Epidural a vaše zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43038
26.7.11 05:01
Veverysek píše:
U toho epidurálu je ale šance, že to pokazí a píchnou mi to špatně ne? V páteři je právě mícha, o to mi jde. Jestli se nemůže stát, že bych pak skončila na vozíku. :think: To bych snad radši přetrpěla tu bolest. Jinak si taky nechávám u zubaře píchat i nejmenší kazík. :-D Jak já toho zubaře nenávidím.

jak pise hata, micha konci daleko vejs, nez paterni kanal - neroste totiz tolik, jako pater.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.11 11:45

Ahoj no tak to jsme na tom uplně stejně taky jsem se porodu mooooc bála a hlavně toho že jsem nevěděla co mě přesně čeká jasně měla jsem před porodem přečteno plno knih a spoustu literatury s internetu,ale stejně jsem se bála a to proto že každý porod je jiný jak jsem očekávala můj porod nebyl nic moc a hlavně to všechno trvalo dlouho nemyslím ted samotný porod,ale to před tím čekání po odtoku plodové vody,křížové bolesti atd no než se moje maličká narodila trvalo to cca 24 hodin takže sem si epidural vážně pochvalovala určitě mi to na nějakou dobu moc ulevilo asi hodinu sem měla od bolestí klid.Hlavně u každého je to jiné tak nevím co ti sem ostatní napíší,ale já jsem za něj byla vážně ráda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
26.7.11 14:53

Mne epidural zastavil kontrakce + mi ho podelali. Takze se mi vytvorila dutinka ( nemohla jsem temer chodit, mela jsem obrovske bolesti hlavy, kdyz jsem stoupla tak jsem mela pocit, ze se mi hrouti pater nemohla jsem narovnat hlavu - takhle me nechali 3 dny.
Nakonec mi dutinku zaplnili moji vlastni krvi a hned bylo dobre.
Takze ja a epidural uz nikdy vice, mam z nej trauma a kdybych musela opet na CS tak chci celkovou narkozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
26.7.11 15:01

A mimochodem mi nezabral, ani jsem ho v podstate nepotrebovala. Jenze jak mala nesla do vchodu, coz mi nikdo neoznamil, ani nevim jestli to hned zjistili, tak me zacalo strasne pichat na levy strane, jako by mi melo prasknout bricho, vubec to nemelo co delat s kontraklcemi a taky sem jim rikala, ze me boli na levy strane. Pak kolem obchazela PA a porad se me vyptavala a nechcete radeji epidural az me to tou bolesti bylo uplne jedno, tak jsem kyvla, no samozrejme ,z e zabral tak na30 minut, mozna kdyz se porod diky vlivu epiduralu zastavil, ci co , a pak opet bolest na leve strane, na 6 cm otevrena, temer 4 kg dite a prej tlacte, asi cekali, ze malou vytlacim palcem od leve nohy, cico.
No jestli do me budou chtit neco nacpat i pri porodu po nynejsim tehu, tak utikam radeji do lesa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
26.7.11 15:30
Pudloslava píše:
Veverysek píše:
U toho epidurálu je ale šance, že to pokazí a píchnou mi to špatně ne? V páteři je právě mícha, o to mi jde. Jestli se nemůže stát, že bych pak skončila na vozíku. :think: To bych snad radši přetrpěla tu bolest. Jinak si taky nechávám u zubaře píchat i nejmenší kazík. :-D Jak já toho zubaře nenávidím.
jak pise hata, micha konci daleko vejs, nez paterni kanal - neroste totiz tolik, jako pater.

Pusloslavo, můj strejda byl před 3 měsíci na operaci, dostal epidurál a bohužel mu ochrnula 1 noha. Byl na rehabilitacích, ale už se nerozpohybovala, jen ji vláčí za sebou, chodí o berlích. Tak nevím, jestli se to píchá při operaci jinam než při porodu, ale každopádně po téhle zkušenosti už epidurál nikdy nechci. Měla jsem ho při prvním porodu (rodila jse 33 hodin), pomohl jen na chvilku, ale záda v místě vpichu mne bolela rok a půl, že jsem se pořádně ohnout nemohla. Teď už je to dobrý, ale už ho znovu nehci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
26.7.11 19:34

Holky, já nevím, ale to měla asi řada z vás ten jednorázový epidurál, když tu píšete, že vám za hoďku přestal působit. Já měla vlastně kapačku a dávali mi ho průběžně až do zašití. takže nezáleželo přesně na tom, kdy mi ho zavedou. Akorát samozřejmě chtěli, abych už byla částečně otevřená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
26.7.11 19:53

Jak to tady čtu, tak reakce na epidural jsou různé. Moje zkušenost je, že jsem rodila od časného rána do večerních hodin a ne a ne se otevřít, takže mi ho nabídli jako úlevu. Aplikace byla náročná skrze kontrakce, je potřeba být absolutně v klidu a nehybná a stočená do klubíčka, což přes břicho a silné kontrakce u mě bylo náročné, ale sestry mě moc pomáhaly. Anestezioložka počkala až přejde kontrakce a honem než přijde další mi to píchnout. Podařilo se na poprvé. Kontrakce se postupně stáhly na bolesti měsíčků. Bohužel ani po hodině porod neposkočil dále, tak jsem pak v noci skončila císařem s epidural anestezií. Jinak co se týká wc, prostě mi dali mísu, překryli mě prostěradlem a odešli, ať mám soukromí. Nebyla to žádná hrůza. Víc jsem se styděla, když mě museli kompletně oholit kvůli chystání na císař.
Co vím, tak jsem podepisovala docela šílený papír s vedlejšími účinky či trvalými následky epiduralu…po porodu ke mě tři dny chodila anestezioložka a ptala se mě, jak se cítím, zda nebolí hlava, atd. A musela jsem ležet na rovném, žádné zvedání pod hlavou…
Přirozený porod nedokáži posoudit, ale při císaři jsem díky tomu byla při vědomí a jen co vytáhli moji holčičku, brečela jsem jak želva, když jsem uslyšela ten pláč…a pak když mě zašívali, donesli mi ji abysme si daly pusinku, tak to je nezapomenutelné a plnou anestezií by mě o toto připravili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
26.7.11 20:08

I když jsem měla kompikace při zavádění epiduralu a pak 3 dny trpěla jak pes, tak bych si ho nechala dát, kdyby můj další porod měl trvat celý den. Rodila jsem „jen“ 4 hodiny a měla jsem dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
26.7.11 22:45

Já měla epidurál u obou porodů a za mě je to super.Zavedení nebolelo a pak jsem necítila žádnou bolest.Je to na dvě hodiny a pak dají další dávku,to už je slabší a tak jsem měla i trochu bolestné kontrakce.Mohla jsem s tím jít i do sprchy.To že by se pak muselo ležet a nehýbat!!!!To slyším poprvé.Po porodu jsem byla dvě hodiny na sále a pak hurá na pokoj,žádné omezení kuli epidurálu jsem neměla.Kdybych ještě měla rodit,rozhodně s epidurálem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
27.7.11 14:55

To jsem zažila taky. Mě nechali takhle 72hod na porodním sále, na provokačkách, bolesti po 2min celou dobu…lahůdka :roll:

DianaAndílek píše:
elchirk píše:
No 52 hodin, to je fakt mazec, to se taky divím, že to tak nechali. Proč ti nepomohli nějakou kapačkou s oxytocinem a pokud by to nezabrao, tak císař, vždyť 52 hodin, to jsou 2 dny + 4 hodiny, to se snad ani nedá vydržet (no chápu, že dá, když jsi to vydržela), ale to je teda fakt síla.
protože podruhý jsem rodila mrtvý dítě a to není pro dítě už nebezpečný a císařem se neukončuje, prý…tak proč bych netrpěla, že 8-o mmch to bylo v hradci králové ve fn :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
27.7.11 20:27

Tak já jsem ležela na pokoji s maminkou, které píchli epidurál někam, kam neměli.. pak jí bylo dva dny špstně, zvracela, nesměla vstávat, jen ležet jak mrtvola na posteli, žádný polštář nic, jen ležet na zádech.. chodil za ní neurolog a anesteziolog a odváželi ji pravidelně na CT, aby vyloučili ochrnutí, 2 dny necítila dolní polovinu těla.. takže tohle je možná až moc extrémní případ. já jsem měla epidurál taky, jen se mi rozlilo po nohou takové teplo, kontrakce byly slabší řekla bych jen o takových 5 až 10 procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
27.7.11 20:34

měla jsem epidurál při prvním,u mě jen chvála,bolesti jsem necítila,jen tlak na konečník a šití taky bez bolesti,supr načasovaný vpich..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
27.7.11 21:07

Ahoj holky, budu rodit poprve a mam samozdrejme trochu strach jak to vse bude probihat :-( Taky myslim na epidural, mate nekdo zkusenosti jak to je v Horovicke nemocnici a pristup personalu k teto metode :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
27.7.11 21:17
czechmex píše:
Ahoj holky, budu rodit poprve a mam samozdrejme trochu strach jak to vse bude probihat :-( Taky myslim na epidural, mate nekdo zkusenosti jak to je v Horovicke nemocnici a pristup personalu k teto metode :-?

rodila jsem v rokycanech,přístup personálu supr,byla jsem moc spokojena,není to daleko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
27.7.11 22:40
czechmex píše:
Ahoj holky, budu rodit poprve a mam samozdrejme trochu strach jak to vse bude probihat :-( Taky myslim na epidural, mate nekdo zkusenosti jak to je v Horovicke nemocnici a pristup personalu k teto metode :-?

Mám, rodila jsem tam v říjnu.Napíchnutí epidurálu bylo v pohodě, nic jsem necítila, při kontrakcích jsem hlásila a oni čekali.Epidurál mi nabídl sám doktor, když viděl, že to bude ještě na dlouho a já už lezla po stropě.Akorát ti ho včas před samotným tlačením vysadí, abys cítila pořádně tlačící kontrakce.Mě ho vysadili už po hodině, protože mi primář řekl, že mi zeslábly kontrakce.
V Hořovicích se nemáš čeho bát, já si tam dojela 200 km(ale pocházím odtamtud) a dojedu si klidně zas, ač nelehký porod, mám bezvadné vzpomínky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí