Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Radunka83 tak to máš podobné jako já, nalačno taky ok, první odběr po sladké vodě 9, ten druhy už zase v normě. Takže žádné děsné hodnoty. Akorát nám včera říkali, že se to většinou s postupujícím těhu zhoršuje.
@tiptop trága to není, to určitě ne. Blbý by bylo, kdyby se to nevědělo, to pak může mít pro mimi fakt blbé následky.
Chi, cítím se jako kříženec kachny a slona
. A jak ty?
@irenn už jsem si - díky tvému odkazu- něco přečetla - a určo to bude dobrý - jen to hold fakt hlídat -miminka by byla sice krásně buclatá ale bohužel jen z venku…
Hele já naprd - věci ze země skoro nesbírám, vše cpu do úrovně očí, abych se nemusela ohýbat, učím se přehlížet bordel v bytě, do toho už nemám kam věci pro mrnata dávat, takže to cpu kam se dá, v bytě přibývají krabice, které překážejí a vůbec - už chci být přestěhovaná a uložená někde na gauči, ale hlavně nic neřešit
Jinak vypadám asi příšerně - z profilu se na sebe vůbec nekoukám - nejsem masochista ![]()
Tak jsem si poctivě přečetla ten odkaz a teď se asi už nedivím, že jí mám…jsem typickej příklad toho, jak se všechno dělá špatně
.
@Radunka83 prosím tě a to jako coo? ![]()
Holky tak hlásím že já dobrý - uff, tak aspoň něco se mě vyhlo ![]()
@tiptop Dobrý, skvěle
Já volala tomu doktorovi a nacpali mě tam už na zítra, takže to asi spěchá
. Hned mi do telefonu sestra říkala, že dostanu domů glukometr, takže se už moc těším na pravidelné píchání do prstu
. Teď si sedám k internetu a jdu si udělat seznam potravin co můžu, abych odpoledne mohla na nákup, protože doma teda vhodnýho nemám v podstatě nic ![]()
@Radunka83 hele to mi pak napiš co chudinko budete muset jíst prosím tě - co je jako zakázanýho a drž se!
Jinak já se tady snažím dokopat k přípravě obědu, páč mám hlad a tůze se mi nechce - nějaký dobrovolník na zapečený květák? ![]()
@Radunka83 Moje švagrová měla u všech 3 dětí cukrovku. Mají to v rodině. A všichni jsou v pořádku, tak se nemusíš ničeho bát
Jen je to vopruz, no. Jsem zvědavá na sebe. Já jdu příští čtvrtek.
@tiptop Taky mám pěkný břuch. Teď už to fakt nezapřu
Ale ohnout se ještě můžu. hrozně rychle teď tloustnu. Před 14ti dny jsem si ve výprodeji v Tescu koupila pár větších věcí a jednu košili už sotva dopnu. A to mi předtím byla volná ![]()
@tiptop teda ty popisuješ to břicho, jak kdybys měla za týden termín
Zvykej si, vždyť největší růst tě teprve čeká. Dělám si srandu, ale vím, jak je to děsné. Sama jsem pak měla problémy jen se pohybovat po bytě. Ven jsem nechodila. Bude to náročné, ale to dáte, holky ![]()
@tiptop bezva, gratuluju ![]()
@Radunka83 glukometr mám doma taky
. Zkoušeli jsme si ho v té diaporadně, normálně jsem měla problém s tím se píchnout do prstu, píchla jsem se málo, takže jsem ze sebe nevytlačila dost krve na to, aby ten glukometr něco naměřil
. A to si píchám každej den Clexane (do břicha) a úplně v pohodě. Naštěstí se ten cukr měří jenom 1 den v týdnu
.
@irenn ![]()
Hele to ti věřím - jako já do břicha taky v poho ale prst je takový jinačejší- to chce větší odvahu, ale ještě že to je jenom 1× týdně - to jde, já myslela že chudinky budete muset každý den @Tofik já teda nic nekupuju, tahám těch pár hadříků ve kterých nevypadám úplně jako magor a celkem se těším až se ochladí, páč svetrů a legín mám požehnaně do kterých se „snad tedy“narvu.Ale každým dnem je opravdu větší a větší, ale to je zase dobře že děcka boubelatěj ![]()
@Martina139
no přijde mi to tak
Zatím teda furt 94 - v sobotu měřeno. Asi je to daný fakt tím že na to nejsem absolut zvyklá a je to pro mě šok ho vidět z profilu - kůže zatím drží - mažu aviril olejem a občas oliváčem ale kůžičku teda lituju a obdivuju kam až to dotáhla ![]()
@tiptop Já kupovat musím, protože chodím ven a normální kalhoty už neobleču a těch pár triček, co se dají vytáhnout už taky dochází. Ale kupuju si věci, které budu moct nosit i pak, takže žádný ztráty ![]()
@tiptop ty budeš mít fakt maxipupík
![]()
@Tofik taky musím ještě sem tam něco koupit, přeci jen, v práci musím vypadat „koukatelně“
. Ale přesně jako ty se snažím kupovat věci, které unosím i pak - koupila jsem 2 svetry bez zapínání, takže sice nehřejí na pupek, ale jinak jsou funkční a i po porodu budou vypadat normálně. Většinu triček nosím předtěhotenských a přes to mám pár dlouhých tunik (většinou sekáč, ty už pak fakt nevynosím…), aby mi nelezl pupek ![]()
@irenn hele taky tě tak mrnousek kope? Já mám pocit že tam pořádají taneční či co
Hlavně cítím kopy strašně nízko - tak snad tam mají jen nožky a nic se neděje, páč dneska mi bylo fakt na nic…
Holky, tak dnešek je fakt vyvedenej ![]()
Nejdřív v diabetický poradně - dostala jsem glukometr, 14 dní teď musím měřit po každým hlavním jídle a zapisovat, za 14 dní musím přijít s močí a na odběr tam. Musíme to prý srazit na 7,2-7,3 po jídle, jinak asi budu muset píchat inzulin. S tou dietou klasika, 6× denně jíst po 3 hodinách, nejvíc si hlídat a vážit přílohy, jako chleba, brambory a tak…už mi sladký chybí teď ![]()
No a pak slavný 4D ultrazvuk. Slečna se snažila asi 40 minut a celý výsledek je jedna fotka z profilu, která je fakt nic moc. Naše dítko totiž bylo celou dobu (a nereagovalo na nic) narvaný půlkou těla v placentě a na děložní stěně, pořád mělo ruce před obličejem a co je největší pecka, tak před tím obličejem mělo i nohy!!!
vživotě jsem neviděla dítě v takový pozici, myslíte že to je normální a nemůže mu to třeba nějak uškodit nebo něco? (asi blbej dotaz co), ale fakt byl úplně ohlej do luku a chodila měl v podstatě za hlavou…a ještě mi pak řekla ta sestra, jestli mi doktorka na ultrazvuku něco neříkala, že jí připadá nějakej strašně velikej…což mě taky fakt potěšilo…doufám, že je velikej jenom po tatínkovi a že v tom nehraje roli ta cukrovka…na příštím utz už jí musím donutit ať ho zváží, protože je asi fakt velikej…a asi bude teda gymnasta či co…
jediný pozitivní je, že se na 100% potvrdilo, že to je kluk, protože obličej sice neukázal, ale jak byl ohlej tak toho pindoura ukazoval pořád ![]()
Schválně položím dotaz tady na emiminu jestli to někdo taky zažil s těma nohama za hlavou ![]()