Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,já mám také endošku. Zjistili mi ji v 16ti , teď mi je 22let a začli jsme to s manželem řešit. Tento týden bych měla jít na OPU.No,jsem celá zvědavá ![]()
![]()
andreiika píše:
Ahoj,nejsme pres endo zadny odbornik, i kdyz ji mam diagnostikovanou od cca 18let a 2 laparoskopie a i umely prechod. Ja otehotnela nechtene a bez problemu a to jsem predtim mela rozhodne vic lozisek nez jedno malinke. Taky zalezi kde ty loziska jsou.
Podle meho nazoru nic nezjistuj, nic necti, az budou nejake problemy pak ano, ale sama pises, ze te jima hruza a na to abys otehotnela je to nejdulezitejsi psychika. Takze ver, ze se to povede, to je myslim pul uspechu.
Jinak nevim kolik je ti let, ale zkouset 3 mesice a pak hned umely mi prijde dost kratky. I lidi 100% zdravi otehotni treba az po 7mi mesicich. Takze ja na tvem miste bych tomu dala ten rok. I sam gynekolog ti rekne, ze problem v otehotneni nastava az po roce pravidelneho nechraneneho sexu (pravidelneho znamena 1× za 2-3 dny) alespon takhle mi to pred casem nekdo vysvetloval.
My se snazime - no v unoru to budou 2 roky. U nas je jednak ta moje endo, ale verim ze ta velke problemy nedela, ale hlavne u partnera. A kupodivu cim dyl to trva tim jsem vic a vic v klidu. Ze zacatku, ten prvni rok to byl des, kazdy mesic 100% tehotenske priznaky, 5 testu a pak smutek. Ted to beru tak nejak vic v klidu. Otazkou ale je jak dlouho
pavlusik píše:
Ahoj holky, vcera jsem byla na laparce a nasli mi jedno pidi lozisko endometriozy. Do ted jsem o ni moc neslysla, ale ted kdyz brouzdam po internetu zacina me „jimat hruza“
Doktorka, ktera me operovala radi pro jistotu co nejrychleji otehotnet. Nevidi duvod proc by to ted u me nemelo jit. Poradne to nastuduju a pripravim si otazky az pujdu na kontrolu. Pockam co mi k tomu rekne.
Ted si myslim, ze bychom to mohli do konce roku zkouset sami a po novem roce se zacit pripadne zajimat o IVF. Ach jo
Kdepak ja uz se davno nehroutim. Jak pises nejhorsi byl zhruba ten rok. To se mi draly slzy do oci kdyz jsem MS dostala. Nechranim se uz 6 let (prestala jsem po 9ti letech brat antikoncepci) a celou dobu mam stejneho partnera. Pravdou je, ze ne vzdy jsme se snazili na plno. Vraceli jsme se ze zahranici, hledani prace u nas, zkusebni doba…
Je mi uz 32, proto to IVF asi nebudu odkladatr kdovi jak dlouho pokud to nepujde samo. Manzel ma spermio naprosto v poradku.
Ja tu endometriozu skoro vubec neznala a ted kdyz jsem se zacetla me dostalo jak je to urputna v podstate chronicka nemoc.
Tak aspon uz vim, proc mam ob cyklus priserne krece pri MS, ale tim trpim od 13 let kdy jsem MS dostala.
ivkaaa píše:pavlusik píše:Ahojky mne nasli endometriozu pred mesicem na laparoskopii. byla jsem uz jednou tehu, ale mimi to bohuzel vzdalo. Mne zacali davat injekce jakoby na umely prechod a pak chteji znovu laparo a zkusit pruchodnost vejcovodu a tam se rozhodne jestli IVF nebo to budeme zkouset normalne…
Ahoj holky, vcera jsem byla na laparce a nasli mi jedno pidi lozisko endometriozy. Do ted jsem o ni moc neslysla, ale ted kdyz brouzdam po internetu zacina me „jimat hruza“
Doktorka, ktera me operovala radi pro jistotu co nejrychleji otehotnet. Nevidi duvod proc by to ted u me nemelo jit. Poradne to nastuduju a pripravim si otazky az pujdu na kontrolu. Pockam co mi k tomu rekne.
Ted si myslim, ze bychom to mohli do konce roku zkouset sami a po novem roce se zacit pripadne zajimat o IVF. Ach jo
To ti tu pruchodnost nezjistovali hned pri prvni laparce? Me to vzali vsechno najednou
Mijunkaa píše:pavlusik píše:Určitě to vyjde, neboj, šance je veliká. Zvlášť po laparce, říká se, že jak se to tam „rozvrtá“, tak to jde prý líp
Ted si myslim, ze bychom to mohli do konce roku zkouset sami a po novem roce se zacit pripadne zajimat o IVF. Ach jo.
Dekuji za povzbuzeni, tvuj pribeh me hodne inspiroval a dodal nadeji ![]()
pavlusik píše:ivkaaa píše:To ti tu pruchodnost nezjistovali hned pri prvni laparce? Me to vzali vsechno najednoupavlusik píše:Ahojky mne nasli endometriozu pred mesicem na laparoskopii. byla jsem uz jednou tehu, ale mimi to bohuzel vzdalo. Mne zacali davat injekce jakoby na umely prechod a pak chteji znovu laparo a zkusit pruchodnost vejcovodu a tam se rozhodne jestli IVF nebo to budeme zkouset normalne…
Taky si myslim, že to měli udělat najednou
. Mě hned dělali průchodnost toho jednoho a zrovna ho i nějak pročistili, když ten druhej je už úplně v háji.
pavlusik píše:Mijunkaa píše:Dekuji za povzbuzeni, tvuj pribeh me hodne inspiroval a dodal nadejipavlusik píše:Určitě to vyjde, neboj, šance je veliká. Zvlášť po laparce, říká se, že jak se to tam „rozvrtá“, tak to jde prý líp
Ted si myslim, ze bychom to mohli do konce roku zkouset sami a po novem roce se zacit pripadne zajimat o IVF. Ach jo.
Teď jsem si všimla náhodně fotoalba, že MINKA22, co nám tu také psala má na testu //.
Obrovská gratulace, snad bude vše OK
.
Mijunkaa píše:
Teď jsem si všimla náhodně fotoalba, že MINKA22, co nám tu také psala má na testu //.
Obrovská gratulace, snad bude vše OK![]()
![]()
![]()
.
Pavlusik, nevětší nepřítel snažilky je internet (tedy v tomto případě). O endometrioze se toho ještě příliš neví, tvrdí se, že může ale i nemusí způsobovat neplodnost. Pokud máš vaječníky OK, vejcovody průchodné a manžel/přítel je v pořádku…můžete tomu nechat ještě šanci v podobě přirozeného početí
Pokud se už nějaký ten pátek snažíte (např. intenzivně 2 roky) s IVF bych dlouho neváhala, vzhledem k tvému věku, a také bych po novém roce šla do něj.Držím palce!Navíc teď čerstvě po laparce máte největší šanci otěhulkovat, jsi tzv. profouknutá, což spermijím v té jejich dlouhé cestě jen a jen pomůže! ![]()
Mijunkaa píše:pavlusik píše:Taky si myslim, že to měli udělat najednouivkaaa píše:To ti tu pruchodnost nezjistovali hned pri prvni laparce? Me to vzali vsechno najednoupavlusik píše:Ahojky mne nasli endometriozu pred mesicem na laparoskopii. byla jsem uz jednou tehu, ale mimi to bohuzel vzdalo. Mne zacali davat injekce jakoby na umely prechod a pak chteji znovu laparo a zkusit pruchodnost vejcovodu a tam se rozhodne jestli IVF nebo to budeme zkouset normalne…
Ted si myslim, ze bychom to mohli do konce roku zkouset sami a po novem roce se zacit pripadne zajimat o IVF. Ach jo. Mě hned dělali průchodnost toho jednoho a zrovna ho i nějak pročistili, když ten druhej je už úplně v háji.
Nevim, mne brali cystu a ted mam na 3 mesice ,,umelej prechod,, a pak znovu laparo a zjistit pruchodnost…nevim proc se neudelalo vse zaroven??achjoooo
MINKA22 píše:
holky ja mám taky endošku a koukejte,vše pujde nebojte
Moc ti to preji a gratuluji je to nadhera ![]()
roomci píše:
Pavlusik, nevětší nepřítel snažilky je internet (tedy v tomto případě). O endometrioze se toho ještě příliš neví, tvrdí se, že může ale i nemusí způsobovat neplodnost. Pokud máš vaječníky OK, vejcovody průchodné a manžel/přítel je v pořádku…můžete tomu nechat ještě šanci v podobě přirozeného početíPokud se už nějaký ten pátek snažíte (např. intenzivně 2 roky) s IVF bych dlouho neváhala, vzhledem k tvému věku, a také bych po novém roce šla do něj.Držím palce!Navíc teď čerstvě po laparce máte největší šanci otěhulkovat, jsi tzv. profouknutá, což spermijím v té jejich dlouhé cestě jen a jen pomůže!
Romi, mas pravdu, ale ja jsem radeji kdyz znam sveho soupere ![]()
Neco jsem si nacetla, neco se poptam, ale moc dobre vim, ze ve finale je to jen a jen na mem tele jak bude reagovat ![]()
Ted tomu par mesicu nechame volny prubeh a po novem roce zacnu mapovat teren na poli asistovane pomoci. Ono to taky bude chvilku trvat nez se rozkoukam, co kde, jak ..... ![]()