Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Radunka83 chjo chuděrko - hele ale velké pozitivum na tom je - že nebudeš vypadat jako vorvan - jako já, páč já jsem teda najela na sladké a jsem v šoku, páč celý život se mě to skvělo vyhýbalo…
tak jsem se nasmála - no fotografování teda mít rád asi nebude - nebo teda fotografování obličeje
Hele s tou polohou bych si hlavu nelámala - počkej ti povím v pondělí jak jsou ty moje chuděrky tam asi srolovaný
A že je velkej - jako buclatej nebo dlouhej? Každopádně jestli je přítel velkej tak proč né? Hele a fotku dodáš? A na kolik to vyšlo?
@tiptop no já dneska málem omdlela, když mě vážili u toho doktora…sice to bylo v oblečení a po obědě, ale 73,4 což je 12,4 kila nahoru a to je děsný ![]()
Nevím, to neříkala a já se neptala, ale spíš bych řekla, že je prostě celej větší
, vždyť už na tom utz ve 20. týdnu doktorka říkala, že má teda pěkný břicho…to asi všechny nejmenší oblečky co mám můžu prodat ![]()
mělo to stát 800 a v ceně bylo video a fotka…video se nekonalo, to nemělo smysl a fotku máme jednu a to po nás chtěla 650, jenže manžel byl tak naštvanej že to asi poznala a řekla nám, že to teda necháme jen za 360 za použití přístroje a fotku nám dá a nebude jí počítat, když jsme to vydrželi tak dlouho a nic z toho neměli…
fotku zítra dodám pokud se mi jí podaří nějak vyfotit, jak jsme se stěhovali, tak nemám skener ještě zapojenej (já ho vlastně nemám teď vůbec )…
a co ty, jak to jde se stěhováním? my pořád nemáme ty dveře NIKDE a ještě asi 14 dní mít nebudeme…
no já před chvílí sežrala dvě housky a milku čokoládu, takže váha půjde taky pěkně vpřed - dva dny nazpátek to bylo 59 ale zčersta, z rána
To je mazec- no ale ještě že se manžel zatvářil -páč dát za tohle tamto tak by mě taky
FKaždopádně si zase říkám že je lepší že je velikej a není anorektik ![]()
Hele my zatím nic - stadium čekání - ted čeká na peníze ta paní co to od nás koupila - před 14 dny teprve s těmi jejími podepsala kupní smlouvu na její barák - takže ted záleží jak to převede katastr, pak dostane peníze - my dáme smlouvu na katastr a budeme mít peníze které dáme zase na náš budoucí byt
S ní to máme nejpozději do 15.9 ale doufáme že ty peníze budou dřív, páč už fakt chci být na místě…Ale příští týden jsem říkala že si začnu pomalu balit, dávat věci nepotřebné - rozuměj malé
do krabic a ty krabice cpát na balkon, páč tady bychom se zpřeráželi asi - chjo děs, bud ráda že to máš za sebou…Jak se jinak bydlí - sousedi ok?
Nezávidím ti to, je to opruz…do těch krabic to ještě jde, horší je to pak vyndávat zase všechno…taky jsem takhle vystěhovala celej byt a pak to rvala zpátky…jediný co tě může těšit je to, že už se to pomalu blíží a uděláte si kránej byt podle vašich představ!
Bydlí se docela dobře, jen ty dveře trochu chybí, vzájemně se budíme a na tom záchodě to je celkem ujetý přímo
Sousedi zatím ani nevím, jen jsem měla zkušenost už s paní domovnicí, která 5 dní po nastěhování a povědomí že jsem těhotná mi zvonila minulý čtvrtek na dveře celkem vehementně a sdělila mi, že máme službu na chodbu a že je čtvrtek a od pondělí to ještě není umytý tak abych byla tak hodná a šla to umýt. Na to jsem jí řekla, jestli se tady na to tak dbá a ona že je léto, je sucho, tak že to nemusím uklízet každej den, ale obden stačí…tak jsem se jí v duchu vysmála
. manžel to uklidil teda v ten čtvrtek a pak v neděli a dohodli jsme se že se může třeba postavit na hlavu, ale víc než 2× týdně to prostě neumyjeme…tohle mi fakt přijde jak návrat do komunismu, v dnešní době uklízet chodbu…u mých rodičů si platí firmu, každý byt dává 50 kč měsíčně a 2× týdně jim tam uklidí…
tak já si jdu ještě jednou přečíst návod na glukometr, za 10 minut mám měřit, tak to znat nezvrtám ![]()
@Radunka83 …
…ten náš gauner měl při UTZ ve 20.týdnu také nohy až za hlavou, ale jen chvilku, dost se tam mlel…bylo to komické, s manželem jsme se dost nasmáli ![]()
@tiptop hele taky jsem celou dobu cítila kopání hodně nízko. Chvílema jsem si říkala, že některé zachvíli vypadne spodkem noha ven
Ale je to tím, jak je v břiše pro dvě méně místa. Někam prostě ty nohy strčit musí. Teprve, když se mi holky otočily obě hlavou dolů, tak jsem cítila kopání jakoby nahoře pod prsama.
@Radunka83 Raduš a jak vysokej si měla ten cukr. Řekli ti hodnoty? Že tě hned straší inzulínem. Vím, že u těhotných jsou asi ty hranice přísnější a víc se to hlídá, ale normálně se inzulin nasazuje až myslím u hodnoty 11.
@tiptop pohyby cítím taky dost nízko, ale podle hodnoty délky čípku mám ok, tak to neřeším
. Já myslím, že to je normální ![]()
@Radunka83 já myslím, že s tím inzulínem to nebude tak horký, oni asi trochu straší, aby se ta dieta fakt dodržovala. Cílem je, abychom měli hodnoty tak, jako kdybychom žádnou těhucukrovku neměli, ta dieta by doufám měla pomoct. Zvláštní, jak to je všude jinak - já mám měřit jenom 1× týdně, zato několikrát v průběhu dne - nalačno, pak hodinu po snídani, hodinu po obědě a myslím, že ještě hodinu po večeři. A ten den si psát, co sním. A pak se taky bude na odběrech měřit jakási hodnota, ze které se dá vyčíst, jaký byl cukr v krvi v minulém měsíci (myslím, snad to byl měsíc). Mě chutě na sladký chytají taky, právě tady jím jogurt, do kterýho jsem dala kakao a osladila jsem to stévií a je to pěkně hnusný
. Příště si ho dám zase jenom bílej, tohle se nedá.
@irenn @Martina139 Měla jsem 2 hodiny po vypití 8,7. Ten doktor taky říkal, že se těhotný hodnotěj mnohem přísněji než zbytek populace. Musím měřit těch 14 dní a říkal, že to musíme dostat 1,5 hodiny po jídle na maximálně 7,3 jinak ten inzulín. Upřímně jsem z toho nějaká rozpačitá, měřím teda od pátku od večera 3× denně a zatím jen včera po večeři (kdy jsem to zkusila a tušila, že to překročím, jelikož jsem si dala bramborový noky a dala si jich víc) jsem to překročila- 7,4. Jinak maximálně 6,8, dneska třeba po snídani 5,9. Tak si tak říkám, jestli mi jen prostě nesedlo to hnusný pití v nemocnici a nebudu se teď tady minimálně 14 týdnů trápit. No je to fuk, vydržím to a budu tu dietu dodržovat
.
Joo, já třeba včera si dala k svačině bílý jogurt s jablkem a hodila do toho pár mandlí a taky teda nic moc pro mě
. Dneska chci zkusit mléčný koktejl třeba s malinama jestli seženu. Ale nějakou sušenčičku bych si táááák tuze ráda dala ![]()
@Radunka83 já měla hodinu po vypití 9, za 2 hodiny po vypití už zase normální hodnotu. Jestli jsem to dobře pochopila, tak v těhotenství je to opravdu přísnější, potřebujeme ty hodnoty srazit úplně do normálu, aby to nemělo špatný vliv na mimi. Já budu měřit až v úterý, prý máme dát dietě chvíli šanci, aby se to na těch hodnotách nějak projevilo a v úterý to bude týden. Už se „těším“, až budu s glukometrem šaškovat v práci
. Mléčný koktejl to zní dobře, taky vyzkouším
. O sušenkách a spol. mi ani nemluv! Já mám děsnou chuť na něco hodně čokoládovýho, třeba brownies…
no nic, jdu vyklidit skříň, děláme nějaké změny v bytě, zítra přivezou z Ikei pár kousků nábytku, tak ať je to tady připravené
Holky klobouk dolů s tím stěhováním, mě stačí tohle ![]()
@irenn Já bych si dala muffinu nebo nějakej koláč drobenkovej…ach jo…a jak dlouho po jídle máš měřit? já to cpu tak mezi tu hodinu a čtvrt a hodinu a půl…
zítra se taky vracím do práce, budeme mít porady samý, tak se taky těším jak tam budu měřit…asi si vždycky odejdu, protože šaškovat tam před lidma fakt nebudu…
to stehovani je za trest, uz se to polehoucku chyli, ale v detskym pokojicku je stale skladiste, takze nemuzu ani prat veci na malyho ani si dovizt postylku, nic…potrebuju to popohnat, dokud jsem jeste schopna…kdo vi, jak mi treba bude za 3 tydny…a bez tech dveri je to taky uz na budku…tak vyklizej a hezky pripravuj, uplne ti to zavidim ![]()
@Radunka83 ani dveře na WC ještě nejsou
![]()
Mám měřit hodinu po jídle. Jo a ráno nalačno. Pracuju jako sociální pracovnice a chodí k nám klienti, tak si budu muset dát upomínky na mobil, abych na to v rámci pracovního blázince nezapomněla a pak se taky někam zdejchnout
. Já jsem myslela, že ty už se do práce nevracíš?
Jinak není moc co závidět, já nic pro mimi zatím nepřipravuju, tohle jsou úpravy, které odkládáme už cca rok dva
. Teprve až to bude hotové bude možné připravovat mimi věci. Dnes jsem chtěla aspoň probrat a vyprat oblečky (kamarádka přivezla 2 krabice mimi věcí, které jsem jí půjčovala na holky + k tomu další přidala), ale pak mě došlo, že v tom blázinci tady ještě mít tunu mokrého prádla není úplně dobrý nápad. Ještě, že je aspoň Natan pryč, Miri s náma bude dnes nocovat, protože dětská palanda bude rozebraná a nová přijde zítra
No a mě chytá nerv, že kdybych fakt skončila v nemocnici nějak dříve, tak není připravené absolutně nic ![]()
@Radunka83 mně se ta hodnota nezdá, tak úplně hrozná. Možná, že ti to jen vylítlo nějakým jídlem den před tím. Třeba nějaké hodně sladké ovoce. Pokud teď měříš a máš hodnoty pod těch 7,3, tak to bude určitě v pohodě a dieta to spraví ![]()
@irenn nejsou a ještě 14 dní nebudou
je to peklo
. vracím se jen na přípravný týden, od 2. září si vybírám všechnu dovolenou a pak si beru neschopenku, což by měl být zhruba ten měsíc…teď se na ten týden vracím, abych právě nemusela na tu neschopenku tak brzo…
tak právě nerva nesmíš chytat, ať si ještě nepřivodíš předčasnej porod…hezky v klídku, pohodička…třeba já dneska - koupila jsem si 2 záclony a obě dvě jsou na h…protože jsem si úplně nesmyslně změřila šířku
, hned bych si nafackovala ![]()
@Martina139 snad jo, zatím mi to vylítlo nad těch 7,3 jen po bramborových nocích a to na 7,4, tak to nějak půjde…ale to sladký mi fakt chybí už teď ![]()
@Radunka83 Hele a vrátit ty záclony nejdou? Si zapomněla že musí být narolovaný že? ![]()