Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tiptop Pupek roste, teď jsem polevila v mazání, nemazala jsem snad týden (lenost no) a stále držím…musím ale zase začít, abych to nezakřikla
. Jsem ale zvědavá, jak budu vypadat za 3 měsíce, už teď mi přijde, že to břicho je nějaký veliký…
@Radunka83 to mi povídej - taky jsem lenoch
Už máte dveře na onu místnost? ![]()
No na to, že mazání trošku zanedbávám, tak to zatím drží:-).
Tak jsem byla dnes v poradně, pohlaví zas nevím, prý to nevidí, ale myslím, že se moc nesnažil…bylo to takové šup šup. Ale co mě zarazilo, že mi dali žádanku na krev a je tam i ten cukr, ale nějaký normální odběr, né ten zátěžový test, jako chodí všichni, tak snad ví co dělá, ale trošku mám strach. Jinak tedy váha +8,5.
Jo a na to břicho je prý dobré normoš sádlo. Kočárek furt nevím, ale začala jsem kupovat věcičky a po mém nájezdu na marks a spencer - rozkošná soupravička obléčků doma od manži a mamky sklidila jen bouřlivý smích, že to je pro panenky a né pro dítě
.
@tiptop Stále nemáme, údajně by tento týden měly dorazit dveře a na začátku příštího týdne by nám je měli namontovat, tak jsem zvědavá
.
Jinak včera večer jsem asi zjistila, že se tady 14 dní píchám do prstu 3× denně jako blbá a možná zbytečně, protože jsem k večeři měla 1,5 krajíce chleba s lučinou, cibulí, paprikou a okurkou a když jsem měřila, málem mi vypadly oči - 9,8. To jsem si říkala, že prostě není možný, tak jsem asi za minutu se bodla do druhýho prstu a změřila znova a 6,2. Takže ten můj přístroj asi jaksi nefunguje tak jak má
, protože tohle se mi stalo už potřetí…vždycky jsem tam ale měla rozestup třeba 15 minut, včera fakt minutu…
Dneska jsem ráno byla v tý poradně diabetologický na krvi a v 11.15 si mám přijít pro výsledky a k doktorovi, tak jsem zvědavá, co mi na to řekne…
@Janyyy no to mě vysvětli - jani já bych to nevydržela a objednala se na pohlaví někam jinam! To přece není možný? Ale hlavně že je v pořádku a váha teda taky super- šikula
@Radunka83 čoeče vám ty nedveře pak budou ještě chybět počkej @Radunka83 máš zase přehled co se děje v bytě i ve tvé malé nepřítomnosti
S tím cukrem taky mazec - no a pak věř přístrojům - každopádně at dobře dopadne výsledek!
Jinak holky už máte vše nakoupené a třeba fotky pokojíčků pro inspiraci? ![]()
@tiptop tak já bych mohla nafotit akorát tak kyblík na koupání, lehátko a pár oblečků
. A pokojíček N. a M., to by byla taková inspirace, jak to bude vypadat za pár let (jako po výbuchu
).
Já mám břicho popraskaný už od minula - ale kupodivu během těhu to vypadalo, že nic a pak po porodu jak břicho pomalu splaskávalo vylezly strie
Ale není to žádná hrůza, tak to neřeším
. A na mazání se jsem lempl
.
@Radunka83 to jsou teda věci, s tím glukometrem
. Já píchám vždycky jeden den v týdnu, včera jsem s tím šaškovala ve škole, když jsem vyzvedávala N. (zrovna mi to tak časově blbě vyšlo), našla jsem si klidný koutek a ejhle, dorazil Natan ještě s kamarádem a byli děsně zvědaví, takže teďka jsou experti přes glukometry
. Po snídani jsem měla 8,6
. Ty ostatní hodnoty ok, jdu tam volat, uvidíme, co řeknou.
@Janyyy to je zvláštní, že dr. furt nic nevidí, tak snad příště! ![]()
Ony ty malé oblečky opravdu vypadají jak na panenky, Miri si z krabice mimi oblečků vytáhla pár bodíček a její panenky hned mají novej outfit ![]()
…tak já také držím, bříško nepraská. Říkají, že když nepraskne při prvním, tak už drží. Dr. říkal, že je hezké
. Já už mám přebrané oblečení, co jsem měla doma a co jsme podědili a vypadá to, že asi zatím ani nic kupovat nebudu. Dokoupila jsem si jen nějakou kombinézu a ručníky a povlečení
. Teď se musím pomalu pustit do praní. Pokojíček nechystám, zatím bude s námi v ložnici a později s dětmi v pokojíku. Jinak při poslední kontrole minulý týden byl malý příčně, tak jsem zvědavá, zda se srovná. Zatím to vypadá podle pohybů pořád stejně. Velký UTZ máme 17.9., tak uvidíme…
No holky budu sprostá, ale asi se poseru
Ráno hodnota 5,7 což je super, ještě mi prý brali krev na nějakou gluko..něco a že to změří hladinu cukru v organismu nějak za poslední měsíc (moc tomu nerozumím, jak je to možný, ale tohle mi řekl) a ta má být do 45 a já mám 30, což je taky super. Pročítal si ty moje zápisky a říkal, že se mi evidentně docela daří to držet dole, ale pokračujeme pořád ve stejným režimu, což znamená kontrola za měsíc a do tý doby stále každý den 3× denně se píchat do toho prstu…to je asi fakt tyran ten člověk
.A na ten přístroj mi neřekl nic, prý tam může být odchylka 15-20% a že když budu mít pocit, že mám po něčem tu hodnotu nesmyslně vysokou, mám to přeměřit..ani se na ten glukometr nekouknul, prostě nic, pohodička…dostala jsem 100 dalších těch proužků a sejdeme se za měsíc…a hlavně nemám hřešit s jídlem…no takže skvělý…přímo báječný ![]()
@Radunka83 tak to je fakt blbárna
, já měřím 1 den v týdnu 4× denně. Teď se jim teda nelíbíla hodnota po snídani, takže teď budu zkoušet různé snídaně a měřit, abych viděla, co snesu. Případně budu muset rozdělit snídani na 2×, půlku sníst a další půlku až za hodinu. To už mi z toho myslím hrábne, pře nebudu sledovat nic jiného než jídlo
. To je fajn, že máš všechno v pořádku, tak ať to tak zůstane i dál
.
@irenn Tak to jde, že máš měřit jen jednou týdně, já si připadám fakt už jako jehelníček…
Jinak holky, jak jste na tom s nohama a žílama? Já si dneska holila nohy a mazala a všimlja jsem si, že mám oba kotníky fialový a na obou lýtkách taky tak 5cm kola popraskanejch fialovejch žilek…je to děsný, vypadám jako důchodkyně…co s tím? dá se něco? já nevím, nějaký mastičky nebo něco?
@Radunka83 - mě teda popraskali žilky v okolí dekoltu - vypadá to jako kdyby mě něco píchlo - asi pět dubek -což je taky naprd, páč to je ve výstřihu vidět
Ale někde jsem četla že se to po porodu srovná - někomu se prý to dělá i v obličeji - což musí být sajgon ![]()
@tiptop já mám fakt kotníky jak 85letá babička
a holeně a lýtka, jak když dělám bojový umění nebo mě manžel tříská ![]()
@Radunka83 fialový nitkový žilky vlastním taky
. Každým dalším těhotenstvím jsou ještě rozlezlejší.
Byla jsem na kontrole u Apolináře, je to čím dál tím „lepší“. Že se placenta nehnula, mě nepřekvapilo, ale teď mají ještě podezření, že je vrostlá do děložní stěny, takže hrozí, že nepůjde po porodu odloučit
. To by znamenalo velké krvácení, které když se nepodaří zastavit, půjde děloha pryč
. Kontrola za 3 týdny. Už se tam úplně budu bát jít, co se zase objeví. Nicméně dr. ke kterém chodím říkal, že směrodatný bude příští utz, že se placenta může ještě vytáhnout (tomu už ale nevěřím), a že to, jestli je vrostlá do dělohy, se uvidí až při porodu. No stejně si určitě dokážete představit, že jsem z toho dost na prášky ![]()
@irenn hm tak to jsou fakt zprávy, nemáš lepší…to je myslím indikace k plánovanému císaři vid? drž se
@irenn chjooo to jsou zprávičky, fakt bomba co my ženský musíme vytrpět
Každopádně hele ještě není nic uzavřeného - zase přeskakujem moc kroků a já věřím že to bude ok - kdy máš vůbec tu kontrolu? Abych mohla vysílat ![]()