Epidemie císařských řezů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8020
21.4.15 21:40

Kdybych mohla brala bych rodit přirozeně mám za sebou letos v březnu akutní CS v celkové anestesii.
Mrzí mě, že jsem musela rodit takto nejen to jak teď vypadá jizva a převis předtím jsem měla vymakané břicho. Ale zdraví dcery bylo pro mě to neudůležitější a je i teď hrozila ji hypoxie.
Už 3. den jsem byla doma zvedání po byla sranda, ale vidina toho, že uvidím dceru mě hnala.
Ve 2:41 porod a ve 12 jsem byla již na wc a nanohou a manžel mě vezl za malou.
Jsem ráda, že je možnsot CS kdyby nebyla asi by to dcera nezvládla, ale kdybych si měla vybrat ta bych chtěla rodit přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
21.4.15 21:42
@Poison Eve píše:
Je to individualni. Ja jsem letala jako lan a po tydnu jsem stehovala nabytek. Kamaradka po vaginalnim jeste pul roku po byla dole jak po srazce s kombajnem a druhe dite v zivote nechce. Ma to nejakou vypovidajici hodnotu?

Přesně ;). Znám maminu, co se hojila půl roku po přirozeném porodu. A pak znám i jednu, která po císaři celé šestinedělí nevylézala ven, protože nemohla chodit…

• Citovat
  • Upravit
6538
21.4.15 21:43

Holky, jak to tady čtu, tak vlastně vůbec nechápu, jak někdo může druhému vnucovat svůj způsob porodu, to jak ho prožíval apod. Panebože, to je snad každého věc, je to mezi rodičkou a doktorem. Kdybyy si někdo nechává umrtvovat zub při vrtání, tak do něho taky nerejete, že to nedá bez medikace, stejně tak nemáme tendenci někoho soudit za to, že si nechal přeoperovat prsa apod., ale jak jde o porody, tak už to jede. A většinou to bývá tendence těch, co rodily přirozeně, natlačit druhé skupině, že je to špatně. Já rodila oběma způsoby, jaký bude třetí porod ještě nevím, ale nikdy bych si nedovolila někomu radit, jak má rodit anebo ho soudit za způsob, kterým rodit chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
21.4.15 21:45
@mischelinka píše:
Holky, jak to tady čtu, tak vlastně vůbec nechápu, jak někdo může druhému vnucovat svůj způsob porodu, to jak ho prožíval apod. Panebože, to je snad každého věc, je to mezi rodičkou a doktorem. Kdybyy si někdo nechává umrtvovat zub při vrtání, tak do něho taky nerejete, že to nedá bez medikace, stejně tak nemáme tendenci někoho soudit za to, že si nechal přeoperovat prsa apod., ale jak jde o porody, tak už to jede. A většinou to bývá tendence těch, co rodily přirozeně, natlačit druhé skupině, že je to špatně. Já rodila oběma způsoby, jaký bude třetí porod ještě nevím, ale nikdy bych si nedovolila někomu radit, jak má rodit anebo ho soudit za způsob, kterým rodit chce.

Souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
21.4.15 21:46

@Omiii souhlasím, dnes si můžeš rozhodnout o všem, jen ne o způsobu porodu, jako kdyby ten se nás netýkal. Ale vedle na plastice z tebe klidně udělají úplně jinou osobu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
21.4.15 21:49
@Haninac píše:
No ono tezko rict co bylo zbytecny… to mas samy urychlovani porodu, tu pichneme vodicku, tu pridame oxytocinek, tu uvazeme rodicku k posteli na monitory… do toho trochu stresu, predcasne vyvolavani a pak zachranime rodicku cisarskym rezem :palec: z pohledu mnohych zen byly zachraneny uz od zacatku. Neverim na objektivni posouzeni :D

Přesně tak byl zbytečný můj CS a bylo mi to teda úplně jasné, že je to způsobeno „vedením porodu“ a mrzelo mně a mrzí dodnes. A věřím, že je takových VS dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
21.4.15 21:51

@luciekal Nedá se srovnávat plánovaný císař s akutním po x hodinách v šílených bolestech. Já jsem měla plánovanou sekci ve spinále a pár dní po porodu jsem byla fit. Mám velmi nízký práh bolesti a pokud mám srovnávat tak kojení pro mě bylo daleko bolestivější než celý zákrok a rekonvalescence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
21.4.15 21:56

Každá ženská by měla mít právo si zvolit způsob porodu. Já dcerku rodila téměř dva dny s kontrakcemi po 1,5minutě, manžel už prosil primáře o Cs. Nic, prý ještě chvíli vydržím. Vydržela jsem, porodila ale poté ještě dva dny vysílením kolabovala, takže o dceru jsem se stejně hned starat nemohla.
Ted se snažíme o druhé a já bych ten CS klidně zaplatila, mít tu možnost!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
21.4.15 21:58
@Claire00 píše:
@luciekal Nedá se srovnávat plánovaný císař s akutním po x hodinách v šílených bolestech. Já jsem měla plánovanou sekci ve spinále a pár dní po porodu jsem byla fit. Mám velmi nízký práh bolesti a pokud mám srovnávat tak kojení pro mě bylo daleko bolestivější než celý zákrok a rekonvalescence.

to je pravda :).
já má za sebou jeden vyvolaný porod ve 42tt. jeden akutní císař ve 31tt po 3 denní kapačkách na oddálení předčasného porodu a jeden plánovaný císař ve 38+1 a můžu říct, že poslední, plánovaný bylo opravdu v psychické pohodě a pro mě teda opravdu nejméně stresující… ale každý to má jinak…je pravda, že vypovídající hodnotu to nemá žádnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
21.4.15 22:00
@Crystal87 píše:
Mně stačil slepák a týden jsem se pořádně nemohla hnout, sekci si neumím představit :nevim: CO jsem vídala ženský v porodce, tak se hnout nemohly a byly rády že nakojí prcky.

Já mám za sebou x operací ledvin (narodila jsem se ve 30 tt s nefunkční pravou ledvinou), dutin..a věř mi, že po operaci jsem byla schopná dřív než se 60-ti stehama, po každém porodu, taky jsem se nemohla hnout a sedět a kojila jsem a dodnes to preferuju, jen v leže na boku, takže já fakt jsem pro možnost volby :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
21.4.15 22:06
@dendule4 píše:
Každá ženská by měla mít právo si zvolit způsob porodu. Já dcerku rodila téměř dva dny s kontrakcemi po 1,5minutě, manžel už prosil primáře o Cs. Nic, prý ještě chvíli vydržím. Vydržela jsem, porodila ale poté ještě dva dny vysílením kolabovala, takže o dceru jsem se stejně hned starat nemohla.
Ted se snažíme o druhé a já bych ten CS klidně zaplatila, mít tu možnost!!!

Chudinko :? :hug: Já te u syna měla kontrakce v podstatě od neděle, z toho, že jsem byla hospitalizovaná a pořád se ve mě někdo hrabal :? a narodil se ve čtvrtek, s tím, že to bylo ještě hodně před termnem, ta m vždycky na noc dali diazepam, takže v noci víceméně klid, přes den kontrakce- nepravidelně, poslední den po tabletě kontrakce po 1 minutě 3/4 minuty trvající 7 hodin, taky jsem prosila o sc (ještě vzhledem k tomu, že se dusil), taky mi skoro celou dobu nedávali moc najíst a napít, kvůli preeklampsii, kdyby se těhotenství muselo akutně ukončovat, poslední den už vůbec, takže jsem byla taky úplně vyčerpaná- stuj si za tím, že chceš sc a vyber dle toho porodnici :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
21.4.15 22:18
@sad 1 píše:
Já si myslím, že by měla mít každá žena volbu, je to zase krok dopředu. Ve vyspělých zemích běžné, jen u nás se to děje za zády a často s podplácením.
A dále nemá smysl tady polemizovat s někým, kdo porodil za 2 hodiny a ani o tom nevěděl. Jsem na tyhle univerzální názory alergická, a po mém 16tihodinovém nepostupujícícm porodu (nakonec jsem porodila) si toho císaře teda pro příště zaplatím.Pokud by byla volba, neživilo by se na tom dalších x lidí.

Moje řeč. Až na to, že já jsem po těch 16 hodinách neporodila, páč byl prcek nakřivo a nešel dolů a už mu i padaly ozvy. A u druhého to samé, v bledě modrém. Jen to pro zmenu šlo tak rychle, že to vypadalo na normální porod během 3 hodin. Ovšem dítko si to vymyslelo jinak a šel ven zase cs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
21.4.15 22:22

Nechápu proč pořád někoho rozčiluje, že ne pro každého je přirozený porod ta jediná přijatelná možnost. Argumentovat pořád přírodou, podle toho je proti přírodě dnes kdeco.
Taky bych byla radši pro možnost volby, obojí má svoje rizika, která si určitě dokáže vyhodnotit každý sám. Chápu, že někdo udělá všechno proto, aby mohl rodit přirozeně, ale chápu i že někdo ne, nerozumím už ale osočování a přesvědčování, protože já jsem rodila takhle, takže budete tak rodit všichni. Nevím čemu a komu by to prospělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
21.4.15 22:31

Mám za sebou 2× císaře na přání (poslední letos v únoru). Bez úplatku, bez známostí, oboje bez problému při zařizování, čistě moje rozhodnutí. Nikdo mi klacky pod nohy nekladl. Toto chci jen suše konstatovat, aby bylo jasné, že císař na přání zařídit jde. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3050
21.4.15 22:32
@nikdy niikdyy píše:
Nechápu proč pořád někoho rozčiluje, že ne pro každého je přirozený porod ta jediná přijatelná možnost. Argumentovat pořád přírodou, podle toho je proti přírodě dnes kdeco.
Taky bych byla radši pro možnost volby, obojí má svoje rizika, která si určitě dokáže vyhodnotit každý sám. Chápu, že někdo udělá všechno proto, aby mohl rodit přirozeně, ale chápu i že někdo ne, nerozumím už ale osočování a přesvědčování, protože já jsem rodila takhle, takže budete tak rodit všichni. Nevím čemu a komu by to prospělo.

přesně moje řeč. Já chci císaře, nevidím na tom nic špatného. Taky jsem pro možnost volby. Někdy mi přijde, že ty ženy které měly hrozný přirozený porod, ho nutí ostatním, aby si to taky vytrpěly. Nechci nikoho urazit, jen je to můj osobní pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí