Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše: Více
A co si predstavujes pod pojmem fungovani? V jskem smeru?
@LucieKLuc myslím to tak, že tu různá studia jsou už nějakých 10-15 let, takže by zkušeností mohlo být všude už plno.
Chapu ale co te presne zajima? Jestli to pomaha na bolesti zad nebo co konkretne?
@LucieKLuc na cokoliv. Mě jde hlavně o růst/nebo alespoň udržení svalové hmoty během hubnutí (zatím drží v pohodě i bez EMS -s jiným cvičením, takže ideálně kdybych malinko svalů nabrala), ale zajímají mě účinky celkově.
Překvapuje mě, že se nikde moc zkušeností nedočtu.
Nevidim v tom nic zazracneho ani uzasny narust/udrzeni hmoty.
Podle mych zkusenosti jen doplnkove cviceni a je potreba cvicit jeste po mimo.
Však na internetu se dočteš, že se nic nevyrovná klasickému silovému tréninku. Toto je zkrátka další predražená věc, která slibuje zázraky. Cvičím silově, stačí 3× v týdnu a je to znát. Tento druh cvičení bych brala pouze jako doplněk, ale ne jako zázrak.
Nikde se nedoctes pretoze ziadne niesu
Zjednodusene sa jedna o magenta tax ![]()
V istych specifickych pourazovych situaciach to ma svoj ucel a opodstatnenie, inak je to skor zdravie ohrozujuce (viz prechadzajuca strana). Edit: EMS by som nikdy nikomu nedoporucil, pretoze negativa vyrazne prevysuju potencialne pozitiva a v tych specifickych pourazovych stavoch to doporuci lekar ak uzna za vhodne.
Kriticke myslenie: pouzil to niekedy nejaky profesionalny sportovec? NIE! A preco asi? Ved profesionalom zalezi na kazdej desatine/stotine sekundy… PRETOZE TO NEFUNGUJE!
Edit: K reakcii „odbornika“ nadomnou by som rad dodal ze vystudovala pravo a zivi sa ako advokatka. Urcite je vyborna v marketingu a e-kommerce, ale na odbornost by som sa nespoliehal. Aj ked myslienka „Zvednout cechy z gaucu“ je urcite dobra a nemozno o nej pochybovat.
@IcePlanet7 a to píšete z vlastní zkušenosti? Kolik tréninků EMS máte za sebou?
Ja asi rok 1-2× tydne.
Jak jsrm psala, je to pouze doplnkove cviceni. Za me osobne klasickubsilovy trenink doma s cinkami/posilovne je lepsi
@LucieKLuc tak to možná každá mluvíme o něčem jiném. Mě jde o EMS trénink, ne trénink s podporou EMS.
Na ten se chodí jednou týdně, ne víckrát.
Bezne se chodi 1× tydne, my jsme si domluvili na zacatku trening 2× tydne. Chdi se na 20min, specialni vesta a pasy na strhna a ruce, ktere se v mistech navlhci, aby sly impulsy do tela.
Je to EMS.
Uplne to vypada, ze nechces slyset, ze to tak ucinne neni.
Co zi brani to vyzkouset?
@LucieKLuc já to právě zkouším, ale po dvou lekcích nemůžu vidět výsledky. To je jasné.
Mě bylo řečeno, že častěji než jednou týdně (respektive nemusím jít přesně za týden, šest dní je taky ok) to nemá smysl, protože tím se lepšího výsledku nedocílí. Naopak se smaže výsledek toho minulého cvičení a člověk se spíš jen udržuje na nějaké hranici než aby se zlepšoval.
A naopak ta cvičení s podporou EMS, kdy člověk vlastně jede úplně běžný trénink a do toho dostane trochu impulzů navíc, tam je potřeba často stejně jako ve fitku, protože to EMS stejně je tak slabě nastavené, že to nijak extra účinek navíc nemá.
A mě zajímá právě ta první varianta. Sama posoudím co to udělá po 10 lekcích, ale zvědavá jsem už teď samozřejmě. A proto hledám recenze od lidí, kteří to mají vyzkoušené ne jednou nebo dvakrát jako já, ale 10× a víc.
A samozřejmě chci slyšet reálné recenze, kdybych nechtěla zadám si do chat gpt WB EMS TRÉNINK a nechám si vycucnout všechno to co najde od recenzí až po věci, které na web píšou EMS studia. A to nechci. Ale taky chci recenze opravdu jen z toho prvního druhu, na který chodím já. Aby to bylo objektivní.
Za me se fakt zadne vysledky nedostavily, at uz 2× nebo 1× tydne.
Hodne jsem cetla, ze to muze pomoct pri bolesti zad ale ani to pritel nemuze potvrdit.
Uvidis, za me se to nevyplati.
Jeste co se tyce tech impulsu, nekde jsem naopak cetla - uz nevim kde - ze ty silne impulsy nejsou zdrave. Ale do detailu jsem nesla. Ja se pohybuju i na anglicky a nemecky psanych forech/strankach.
Já osobní zkušenost nemám, ale mám zkušenost celkově s cvičením, kdy jsem dlouhá léta dělala začátečnické chyby. Takže už mě žádné takové wau cvičení nechává klidnou. A je mi líto mých peněz. Zda si pamatuješ, když začala vlna cvičení powerplatu. Cvičení na vibrační plošině. Cvičí se půl hodiny a údajně to stačí a je to, jako bys cvičila hodinu ve fitku. Já na to pravidelně chodila 2× týdně. Spoustu let. Je to dvojnásobně dražší, než klasické cvičení. Nějaká extra změna se nekonala. Ano, byla jsem pevnější, ale postava stále stejná. Od března cvičím 2×- 3× týdně silově. Žádné velké váhy, ale zkrátka činky, ketbell, TRX a nedá se to srovnávat. Finančně mě to vyjde velmi dobře a hlavně ty výsledky. Jím stejně, ale postavu mám skutečně pěknou. Vyrýsovaly se mi svaly, mám rovný postoj, mohu si dopřát i více jídla. EMS bych si nechala po mých zkušeností pouze jako doplněk. Stejně to samé ti napíší i jiní, kteří mají své zkušenosti s cvičením. Na tento druh cvičení se chytnou spíš začátečníci, kteří chtějí super postavu a věří, že jí vymodelují jen EMS. Proto tu nikdo zkušenost nemá.
Dobrý den,
EMS (elektromyostimulace) cvičení sice může znít jako revoluční metoda, jak rychle dosáhnout lepší postavy, ale je dobré si ho dát do reálného kontextu. Není to žádná zázračná zkratka k pevnějšímu tělu ani hubnutí – jako u každého cvičení platí, že bez pravidelného pohybu a správné stravy žádné dlouhodobé výsledky nečekejte.
Co je na EMS fajn? ✅ Intenzivně zapojuje hluboké svaly, včetně středu těla. ✅ Šetří čas – během krátkého tréninku můžete svaly zapojit velmi intenzivně, podobně jako při delším klasickém tréninku. ✅ Pomáhá aktivovat svaly i lidem, kteří mají omezené možnosti pohybu (např. po úrazech).
Musím nicméně upozornit i na tyto věci: ❌ Nezajistí vám trvalé výsledky bez změny životního stylu. EMS pouze doplní vaši snahu, nenahradí ji. ❌ Svaly sice pracují, ale chybí zde komplexní pohyb, koordinace, kardiovaskulární zátěž nebo funkční posilování. Pokud chcete být opravdu fit, je nutné EMS kombinovat s klasickým pohybem. ❌ Není pro každého. U některých lidí může vyvolat nepříjemné pocity (mravenčení, křeče), a pokud máte problémy se srdcem nebo vysoký krevní tlak, není to vhodná metoda.
EMS tedy může být dobrý doplněk, pokud už sportujete a chcete něco navíc, ale rozhodně to není kouzelná metoda, která vám zajistí pevné tělo a úbytek tuku za méně úsilí. Je skvělé, že plánujete pravidelné běhání se psem – to je totiž aktivita, která vám z hlediska hubnutí a zpevnění těla přinese super výsledky.
Pokud chcete opravdu viditelné změny, kombinujte EMS s klasickým silovým tréninkem, vytrvalostním pohybem (běh, chůze, kolo) a vyváženou stravou. Tak si nejen zpevníte tělo, ale zároveň budete silnější, zdravější a kondičně zdatnější. Ať se daří!