Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@irenn …na tu žáhu trpím také, úplně šíleně…už snad po každém jídle. Nemůžu ležet, a večer to ustojím jen na levém boku a to né vždy…občas sáhnu po rennie… a také mě trápí nadýmání, někdy mám pocit, že uletím
![]()
@iaroska gratulace k hlavičce dole, to je bezva
. Já si taky nechám zítra vypsat žádost na MD, teď dovybírám zbytek dovolené
. Jinak já jsem měla před 3 týdny nahoře 10 kg, dieta nedieta
. A nadýmání mě trápí taky, je to děs
.
@Radunka83 tak to je pitomý, že ani ty knackebroty neprošly. Mě taky nechutnají
. Dneska ráno jsem zkusila kváskový chleba, radši teda míň, než se doporučuje a prošlo to
. Už si na ty pidiporce začínám i zvykat
. Držím palce, ať se ti ty hodnoty umoudří ![]()
@irenn jak dlouho po jídle měříš? mě řekl tak 1,5 hodiny, a že mám být do těch 7,2-7,3 maximálně. ve všech článcích co jsem četla píšou, že máš měřit 1 hodinu po jídle a máš mít tyhle hodnoty…to kdybych dělala, tak v limitu nejsem snad nikdy
, tak nevím…jinak by mě i zajímalo, jestli ty hodnoty přes fakt můžou mimču uškodit, pokud nejsou nějak výrazný - přes 9 jsem měla jen jednou, jinak teď jak se mi to zhoršilo, tak mám tak mezi 7,5-8,5…porce už jím fakt minimální, žaludek už mám asi taky zcvrklej
…
když ty máš přes, kolik tak míváš?
@Radunka83 mě říkali měřit hodinu po jídle, mělo by to být do 7,3. Samozřejmě menší výkyvy sem tam nevadí, prý ty glukoměry nemusí měřit úplně přesně
. Já jsem měla ty zvýšené hodnoty většinou mezi 8 a 9, jednou se mi podařilo i 9,4
. To byly ty po snídaních. Teď poslední 2 profily úplná paráda, včera jsem neměla ani jednu hodnotu nad 6. Možná je to tím, že už nechodím do práce, takže není takový stres, na druhou stranu se víc hýbu, nesedím půl dne za stolem v kanclu, to může mít taky na ty hodnoty dobrý vliv.
No jak Vás čtu, tak to tedy musí být opravdu opruz hlídat každé sousto:-(.
Ještě, že se to většinou po porodu zlepší. Já jsem celkem v poho, žádná žáha atd, ale bolí mě ty kosti a zvednout se z postele, přetočit a ohnout přes ten pupek…to je jak cirkusové číslo:-). Jen spaní je už lepší koupila jsme si kojící polštář tvaru L a opravdu se mi daleko lépe s tím spí:-).
@Janyyy čoeče do L polštář to vůbec neznám - já mám ve tvaru podkovy či vanilkového rohlíčku a je super, jen se přestáváme s ním, dvěma kočkama, mě vorvanového typu do postele o šíři 140cm dost blbě vcházet ![]()
@tiptop je to takový dlouhý a zahnutý, ale fakt se mi s tím spí skvěle… no pes už taky musel ven z postele:-)
Holky, já vás lituju jaký máte trable s tím jídlem
Aspoň že si můžete říct, že je to pro dobrou věc, pro zdraví miminka. ![]()
Já budu mít asi nějakýho prďolku. Před týdnem na kontrole vážil odhadem jen 820g! Dneska nám přijde patrová postel pro Adél, tak budeme o víkendu stavět. Jsem zvědavá co na to řekne ![]()
@Tofik kolikátý jsi týden přesně? Moje jsou také drobátka, vr 26tt měli přes 900g ted mají kolem 1400g…to je super, to pak napiš jaké budou dojmy z postýlky ![]()
@Janyyy noo u nás půjde asi dřív přítel, páč při mém nočním vstávání xkrát na toaletu a zaroštováním se nějako nazpátek se chudák taky moc nevyspí ![]()
@Tofik
no a to jsem prý na spodnější hranici
Hele a co doktor řekl ti něco na jeho váhu? dle mého to prostě nejde brát dle tabulek, někdo ten skok má zezačátku a pak to jde pomaleji a někdo obráceně, a navíc odhady jsou jen odhady že
A bašti at ho do porodu parádně vykrmíš ![]()
@tiptop neříkal nic. Navíc jsem za tu informaci musela vypláznout 200 Kč!! Zloději!
Jinak mi dřív bylo řečeno, že se u nich neváží ani neměří, takže aspoň něco vím. Říkal, že by měl teď vážit kolem 1200g. No ale patologický to asi není, jinak by asi něco řekl.
@Tofik si děláš prdel? To je magor - no jo na cíga že?
Hele říká se že děti tloustnou po vitamínech - bereš něco? Já beru gravital - je cenově dostupný, tak třeba zkus preventivně - nic tím nezkazíš ba naopak do sebe něco dostaneš…A myslím si že je to asi dost i v genech - jsi drobná, takže obra porodit nemůžeš že…Každopádně co váha? Jak jsi na tom? Já už 15 kg navrch ![]()
Já byla 29+2 a prý 1200g a ok mají přibírat 200g týdně, takže mi to takový velký rozdíl nepříjde, hlavně ten růst může být skokový. Kdy se vlastně dělá ten váhový odhad kvůli porodu, pokud vím tak už žádný „velký ultrazvuk“ nebude nebo snad jo? S váhou maminy to asi nesouvisí…to bych už měla odhad na 10 kg macka:-), ale stejně jsem zvědavá kam to dopracuju už mám asi tak 8,5 kg nahoře a 10 týdnů před sebou…dítě přibere 2 kg.