ET 15.3.2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
620
18.9.13 19:09

@irenn …díky :) a jsem ráda, že v té „ztrátě paměti“ nejsem sama :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
22.9.13 12:56

Ahoj holky, chvilku jsem se neozvala, ale konečně můžu říct, že máme hotový byt :-) díky bohu…ještě trošku chybí dodělat dětskej pokoj, ale to už jsou jen maličkosti…a pomalu začít prát a prát a prát a žehlit, na to se moc netěším, žehlení je jedna z mých nejméně oblíbených činností…
Jak se máte a v jakém stavu se nachází vaše těla? :-)
Já nějak začínám se rozpadat asi…nejdřív ta cukrovka, hodnoty pomalu někdy přestávám chápat, když mám překročeno v podstatě po ničem (třeba si dám 1,5 brambory a k tomu hovězí roštěnou, ve které není ani gram sacharidu). Ale ty obědy a večeře ještě jakžtakž jdou, ale ty snídaně začínají být fakt peklo, už nevím co mám jíst abych to nepřekračovala…asi nakonec skončí tím rozdělováním snídaně na dvakrát…protože inzulin fakt nechci..
No a co mě lehce děsí je to, že začínám pozorovat postupné lehké otékání nohou, piju pořád stejně, na záchod potřebuju často, ale výsledek je většinou lehký a krátký čůrek :-) a co nejvíc nechápu, tak mi lehce otékají i prsty na rukách a když je třeba chci sevřít v pěst, tak v nich cítím takový tlak, nevím jak to popsat, je to jak když v zimě promrznou ruce a pak rozmrzají a jsou takový jakoby míň citlivý…myslíte, že to je normální? na kontrolu jdu 2.10., tak pokud se to nebude zhoršovat, tak to doktorce řeknu až tehdy, jinak se tam zkusím vecpat dřív…
No a jinak se mám objednat na sepsání porodopisu do nemocnice a sehnala jsem si dětskou doktorku. To je u mě asi tak všechno podstatné nové :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
22.9.13 13:53

@Radunka83 ahojda bobe,

musí to být děs s tou cukrovkou - ale alespon nepřibíráš vid? Já se váze raději vyhýbám - hele s těma prstama mám to samé! Jsou nateklé, buřtíkaté - prstýnky jsem už dávno sundala - a mě v nich teda brní a ohnout je taky můžu blbě - takže to je dle mého normoš - přitom hořčík v tabletách beru, tak nevím čím to může být :nevim: Takový pocit jako když jsou pořád přeleželý - chjo ještě chvíli vydržet vid? jo a už máte jméno? Gratulace k pokojíčkům - my ještě nejsme přestěhovaný - ale už se to snad blíží - příští týden podepsat kupní a pak hned tradáá - bude to tedy opravdu za pět minut dvanáct - takže ani nevíš jak ti závidím- tady bordel, krabice, žijeme jak ukrajinci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
22.9.13 14:07

@tiptop Tak já ti zase nezávidím to stěhování, úplně to vidím a vzpomínám si na ten bordel všude…a ještě v tomhle stadiu těhotenství to musí být fakt paráda…ale taky to zvládnete a za chvíli se budete těšit z novýho…ty to holt budeš spíš jen pozorovat a udílet pokyny, pracovat necháš ostatní :-)
Hořčík jsem taky začala brát, tak uvidíme jestli to pomůže…zatím beru 3×1, tak se pak zeptám jestli mám brát i víc…ale je to fakt takovej divnej pocit v těch prstech, no škodolibě aspoň jsem ráda, že v tom nejsem sama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
23.9.13 12:36

@Radunka83 gratulace k přestěhování :dance: :dance: :dance:
Mě ty hodnoty po snídani taky lezly nahoru (8-9,5), nakonec jsem vychytala 2 varianty snídaně, které snesu - 3 knackebroty buď s lučinou nebo s vajíčkama, druhá verze je jogurt, do toho vločky nebo instantní kaši (jáhlová, pohanková, rýžová…) a pár mandlí nebo ořechů. Doufám, že to vydrží, jinak bych taky začala dělit (i když teda nevím co, jako jestli jeden a půl kneckabortu v 7 ráno a pak v 9 ten zbytek :nevim: ).
S tím natýkáním holky nevím, mě se to naštěstí vyhýbá (aspoň něco ;) ), myslím, že to chce hlídat tlak, otoky + vysoký tlak můžou znamenat preeklampsii. Tlak měří i v některých lékárnách ;)

@tiptop už abyste byli přestěhovaní, viď ;). Držím moc palce, ty jenom hezky seď a říkej co se kam má dát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
23.9.13 13:40

@Radunka83 tak to máte za sebou a domazlit dětský pokoj to už bude zábava:-)
@tiptop no nezávidím, já si sotva obleču ponožky natož někde stěhovat krabice…tak už to snad bude za chvíli a mimi bude v novém.

Ty otoky jsou koukám neduhem skoro všech a to už nejsou vedra, já za chvíli sundám snubák:-( @Radunka83 ta snídaně myslím, že jogurt není vhodný, že máš ráno jíst chleba nebo kaši a jogurt a bílkovinu až později, ale jak říkáš musíš to vychytat´, ale musí to být otrava :evil:

Tak jsem byla v Sanusu u Dejmka na utz a vše vypadá v pořádku má 1,2 kg a konečně se trošku ukázalo a je to s největší pravděpodobností holčička…takže hurá na nákupy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
23.9.13 14:02

@Janyyy gratuluju k úspěšnému utz a k holčičce :mrgreen: :dance: :dance:.

k tomu jogurtu ráno - ono to chce vyzkoušet, nám v diaporadně říkali, že hodně těhotných ráno nic mléčného nesnese (jako že potom mají vysoký cukr), ale mě třeba jogurt nebo sýry ráno v pohodě procházejí a hodnoty mám daleko lepší než po doporučeném pečivu s máslem nebo vajíčkem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
23.9.13 14:34

@Radunka83 @tiptop holky, otoky v tomhle stupni těhotenství jsou naprosto normální. Pokud jsou to jen prsty, tak je to v pohodě. Zbystřila bych, pokud by vám začaly otékat nohy a tak podobně. Ještě více nebezpečné je, pokud se otok objeví třeba pouze na jedné končetině. Pokud můžete, tak si hlídejte tlak. Otoky, vysoký tlak a bílkovina v moči jsou nebezpečné příznaky preeklampsie, která ohrožuje maminku a samozřejmě dítě na životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
23.9.13 16:27

@Janyyy …gratuluji k holčičce :lol: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
23.9.13 19:41

@Janyyy taky se přidávám s gratulací k holčičce :lol:

Jinak mi máma včera přinesla tlakoměr, tak jsem párkrát změřila a nějak mi to lítá, někdy mám celkem normální tlak, ale pak zničehonic úplně cítím jak je mi divně na hrudi a to jsem měla třeba 165/90…ještě chvilku budu měřit a uvidíme, každopádně to ale doktorce řeknu…
S těma snídaněma jsem vyzkoušela snad už všechny varianty od chlebů přes jogurty, vajíčka a ani nevím co všechno, ale poslední dobou mám kolem těch 8 -8,5 v podstatě po všem…zase dneska i po obědě po 2 minibrambůrkách a hovězím plátku…obědy ale dělit odmítám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
23.9.13 20:30

Ahojda holky :potlesk:,

jani - gratulace k holčičce - to bylo jasné přeci - stydlivka nooo :mrgreen: jinak já dneska po kontrole holky mají 1399 a 1392 - vše vypadá ok, tak snad ještě chvíli vydržíme :hug:
Zítra snad už konečně podepíšeme kupní smlouvu a když to půjde jak má tak snad příští víkend stěhovačka- bude to náročný, už ted tahám věci a nemám nic na sebe, páč zbytek jsem už na konci srpna zabalila, páč jsem myslela že v tuto dobu už budeme tam, takže honím kde se co dá :lol: Naštěstí máme hodně kamarádů - takže já budu fakt jen přicmrndávat - štve mě to ale nerisknu si nic zbytečně tahat či ohýbat se :jazyk:
Jinak teda fakt vás lituju se takhle nenajíst! Hrůza ale jsou horší věci, takže tu chvíli ještě vydržet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
23.9.13 21:05

Holky děkuju, jsem ráda konečně se můžu trošku realizovat ve výbavičce v těch neutrálních barvičkách, toho moc nebylo:-).

To jídlo při té dietě, tedy opravdu nezávidím, snad jen myslete na to, že to děláte pro miminka :kytka:
ty otoky budou horší a horší:-(, já jsem si chladila nohy ve vaničce, ale tedka 2 týdny v té zimě je to v pohodě, cítím to jen u prstýnku, ale jak byla ta vedra tak nohy byly jako konve @Radunka83 tu bílkovinu v moči, ti sledují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
23.9.13 21:22

@tiptop gratulace k úspěšné kontrole :dance: :dance:, holky krásně rostou :hug:

@Radunka83 ani knackebroty nezafungovaly? Mě fungují 3, teoreticky by se jich do těch 40g sacharidů dalo sníst víc, ale to už byla hodnota na pytel :think:. Kupodivu se i z těch 3 docela najím. Zítra mám měřící den, tak doufám, že naměřím přijatelné hodnoty.

Holky taky vás někoho tak příšerně pálí žáha? :zed:. Mě nejvíc večer, včera jsem nemohla ani usnout. Dnes jsem si koupila pastilky Rennie, v minulém těhu jsem z nich sice :poblion:, ale tu 1 před spaním snad snesu, takhle by to dál nešlo nespat kvůli pálení žáhy :roll:.
Jo a mě pro změnu začaly prstýnky padat, dneska jsem jeden lovila asi 10 minut v domě dětí a mládeže, kam chodí Natan na kroužek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
24.9.13 10:06

@Janyyy Jenom vždycky v poradně jdu počůrat proužek a pokud se tam žádný z těch 3 nebo 4 (nebo kolik jich tam je) nezbarví, tak mi jen sestra řekne, že dobrý. A u toho diabetologa jsem taky jednou odevzdávala moč, teď až toho 4.10. půjdu, tak zase.

Docela to jde, ale ty prsty na rukách mám fakt divný, vizuálně ani nevypadají nateklý, jen trošku, ale divně bolí pořád, nejvíc v noci, když se probudím a pohnu s rukou…tak uvidíme no :think:

@irenn i po knackebrotu jsem měla přes…a nejhorší je, že mi tohle zrovna ještě moc nechutná…žáha mě nepálí vůbec, jen jednou mě pálila, to když jsem zkusila co mi s hodnotou udělá švestkový koláč - a to bylo peklo :lol:, to mě pálila snad 4 hodiny a fest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
25.9.13 08:19

@tiptop …to stěhování Ti moc nezávidím…já už jsem jako koule a to čekám jen jedno, jsem šťastná, že už to mám za sebou :lol:. Ale holčičky dělají jen radost, viď? Gratuluji k bezva kontrole, jen tak dál… :hug: @irenn @Radunka83 …holky, vám tedy ty diety moc nezávidím, má to ale výhodu, aspoň tolik nepřiberete ;). Já byla v poradně včera, mám už nahoře 11kg :roll:, malej zůstává zatím hlavičkou dole, takže super, snad už se neotočí :think:. Jinak vše ok, vypsal mi žádost na MD, nastupuji 1.10. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí