Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@iaroska poloha hlavou dolů, ale podle mě se to teprve teď někdy srovnalo, aspoň tipuju podle pohybů. Ještě je opravdu na otočení čas, věřím, že se to u vás srovná ![]()
Závidím, že máš všechno hotové, já nula nula nic
. Příští pondělí budu naposledy v práci, tak se na to pak chci vrhnout ![]()
@tiptop gratulace ke kontrole
. S tím čípkem - prý by se neměl zkrátit pod 2,5 cm (ale to platí snad do 30tt, dál už je to prý fuk), takže jsi na tom pořád dobře
.
Díky holky - jsem z toho trošku rozpačitá - ale jak říkám doktor byl úplně v poho - trošku mám obavy -páč bůhví kdy tam měl dvojčata a kontrola za 20 dní mi připadá celkem dlouhááá…navíc jak tam štoural tak mě to ted tak nějak divně bolí- nesmím zmatkovat, moc přemýšlím asi ![]()
@tiptop taky jsem měla holky v břiše takhle srovnané. Myslela jsem, že už tak zůstanou a nakonec se i druhá otočila hlavou dolů. Nechápu, kde na to ještě vzala prostor
S tím čípkem si nedělej starosti. Délka je dobrá. Spousta dvojčecích mamin s touto hodnotou donosí děti normálně do termínu CS. Vydrží i holky s daleko horší hodnotou. Ono zase až tak nevadí, že se zkracuje, ale nesmí se otevírat a to máš určitě v pohodě ![]()
@Janyyy no musím říct, že realita je pro mě teda dost krutá. Tam to bylo jako ráj. Byly jsme v oblasti Sa Coma - S'illot. Je to na východě ostrova, 60 km od Palma de Mallorca.
Holky, posílám odkaz na fotky na fb. Jsou veřejné, tak snad se to bude všem zobrazovat.
https://www.facebook.com/…va/media_set?…
@Martina139 moc hezké fotečky, jak to bylo v letadle s kočárkem?
Taky jsme v příčné poloze, ale doktor říkal, že se to v tuto dobu může ještě měnit každou hodinou, že má ještě mimčo místo.
Jak to čtu, tak musím zrychlit přípravu výbavičky a konečně vybrat i ten kočárek:-)
@Janyyy s kočárkem nebyl vůbec žádný problém. Můžeš si ho nechat až před letadlo. U odbavení ti ne něj nalepí ceduli, aby ti ho neposlali jinam
Před vchodem do letadla jsme vyndali holky, manžel kočár složil a odevzdal ho zaměstnanci, který ho hned naložil do zavazadlového prostoru. Po příletu nám ho zase hned po vystoupení vrátili. Jsem ráda, že jsme ho měli.
@Janyyy furt kupuješ neurčité barvičky? Máš nějaký vnitřního pohlavního tucha? ![]()
@Martina139 NÁÁDHERNÉ FOTEČKY
Holčičky jsou prostě k zulíbání
Já Vás obdivuju - já bych asi s takhle malejma frndičkama k moři neletěla, je vidět že jste si to krásně užili - mohlo to tam být nádhernéé - moje best srdcovka je teda Řecko…
@tiptop ale klidně by sis troufla. Není to nic tak strašného. Je pravda, že neležíš natáhnutá na lehátku, ale já na to stejně moc nejsem. Mně se právě líbilo to nadšení v těch dětskejch očích, když jim taťka chytil třeba kraba, nebo když viděly tu spoustu vody. Jsem moc ráda, že jsem se nenechala odradit a šla do toho. V Řecku jsem nebyla, ale Španělsko je nádherné a jejich kuchyně nepřekonatelná. Lidi jsou srdeční, no pro mě ráj a k tomu sangria ![]()
@tiptop jj furt neutrální barvičky, ale pokud je to kluk tak ho lituju, pže já na něj prostě furt mluvím jako na holku ![]()
Hned bych letěla, kamkoliv:-)…nevím jak za rok jestli jet v září s 10 měsíčním miminem radši autem nebo letadlem (doma asi nevydržím:-()
@Janyyy taky s náma bylo dost lidí, kteří měli deseti měsíční děti a to bylo úplně super. Děti nikam neutíkaly, hrály si někde ve stanu nebo ve stínu na dece. Docela jsem jim záviděla. A tu formu dopravy zvolíš podle toho, jaké povahy mimčo bude. Některé děti vydrží jet autem dlouho a jsou v pohodě. Moje holky řvou po půl hodině, takže pro nás letadlo ideální. Ty dvě hodiny zvládly v pohodě, protože se furt něco dělo ![]()
@Martina139 V Sa Comě jsem byla asi před 14 lety, poprvé u moře, bylo to tam moc fajn, budu si pamatovat celý život ![]()
Jinak já dneska mám za sebou kontrolu, já dobrý, čípek 47, nic nenaznačuje, že by se něco chystalo
. Dátě je ovšem zhruba o 2 týdny větší.. dneska mám být 28+3 a třeba stehenní kost má 30+6 a břicho 30+4, takže je to fakt obřík
. Odhad váhy 1400 g. A dozvěděla jsem se, že mě fakt nenechají přenášet s tou cukrovkou. Dostala jsem podklady na sepsání porodopisu a kontrola za 3 týdny…
Irenn a tiptop držte se, všechno odpadne tak jak má, a to je dobře!!!
@Radunka83 gratulace k super číslům - teda to je sumista - já mám spíše takové anorektičky ![]()
Jinak jsem to na doktora zkusila že bych ráda nějakou 3D, ale bylo to marný - v břiše se nachází jeden velký chuchvalec nohou, rukou, stínů a hlavy zabořené do stran, takže by z toho nic nebylo - takže hold holky nebudou mít už žádnou profilovku
@Martina139 je to fajn že jsou už takhle natrénované - počkej ted už bez letadla nikam nebudou chtít jet
jinak teda spodek mě tahá o stošet-a to ležím z nohama vypodloženýma dětskou matrací - no nevim nevim - do kdy to dáme ![]()
@Radunka83 …také gratuluji k úspěšné kontrole
…mě čeká v úterý ![]()