Endometriosa - dvě malá ložiska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1643
22.8.10 20:57
Falka píše:
No, ono asi záleží, sice se u PCO neurčují žádné stupně, ale řekla bych, že to taky můžeš mít rozhašené míň nebo víc… Já pořád surfovala a něco o tom hledala, a u lehčích forem prý někdy stačí i trochu změna životního stylu, jelikož PCO je taková „civilizační choroba“, tak třeba víc sportovat. Někomu to prý pomůže, třeba i ovu sama naskočí. Pokud máš ztluštělý obal vaječníků, možná by stála za to ta skarifikace, kdy se ten obal naruší a tudíž potom často dochází k ovu i spontánně… Taky asi záleží, jestli máš ovu aspoň někdy, nebo nikdy. Já jí teda nemám potvrzenou, ale myslím, že občas byla, podle bolesti a tak.

Aha, tak děkuju za info. Já trpím ovulačními bolestmi jako blázen - pravidelně vždy 11-15.DC, přičemž jeden z těchto dnů je to fakt mazec a musím si jít lehnou a někdy vzít i Brufen proti bolesti. A dokonce mi vyšel i lehce pozitivní ovu test - když koukneš do diskuse Snažilky červenec, tak tam jsem dávala fotku ovu testu a ta testovací čárka je tam dost znát. Ale říkala jsem to Dr. a on povídal, že to nic nemusí znamenat, protože ty ovu bolesti mohou být z toho, že se vaječníky napínají a šponují, ale folikul přitom nepraskne. Snad to netlumočím špatně … :-) Ale je pravda, že nevyloučil, že někdy ovulovat můžu … Ale víš co - klidně můžu mít i pravidelnou ovulaci, ale endometrioza mohla způsobit třeba srůsty vejcovodů, tudíž se vajíčko nedostane ke spermiím atd. atd. Je toho víc, kde může být problém… No uvidím podle těch testů krve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
22.8.10 22:09

U těch ovu testů se říká, že dokud není ta testovací čárka silná stejně, jako kontrolní, bere se to jako negativní výsledek. Já teda opravdu pozitivní ten test neměla nikdy, čárka sílila, byla taky vidět dost, ale pořád nebyla tak silná, jako kontrolní, i když skoro :-), no a pak zase slábla. Druhá věc je, že mám dojem, že u PCO můžeš mít zvýšené LH a potom dostáváš falešně pozitivní výsledek ovu testu klidně i víc dní… ale s tím si teď nejsem jistá.
Každopádně z krve se bude vědět víc, tak držím palce, ať to dopadne co nejlíp, a ať není ani žádný jiný problém :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1643
23.8.10 09:35
Falka píše:
U těch ovu testů se říká, že dokud není ta testovací čárka silná stejně, jako kontrolní, bere se to jako negativní výsledek. Já teda opravdu pozitivní ten test neměla nikdy, čárka sílila, byla taky vidět dost, ale pořád nebyla tak silná, jako kontrolní, i když skoro :-), no a pak zase slábla. Druhá věc je, že mám dojem, že u PCO můžeš mít zvýšené LH a potom dostáváš falešně pozitivní výsledek ovu testu klidně i víc dní… ale s tím si teď nejsem jistá.
Každopádně z krve se bude vědět víc, tak držím palce, ať to dopadne co nejlíp, a ať není ani žádný jiný problém :-) .

Hm, tak to mi potvrzuješ jen to, co jsem také četla - že obě čárky na ovu testu musí být stejné a i to, že při PCO bývá LH zvýšené samo o sobě. Tak já dělala ten ovu test jen jednou 15.DC, když jsem měla to hrozné píchání v levém vaječníku a vyšel s jednou čárkou slabší. Tak já si pořád říkám, že už třeba slábl, nikdy jsem to totiž netestovala denně od 11.DC do 17.DC a nechci si vůbec připouštět že bych neměla ovu :-(
Jinak když je zvýšené LH, tak to je celý cyklus? Že kdybych udělala ovu test dnes (23.DC), tak by taky byla jedna slabší..? Dělat ho nebudu, ale jen tak přemýšlím…
Jinak já jsem četla, že PCO je problém hlavně ženských, který jsou obézní a takový ty „babochlapi“. Ale já mám 167 cm a 62 kg a jako chlap fakt nevypadám a chlupatice taky nejsem, tak snad ta krev nedopadne tak hrozně… :-)
Ale s tím sportem to nějak nepřeháním, chodím jen na power yogu jednou týdně. Ale také jsem četla, že 20 minut denně je na PCO léčivé. Tak uvidím.. Každopádně děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1643
23.8.10 09:41

Falko a ty jsi vůbec po vysazení HA neměla MS samovolně? Ty brďo, já brala HA 9 let, přičemž posledních 5 let hodně silnou, kdy jsem měla MS uplně zastavenou a proto jsme já i Dr. očekávali, že mi bude MS haprovat - bud vůbec nebude nebo bude nepravidelná. A k mé radosti jsem jí hned po vysazení dostala 26. den a tak je to až doteď. Proto jsem měla takovou radost a říkala si - supééér, vše funguje. No a jak jsem byla u Dr. tak říkal, že samozřejmě je to dobré, že to mám takhle pravidelné, ale samo o sobě to pro plodnost nic neznamená :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
23.8.10 12:54

No, já jsem po vysazení ms dostala myslím 1, nebo 2× a pak už bez léků vůbec. Tak to bylo asi půl roku až rok, teď se to trošku rozbíhá, většinou tak 3× odmenstruuju normálně po těch cca 32 dnech, pak třeba zas bez léků ne… Uvidím teď po té laparce, jestli to nebude mít taky vliv. A to jsem HA nebrala ani moc dlouho, asi 2 roky, před tím 2 roky ne a před tím asi 3 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1643
23.8.10 13:53
Falka píše:
No, já jsem po vysazení ms dostala myslím 1, nebo 2× a pak už bez léků vůbec. Tak to bylo asi půl roku až rok, teď se to trošku rozbíhá, většinou tak 3× odmenstruuju normálně po těch cca 32 dnech, pak třeba zas bez léků ne… Uvidím teď po té laparce, jestli to nebude mít taky vliv. A to jsem HA nebrala ani moc dlouho, asi 2 roky, před tím 2 roky ne a před tím asi 3 roky…

No já jsem právě četla, že u PCO je časté absence MS a ovu. MS mám v pohodě, ale ovu asi ne :-( Ale třeba to není tak hrozné, vše se prý pozná z té krve. Když bude dobrá, tak mě prý ještě nechá, když ne, tak budu muset na vyšetření průchodnosti vejcovodů pomocí RTG (je to možné? nikdy jsem o tom neslyšela …) a manžel na spermiogram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí