, se vyplatilo.
Jak jste přišla na emoční nevěru? O tom vám řekl, nebo nějaká vaše domněnka?
Hádáte se dva, ani jeden neumíte komuniikovat. Takž ty něco cejtíš, děláš žárlivé scény a dopadá to tak že on se dušuje že ta nebohá žena určitě končí a že tě nemůže splatit?
Chudák chlap.
Máš přesně 50 % podílu na tom, v jakém háji váš vztah je. Takže začni věnovat pozornost té své půlce a snaž se být lepší partnerka.
Pro začátek bych přestala s manpulací a snažla se kontrolovat vlastní žárlivost.
Emocni nevera? Ty mu vidis do hlavy, nebo jsi mu spis prolustrovala telefon?
Hezký den. Prosím, potřebuji poradit, pokud má někdo podobnou zkušenost. Partner je mi nejspíš emočně nevěrný. Dlouhou dobu se často hádáme. Partner neumí moc komunikovat, takže v podstatě každou neshodu bere jako hádku. Bohužel podle všeho se z jeho strany odstartovala emoční nevěra a já nevím, jak se zachovat. Odtažitý vůči mě není, v posteli nám to klape jedná se trochu o jiné věci. Vím, že mě miluje. Včera dokonce brečel, prý si představil, že bych ho měla navždy opustit a že by mě ztratil. Když jsme za dobře, je to opravdu zlato. Jenže cítím, že je něco špatně. Dá se to napravit? Ta jeho emoční nevěra se týká spolupracovnice. Má prý na konci tohoto roku končit… tak nějak doufám, že je to skrz naše neshody, protože za posledních několik měsíců toho bylo moc. Pracují na stejném oddělení, je mladá a vím, že se mu líbí a mají společné zájmy. Takže klid na duši má asi v ní.