ET 15.3.2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2093
1.10.13 19:39

@Janyyy ten ogtt test by se při takhle vysoké hladině cukru nalačno ani neměl provádět :roll:, když jsem na něm byla, tak říkali, že se provádí jenom když je lačná glykemie do určité hodnoty (myslím 5,5, ale jistá si tím nejsem…), viz tady: http://www.tehotenskacukrovka.cz/…vne-probihat. Docela mě překvapuje, že dnes dr. neposílají na ogtt automaticky :nevim:, ono z té glykémie nalačno se nic poznat nemusí, já jsem ji třeba měla v normě. Držím palce, ať je to jenom jednorázový výkyv ;).

@Radunka83 budu držet palce na kontrolu na dia ;).
No máš pravdu, že by bylo fajn, kdyby mi řekli aspoň kdy mě chtějí hospitalizovat, ať můžu aspoň trochu plánovat. S tou vrostlou placentou - ono to podle utz právě na 100% říct nejde, to se uvidí až „při akci“. No a s tím porodem už by se taky mohli nějak shodnout, takhle vůbec netuším, jestli rodím za 3 týdny (ukončený 36tt) nebo třeba za měsíc a půl (38+). Samozřejmě můžu porodit třeba zítra, ale to už je jiná věc… Ale myslím, že na tom rizikáči bude nějakej šéf a ten holt bude muset něco rozhodnout, tam už se snad dohadovat nebudou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
2.10.13 08:37

Tak se hlásím z dnešní kontroly, stručně :-). 6.10. nastupuju na mateřskou, za 6 dní si mám přijít pro tlakový holtr na 24 hodin, kvůli tomu lítacímu tlaku…dnes jsem 31+3 a dítko odpovídá BPD 31+4,, FL 32+0 a AC 34+6!!!, to jsem šla málem do kolen a doktorka docela taky…říkala, že to je typický cukrovkářský mimino s velkým břichem :-)…takže určitě nebudu mít to roztomiloučký malinký miminko, ale sumistu s faldama :-).zároveň už sestře nahlásila mírně zrající placentu, nevíte co to znamená? že už se jako lehce „kazí“ nebo se s ní něco děje?
no a pokud se mi prý v pátek pan diabetolog rozhodne nasadit inzulin, tak musím zrušit sepsání porodopisu u nás v jablonci, protože bych tady nemohla rodit, ale musela bych do liberce, což se mi teda fakt nechce - úplně dobrý recenze jsem na libereckou porodnici neslyšela…a mám potvrzeno, že maximálně 40+0 budou vyvolávat, když se mu do tý doby nebude chtít, ale klidně to může být dřív, záleží v jakým stavu bude plodová voda, jaký budou monitory prcka a taky jak bude pokračovat odhad jeho váhy…kontrola už za 14 dní…
Tak nevím no, jsem z toho lehce rozpačitá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
2.10.13 08:57

Jo a odhad váhy 1900g :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
2.10.13 09:05

@Radunka83 No nevím, cukrovkářský mimino. Švagrová měla těžkou těhu cukrovku a děti byly střízlíci. Spíš má být po kom velký ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
2.10.13 09:05

Teda holky, jak to tady čtu nějak se to začíná komplikovat a kvapem se nám to blíží, což? Chtěla jsem se zeptat, přemýšlí tady někdo o použití toho epi-na balónku (na přípravu k porodu)? Já jsem furt na vážkách a ne a ne se rozhoupat jestli do toho jít. Jinak my máme nástup na mateřskou 19.10. už se těším až nebudou vycházky :-)

@Radunka83 Faldíky nevadí, však on to vyběhá ;) S tou placentou nevím, to je zas nová informace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
2.10.13 09:11

@Radunka83 hele tak to fakt nevím - zkus to vygooglit - každopádně hlavně že je jinak vše ok - furt lepší sumista než anorektik :lol: Ale teda porod sumisty nezávidím :lol: Já jdu na kontrolu až příští týden, tak jsem zvědavá jak prtata nabraly, páč já mám zase asi modelky noo :mrgreen: Jsem moc ráda jak to ubíhá - u těch dvojčat je to strastiplnější - ale metřík už mě začíná čím dál více uklidnovat- ve 34tt už budu spokojená úplně :lol:
Co jinak pokojíčky, postýlky - už máte vše holky nachystané? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
2.10.13 09:35

@Tofik těžko říct, na tom utz to je taky centimetr sem centimetr tam…ale my nejsme tlustý s manželem ani jeden, manžel je jen fakt vysokej :-), takže kdyby měl dlouhou stehenní kost, tak to beru, ale ten pupek :nevim:
@Tina85 o tom jsem neuvažovala ještě a asi ani nebudu,,,já mám pocit, že se na porod ani asi připravovat nebudu, protože mám neodbytné tušení že skončím na vyvolávačce nebo na císaři :-)
@tiptop hlavně že jsem jak „kráva“ prala a žehlila to malý oblečení :-), to budu moct zase vyndat a uklidit pro případné druhé dítě :mrgreen:.Ona říkala, že pokud bude odhad váhy velikej, že ho budou tahat dřív, že pak porod velkejch dětí může být s mnoha problémama - zvlášť pro prvorodičku…no jo, tak s dvouma holkama v břiše nemůžeš počítat, že obě budou velký, to by se ti tam ani nevešly :lol: ale určitě to budou kočky dlouhonohý a štíhlý, jen počkej :-)
Pokojíček je téměř hotov, zbývá přivrtat jedna polička a nějaká výzdoba a je to…jen ještě pár praček prádla mě čeká - deky, fusak, povlečení, prostěradla a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
2.10.13 13:14

@Radunka83 já měla ve stejném tt jako ty odhad 1850g, ale nikdo nic neříkal, ve zprávě je napsáno, že mimino odpovídá proporcemi fázi těhu ;). A na tom utz je to fakt plus mínus ;). Držím palce, ať inzulín nepícháš, hlavně, kvůli té porodnici, abys mohla rodit tam, kde je ti to příjemnější. S tou placentou - nevím, ale tipuju, že zrání placenty je normální proces jak se blížíme k porodu. Pokud ti k tomu dr. nic neříkala, tak to bude asi ok ;).

@Tina85 ty jsi na riziku od začátku? Jestli jo, tak to musí být s vycházkami docela náročné, v prvním těhu jsem byla doma skoro od začátku a připadala jsem si trochu jako v domácím vězení :roll:.

Holky já pořád nemám spoustu věcí připravených (ani koupených), ale budu objednávat z nemocnice přes net a manžel bude chodit na poštu ;). A postýlku by stejně stavěl on, takže asi tak :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
2.10.13 13:52

@irenn Jsem doma od ET, nemohla jsem se vrátit do práce kvůli nočním a riziku nákazy (jsem zdravotní laborantka) a navíc potřebovali propouštět tak se jim i hodilo, že to místo mohli zachovat aniž by někoho vyhodili. Na ten vycházkový režim jsem si docela zvykla, ale už se těším až to skončí :-)To budeš mít dobře zařízené, že ti to chlap všechno pěkně oběhá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
2.10.13 14:09

@Tina85 on se moc nenaběhá, neb máme poštu za rohem :mrgreen:. A je fakt, že budeme mít půjčený kočár + autosedačku a pro to by jel taky on ;). No, aspoň, že jsou připravené oblečky a dalších pár věcí doma, samozřejmě nechci všechno nechávat na manželovi ;).
Kolik hodin denně máš vycházky?

Volala jsem před chvílí na dia, všechno ok, až na to, že mám prý málo bílkovin, tak si mám koupit cosi v lékárně a ládovat to do sebe :roll:. A zvýšené d-dimery (to je ta moje nešťastná srážlivost, co v těhu zlobí), zítra se na to v poradně zeptám, asi budu píchat vyšší dávku Clexane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
3.10.13 09:21

@irenn Tak to jo, tak to ho zas tak nezatížíš :-) Mám 6 hodin, ale stejně je to otrava, ale mohla jsem dopadnou i hůř :-) S tím pícháním to musí být otrava, což? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
3.10.13 10:31

@Radunka83 Já jsem nemyslela, že jste tlustý, ale píšeš, že partner je velký, tak má po kom být obřík ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
3.10.13 11:23

@Tofik Jasně, já to pochopila :lol:, ale já to zase myslela tak, že ta stehenní kost mu už odpovídá, takže spíš bude tlusťoučkej než vysokej :-).
Ale na druhou stranu zase víme, že ty jejich utz výpočty jsou vždycky hodně orientační a někde jsem četla, že dítě ve 32. týdnu může mít 1,5-2 kg, tak to jsme ještě v normě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
3.10.13 12:06

@Radunka83 jo přesně, nemá cenu nad tím moc spekulovat, každé dítě je jiné včetně těch jejich výpočtů…Jinak holky včera jsem přebrali holobyt a do neděle se musíme vystěhovat - takže už konečně! Kdyby jste viděli jak to tu vypadá, naprostej chaos, bordel, vůbec nevím kde co mám, takže ani nevíte jak vám zavidím ty blbinky a srandičky kolem věciček a pokojíčků, páč já budu štastná mít alespon jeden pokoj v kupě a mít kde spát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
3.10.13 13:28

@Tina85 tak 6 hod. ještě jde, ale stejně to bude lepší, až budeš mít volný pohyb :mrgreen:. Já měla tehdy 4 hod., 2 dopo a 2 odpo, a jenom než jsem někam dojela, tak už abych jela zase zpět :roll:

@tiptop uf, no teda to stěhování nezávidím :roll:, tak ať jde všechno co nejlíp a ty hlavně nic nedělej, hezky si sedni na kanape a dávej pokyny :mrgreen:.

Dnes jsem byla na kontrole, mám fakt smůlu na svého dr., volali ho do poradny, ale nemohl přijít :think:. S dr. co tam byl jsme se domluvili na hospitalizaci od příštího čtvrtka. Tak doufám, že do té doby stihnu ještě spoustu věcí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí