ET 15.3.2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2560
3.10.13 13:36

@irenn to je pech - taky hraješ na čas vid? já se modlím za každý den kdy držíme po kupě :mrgreen: Ráda bych alespon něco vybalila a udělala si v tom chaosu trochu systém než budu v nemocnici, ale bohužel to nezáleží už tak jistě na mne- a gauč plánuju - hned až mi ho tam donesou tak zapustím kořeny a hýbat se budu minimálně :lol:
Hele a kdy ti naplánoval porod? Každopádně termím už je v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
3.10.13 18:34

@irenn No pane jo, 4 hodiny - žádná sláva, já si to nechala napsat v kuse, takže se dalo jet i na výlet :-) Tak ať stihneš co potřebuješ a pak jen klídek a hlavně aby si tě pohlídali a vše bylo ok ;)
@tiptop Držím palec ať stěhování proběhne co nejrychleji a v pohodě a prďolky mají strpení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
9.10.13 08:52

Ahoj sluníčka…tak jak jste na tom? Já byla včera v poradně, jsem prý zavřená, mimčo je ok, stále hlavičkou dole, takže super. Jen mi vyšel z krve nedostatek železa, tak jsem vyfásla Maltofer. A dělali mi stěry. Kontrola za 14dní a pak už pomalu půjdeme na porodnici na monitorink. Jinak mám vše hotové a už jen vyčkáváme :) Jen mě v poslední době trápí stavy na omdlení, sestřička říkala, že to může být utlačováním té duté žíly dělohou a také tím nedostatkem železa…tak mě trochu uklidnila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
9.10.13 09:21

@iaroska Tak to je fajn, to už to máš za pár :lol:
U mě se to celkem zlepšilo, půlím ty snídaně a večeře a hodnoty cukru jsou v pohodě, tak v tom budu pokračovat, snad to vydrží a tomu inzulinu se vyhnu. Ale musela jsem nahradit pečivo sucharama, to pečivo mi k snídani nějak neprocházelo. Včera jsem si byla pro ten holtr a musím se to mu celýmu v duchu smát a fakt by mě zajímalo co je správně - vždycky v poradně nebo i u diabetologa mám tak 140/80, doma tím domácím měřičem někdy v pohodě, ale většinou se pod těch 140 taky nedostanu, klidně jsem měla třeba i 170/90 a od včera od 17.00 mi to každou půlhodinu (v noci každou hodinu, takže jsem se fakt vyspala :D )měří tlak a nejvíc jsem měla 128/80. Většinou mám tak 110/65 i míň, včera večer jsem měla i 99/58 :lol:.Takže tyto hodnoty mi přijdou jaksi taky trošku divný :mrgreen:. No každopádně odečítat se budou tyhle hodnoty a až pak půjdu do poradny tak budu za blázna, že jsem tam říkala, že mi lítá tlak a mám ho i doma dost vysokej a pak přijdu s těmahle hodnotama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
9.10.13 09:59

@iaroska tak to jsou výborné zprávy, že je mimčo ve správné poloze :dance:. Ty stavy na omdlení můžou se železem souviset, taky jsem ho měla málo a necítila jsem se nic moc, mě to navíc způsobovalo bušení srdce, což byl děs. Hned, jak jsem dostala tablety železa byl klid ;). Na druhou stranu, teď mi zase bývá na omdlení, buď když prudčeji vstanu nebo když dýl stojím a železa mám dost, tak nevím, myslím, že v tomhle stupni těhu už to k tomu asi patří…

@Radunka83 no to jsem zvědavá, co z toho holtera vykoumají :mrgreen:. Fajn, že se cukr drží. Pečivo k snídani mi taky neprocházelo, takže jedu na sucharech a nedávno jsem zjistila, že snesu i takovej ten balenej žitnej chleba.

Já zítra nastupuju k Apolináři na riziko a začíná mě chytat depka :zed:. Hlavně, jak to budou zvládat děti. Muž se o ně postará úžasně, toho se nebojím, ale přeci jen tam můžu ztvrdnout docela dlouho, pokud by se zadařilo a rodila bych až po 38tt, tak tam budu měsíc před porodem a pak ještě nějakou dobu po. Chjo.
A nemůžeme se s manželem dohodnout na jménu, on navrhl 2 jména a když se mi ani jedno nelíbilo, tak prohlásil, ať si tam napíšu, co chci :nevim:. A že to bude jeho asi jediné dítě, takže si myslí, že já bych měla „ustoupit“. Manžel je normálně rozumnej chlap, na všem se v pohodě domluvíme, ale tohle teda nevím, co s tím :zed:
No tak jsem si postěžovala a jdu balit kufr do nemocnice :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
9.10.13 10:29

@irenn No bavím se tady - teď jsem měla 97/57, to jsem taky skoro mrtvá už ne? :-). Je to nějaký divný…no, odpoledne ho odevzdám a nebudu to už řešit, tyhle přístroje počínaje glukometrem domácím a tímhle holtrem ve mě začínají vzbuzovat silnou nedůvěru…
S těma jménama to je těžký, taky asi nemůžeš dát svýmu dítěti jméno, který se ti vůbec nelíbí…tak zkuste vymyslet nějaký úplně jiný, neutrální, na kterým se shodnete oba…
Tak držím palce, ať to zvládneš a všechno dobře dopadne! Bude to asi dlouhý, to jo, ale je to asi jediná cesta k dobrýmu konci, tak musíš bojovat :palec:…hodně knih a časopisů s sebou a pozitivní myšlení a všechno bude v cajku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
9.10.13 10:40

@Radunka83 děkuju :hug:. Zkusím to vzít z té lepší stránky - takhle flákat jako v nemocnici se už dlouho nebudu :mrgreen:. A beru PC, takže vás tady budu zásobovat svými moudry :mrgreen:.
Přístroje na domácí měření - když jsem zjistila, že domácí glukometr má rozpětí 20% sem tam, tak pak nevím, co si o tom myslet, když naměřím dobrou hodnotu, může být ve skutečnosti už blbá a naopak :nevim:. Kdy ti řeknou z toho Holtera nějaký závěr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
9.10.13 14:33

@irenn jen nás zásobuj nemocničními poznatky :mrgreen:
na papíru bylo napsáno do 14 dnů, ale prý to doktor vždycky dělá v neděli a já jdu za týden do poradny, takže už by to tam mělo být. Stejně je závěr jasnej už teď - naprosto normální tlak, spíš i nižší než normální :lol:, takže to přestávám řešit. Vrátím mámě ten její tlakoměr domů a končím, tohle je fakt pakárna :D. S tím glukometrem s tebou naprosto souhlasím a znám to na vlastní kůži, když ti jednou změří třeba 9.0 a za 5 minut 7.1, tak kolik teda ve skutečnosti mám? Ono možná to fakt přeháněj s tím hlídáním u těhotných, nejvíc když třeba čtu různý zkušenosti z různých poraden, kdy 2-3× překročej limit po nějakým jídle a už hned mají inzulín. stejně je to i s tím měřením - nechápu, že ti doktoři nejsou jednotní. Všude čtu, že všichni měří po hodině a ten můj mi řekl, po hodině a půl. Když jsem se ho na to ptala, tak mi řekl, že si klidně mám měřit po hodině, jestli chci, ale on že si myslí, že vrchol hladiny cukru je zhruba po tý hodině a půl…no a kde je teda pravda, měřím teda dobře nebo ne? když mám po hodině a půl třeba 7,2 je to dobře nebo prckovi škodím? už aby byl venku a zdravej, z tohohle mi asi fakt brzo hrábne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
9.10.13 15:58

@irenn …nic si z toho nedělej, u nás je to s tím jménem podobné…manžel chce Honzíka, protože všichni chlapi u nich jsou Honzové a my s dětmi chceme Kubíka…vypadá to, že už trochu rezignoval, ale stále nás zkouší přesvědčit :nevim:. Doufám, že už to nějak zkousne :lol:. Tu hospitalizaci Ti tedy moc nezávidím, s těmi dětmi je to těžké. Já sama jsem se bála, abych tam také neskončila kvůli dětem, ale na druhou stranu, když je to pro mimčo to nejlepší, tak se to musí vydržet…držím palečky :hug: a hlavu vzhůru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
14.10.13 18:45

@irenn fíha tak už v porodce a jak to tam zvládáte?
@Radunka83 s tím tlakem a cukrem je to jako na houpačce vid…ty už víš kdy ti naplánují porod?
A co ostatní jak to zvládáte, už je vše vybráno:-)?
Já byla na kontrole s tím cukrem a výsledek, že si mám na cukr dát pozor, ale že cukrovku nemám v 36. týdnu půjdu na kontrolu velikosti mimča. Jinak už jsem snad nakoupila všechno, co pro ten začátek bude potřeba, většinu online tak snad vše přijde v pořádku.

Se jménem to je u nás taky sranda:-)…původně jsme pro holku měli Karolína a Klára, manžel chtěl spíš Kláru já zas Karolínu, ale ta je v rodině, tak jsem byla připravená na Kláru a po ultrazvuku, kde nám řekli holčičku tak manžel vymyslel Markétku:-)…to se mi líbí, ale už jsem si tak nějak zvykla na tu Klárku :mrgreen:. Je to prostě dilema celá rodina chce Janu jenže to by byla 5. v řadě z mojí strany a i exmanželka se jmenuje taky Jana:-). Moje nej by tedy bylo Anička, jenže to zas byla manželova macecha, tak by to asi brala tchýně špatně, no a manžel dělá psí oči na tu Markétku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
14.10.13 19:15

@Janyyy to je super, že cukrovku nemáš :dance: :dance:
No, je to vtipný s těma jménama, vidím, že to nikde není jednoduché se shodnout ;). My už máme pár variant, které jsou přijatelné pro oba, takže to vypadá, že se nakonec dohodneme :palec:.

Holky co je u vás všech nového?

Já jsem už od čtvrtka u Apolináře, cca za 14 dní plánují porod (pokud nebudou do té doby problémy). Minulý týden dělali utz, dopadl dobře. Placenta pořád dole, ale mimi roste tak jak má (váhový odhad byl 2,4 kg)a jestli je vrostlá nebo ne se uvidí až u porodu. Nijak hrozně to prý na utz nevypadalo. No, už abych to měla za sebou, většinu času jsem v pohodě, ale sem tam mě chytnou nervy a splín :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
14.10.13 19:17

@iaroska taky hlasuju za Kubíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
14.10.13 19:35

@irenn ..viď, že je Kubík hezčí ;) :lol:…jsem moc ráda, že Ti vše vychází ok, malé je v pořádku a pěkně roste :dance:
Docela Ti závidím, že už víš, kdy budeš rodit, to čekání je dlouhé ;). Tak se drž a držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
14.10.13 19:36

@Janyyy …tak já už mám vše doma nastřádané a připravené, sbalené tašky do porodnice a teď už jen vyčkávám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
14.10.13 19:45

@iaroska máš pravdu, všechno má svá + ;). I když ti můžu říct, že včera jsem záviděla své spolubydlící, které odtekla voda a začaly kontrakce, že může rodit přirozeně.
To jsi dobrá, že už máš všechno nachystané. Já ještě doobjednávám nějaké věci po netu. No a zbytek už je na manželovi - není toho moc, akorát postýlka a přebalovák (jenom ten vršek, v Ikei ho mají kompatibilní s jejich komodou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí