Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Radunka83 podle průvodců je pláž Sa Coma jedna z nejkrásnějších v Evropě. Musím jen souhlasit. Už jsem přece jen pár moří a pláží viděla, ale tahle byla nej nej. Taky na to nikdy nezapomenu. A nejen pro tu nádheru ale i pro to, že to byla první rodinná dovolená.
@tiptop já bych brala jezdit na dovolenou jen letecky. Bohužel myslím, že naše finanční rezervy byly na dlouhou dobu vyčerpány. Využili jsme toho, že holky to měly do dvou let zdarma (pouze letištní poplatky 1000 za každou) a i tak nás ta sranda stála 45000. Letecky pro čtyřčlennou rodinu se pohybují zájezdy minimálně kolem 65000 a to fakt dřív jak za pár let nedáme. Do budoucna nás čeká snad alespoň nějaké Chorvatskou autem. Naše rozmlsané holky si holt budou muset zvykat ![]()
Buď na sebe opatrná, spodek to určitě vydrží, ale ty nepříjemné pocity znám. Postupně ti bude připadat, že ten spodek musí s každým pohybem povolit.
@Martina139 Já jsem tam tenkrát byla nějak v dubnu mám pocit, takže na koupání to nebylo, maximálně tak po kolena
, ale bylo to fakt hezký. Hezký bylo i to, že tam skoro nebyli lidi, vzduch ještě nebyl tak horkej…Tak to je dobře, že jste si to užili, to je cílem dovolených ![]()
@tiptop jo jo, je to prostě macek
a nebo třeba až zas tak není, oni ty jejich odhady jsou stejně odhady…uvidíme…tak to jsi taky dopadla jako já s pokusem o 3D
. včera si ho doktorka chtěla prohlídnout a opět nic, ukazoval nám v celé kráse zadek, záda a hlavu zezadu, takže opět nezájem…já ho naposledy normálně viděla někde v tom 16. týdnu
.
@iaroska Tak držím palce, ať je taky vše v pořádku a jste pěkně narostlí ![]()
@Radunka83 tak lepší, že je napřed než aby byl pozadu.
To je dobře, že tě nenechají přenášet…přece jenom si myslím, že to je riziko už nemusí pořádně fungovat placenta atd a oni budou vědět, kdy má mimís jít ven.
@Janyyy Jo, to já jsem ráda. Už teď mi nějak na ultrazvuku kontrolovala funkci placenty, tak si myslím, že ke konci to budou hlídat asi ještě víc a častěji…ale doufám, že se chlapcovi bude chtít ven samotnýmu o trošku dřív, na to vyvolávání se mi nějak nechce…
Ahoj holky, tak jak se máme?
Počasí se nám už asi totálně zkazilo, je pěkná zima… a já už nezapnu žádnou bundu
. Dnes odpoledne nás čeká ten velký UTZ, tak jsem celá natěšená
. Jak u vás probíhají přípravy? Nějak rychle se nám to krátí ![]()
@iaroska Mě už pomalu zachvacuje panika, že ještě nic nemám. Ve čtvrtek se chceme jet podívat na postel pro Adélku, aby Víťa mohl zdědit tu její malou
Musíme ji koupit o nejdřív, aby se na ni naučila spát a nepadala z toho. Protože je 160 cm vysoká a pod ní bude ta malá dětská.
A počasí je úplně na houby. Ven se nedá jít. Ani nevím jaká je skutečná teplota, protože v digi teploměru se vybily baterky a ukazuje nám -21 ![]()
Tak mám za sebou kontrolu, spíš tedy UTZ… vše je v pořádku, malej se dokonce otočil hlavičkou dolů…sice to ještě asi není úplně, ale snahu má. Dnes máme 30+0 a odpovídáme 31t, takže paráda.
Váhu ani délku nám neřekl. Vlastně mi neřekl skoro nic, musím to vysondovat v poradně příští týden… ![]()
@iaroska tak to je dobře a víš jak žádné zprávy dobré zprávy:-).
Pokud už je hlavičkou dolů, tak už by mohl vydržet přece jenom už tam bude mít méně prostoru.
Holky taky vás bolí kosti dole? Mě to začlo a co jsem četla, tak se to už nějak připravuje, ale je to hrozně nepříjemné:-(
@Janyyy …mám to také tak… bolí mě třísla a všechny kosti v pánvi…je to prý normální, ale dost nepříjemné
, zvláštní je, že si tohle u předchozích dětí vůbec nepamatuji
. Možná je to také víc cítit, protože mám arthrozu kyčlí
, dost se bojím porodu, protože nevydržím mít roztažené nohy v kšírách
, ale prý už je možnost rodit i v jiných polohách, což před těmi 8-10lety nebylo… ![]()
@iaroska no mě napadlo, že mě to třeba bolí i v souvislosti s tím, že jsem obézní, no, ale holt to budeme muset vydržet
…ta artróza určitě k tomu taky přispívá:-(. Já mám v koleni už dlouho, takže není vyloučené, že to je i v těch pánevních kostech.
Jo a třeba jsi to už zapomněla od minula ![]()
@Tofik taky už mě zachvacuje panika
. V pondělí jsem sice byla naposledy v práci, ale zatím tady dávám domácnost do jakž takž stavu, takže jediné, v čem jsem pokročila, je praní a žehlení mimi věcí, jinak nic
.
@iaroska @iaroska mě bolí pánev nebo boky nebo co to je hlavně v noci, když dlouho ležím, budí mě to
. Z předchozích těhu si tohle fakt nepamatuju, takže to bude asi věkem
.
@iaroska ve většině porodnic myslím fakt není problém rodit jinak, já jsem rodila v sedě (připadalo mi, že vleže bych nebyla schopná vytlačit ani pomeranč
) A gratuluju k úspěšnému utz!
@irenn Já na dítě ještě ani nic nemám, takže jsi dál než já
Zítra jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, co mi tam řeknou.
Musím se doktorky zeptat - Mám mírně opuchlé nebo zduřelé či jak to nazvat pravé tříslo. Tak nevím jestli je to kýla nebo co.
Ale nezvětšuje se to, nebolí to…tak aspoň tak. Doufám, že nebudu muset k obvoďákovi. Toho nemám v místě bydliště a nemám se tam jak dostat.