Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@irenn To jsou zprávy
Chudáku. Ale nic není daný. Sami Ti vlastně řekli, že to nevědí jistě a že se všechno ukáže až při porodu. Ale věřím, že je hrozný tohle slyšet. Jako by nestačilo, co jsme musely podstoupit abychom děti vůbec měly. Ale Ty to zvládneš! My ženy jsme silné!! ![]()
@Janyyy @tiptop děkuju
.
Kontrola je za 3 týdny. I kdyby se placenta nakrásně vytáhla, CS mě nemine kvůli tomu podezření na vrostlou placentu. Ale nakonec je to fuk, hlavní je, aby vydržela děloha i já
. Zase je fajn, že se to dopředu ví (běžně se takové věci nekontrolují, ale jak chodím do rizikové poradny k Apolináři, tak oni fakt hlídají leccos) a dr. se na to můžou připravit.
A co nového u ostatních? Šup sem s nějakými dobrými zprávami!
@Tofik díky
. Máš pravdu, škoda, že nejsme vyreklamované z těhotenských komplikací, po těch začátcích bychom si to myslím zasloužily
. A jak ty? Na který týden ti vlastně plánují CS? Já jsem zmatená, jeden dr. říkal ukončený 36, další, že někdy 38+
. A preventivní hospitalizace po 33tt, ale ještě nevím přesně, jaký týen tím mysleli, prý se domluvíme až příště podle polohy placenty ![]()
@irenn Hele já s císařem také počítám a vlastně se na něj i docela těším
jinak u mě zatím v poho - v úterý jdu na kontrolu - bude mě po dlhé době kontrolovat čípouna - tak jsem zvědavá a mám strach - přeci jenom už začíná přituhovat, zrovna před týdnem kamarádka porodila dvojčátka v 31tt - všichni jsou ok - kluci už byli teda macci kolem 1700g - já měla ve 26tt odhad přes 800g - tak jsem zvědavá kolik mají ted - už to jde asi rychleji nahoru že?
@tiptop budu držet palce na kontolu a hlavně, ať to s holkama co nejdýl vydržíte 3 v 1
. Ve 25tt jsem měla odhad 700g, teď to bylo 1350, takže jo, přesně jak píšeš, teď už přibírají rychle ![]()
Ahoj holky, všechny vás moc zdravím a hlásím, že jsme se včera v pořádku vrátili z nádherné dovolené. Krásně jsme si to užili. Mallorca je nádherný kus Španělska. Holky zvládly všechno naprosto s přehledem. Let tam byly vzhůru a kochaly se pohledem s okýnka. Zpět usnuly ještě dřív, než letadlo narolovalo na ranvej a v Praze po přistání jsme je museli budit. Pobyt byl nádherný. Užívali jsme si moře, bazén a hlavně španělskou kuchyni. Holky vyloženě žraly - různá masa, těstoviny, brambory, hranolky, ráno vajíčka, párky, buchty, ovoce, dokonce i krevety
Já a manžel jsme si k tomu ještě přihodili sépii, chobotnici, krabí tyčinky, jen na mušle jsme si netroufli. Taky jsme byli na výletě v Safari ZOO. No holky valily oči a největší zážitek byl, když nám opice skočila až do autobusu
Mám načerpanou energii do zásoby, jen to sluníčko mi tady bude chybět. Až bude čas, hodím nějaké foto.
@irenn Mně zatím nikdo nic neříkal. Ani o hospitalizaci natož o porodu
Porod se plánuje tak 14 dní před termínem, co vím od švagrový. Já si myslím, že tak měsíc před porodem mě odvelí do špitálu, kde budu rodit a oni už si to naplánují.
@Martina139 vítej v realitě, v které části jste byli, já byla kdysi v Caladoru a bylo to tam moc fajn.
@tiptop tak jak kontrola?
já jsem dneska v tom dešti, taková nějaká ospalá, ale byla jsem na chodově a pořídila další kousky mini oblečeníčka:-)
@Janyyy tak kontrola v rámci možností ok - komory se snížili na 8.6 což je prý super v poměru že vyrostla i hlavička - takže mám radost - ale čípek se zkrátil na 27mm - prý to je dobrý - krize začíná prý od 15mm - ale každý doktor to má asi jinak - no nevím - mám prý ležet- ale já skoro nic jiného už radši nedělám - by mě zajímalo kdybych šmajdala tak by holky už asi byly na světě..no každopádně se ted upínám alespon vydržet do 30tt ![]()
@irenn …tedy koukám holka, že Tobě se lepí smůla na paty…ale třeba to ještě nebude tak zlé
…a s císařem jsi stejně už počítala, ne? Tak držím palečky, ať se to dál nekomplikuje
![]()
@irenn …řekli Ti už polohu miminka? Já začínám být trochu nervozní, bojím se, že se už neotočí.
Prý je tedy ještě tak 3-4týdny čas, ale tohle jsem neměla ani u jednoho prcka, tak nevím… Většina holek v diskuzích píše, že už jsou hlavičkou dolu…a my jsme napříč. No uvidím příští úterý na velkém UTZ ![]()
@iaroska prý se točí do 32tt mě bylo řečeno - já mám každou na jedné straně - jedna hlavou dolů a druhá hlavou nahoru - jsou srovnané jak boty v krabici ![]()
…jinak holky já už mám vypráno, skoro už i vyžehleno, zbývá mi ještě trochu, co dnes dosouším…počasí už moc nepřeje, tak jsem ráda, že jsem se do toho minulý týden tak pustila a stihla to usušit ještě na sluníčku
. Čekám už jen na kosmetiku, až mi doručí a mám hotovo. Můžeme pomalu rodit
, tedy v uvozovkách
. Radši ať tam ještě pobyde ![]()
@tiptop …také jsem to právě takhle někde četla…my jsme bohužel příčně
, ale ty máš holky pěkně porovnané ![]()