ET 15.3.2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2093
11.8.13 15:23

@Tofik to mi říkali taky. Proto ta preventivní hospitalizace ve vyšším stupni těhu, kdyby začalo krvácení, prý by se to nemuselo do porodnice stihnout, takhle by prostě hned udělali CS. S tím cestováním - podle mě kvůli riziku dopravních nehod, nemyslím hned nic vážného, ale stačí prudké zabrzdění, menší náraz a tak, což by v našem případě nebylo moc dobré. Včera jsem mluvila se známým porodníkem, tak prý hodně pít (z dehydratace můžou začít kontrakce) a žádnej sex (to je jasný) a jinak se chovat úplně normálně ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
11.8.13 15:26

@irenn To cestování jsem pochopila z důvodu dlouhého sezení a tlaku na spodek. Fakt je, že mi to po delší době vadí. Třeba tě už posuzují jinak, když jsi takové podobné starosti už měla. Jen nevím, jestli bych teda šla do nemocnice ležet jen preventivně. Záleží na tom, jak daleko máš porodnici. Já přímo ve městě. Tak zavolám houkačku a jedu. Teda i s malou, no :roll: Ale vždy by se někdo našel, kdo by tak do hodiny mohl přijet, aby jí pohlídal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
11.8.13 15:35

@Tofik u Apolináře říkali, že takový postup je u úplně vcestné placenty standard :roll:. Já tam určitě preventivně ležet půjdu, pokud to bude aktuální, ono jde při odlučování placenty fakt o minuty, takže lepší přežít ležení na riziku než vykrvácet :nevim:. Samozřejmě z toho nadšená nejsem, zatím netuším, jak bychom to pořešili s dětma, máme prarodiče 200 km daleko, moje máma ještě pracuje. Ale věřím, že tohle se nějak vymyslí ;). Mě dlouhé sezení taky nedělá dobře, ale spíš na záda.
Jinak my máme porodnici 15 min pěšky od domu, což je v tomto případě fakt super ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
11.8.13 16:24

@irenn A jak se ta diagnoza jmenuje latinsky? Já mám placenta:praevia centralis. Třeba je to něco jiného. Ale myslím, že je to totéž. Třeba mě jen nechtějí děsit předem. Nevím, no. Raději jsem si posychrovala hlídání u kamarádky, kdybych fakt pak musela ležet dva měsíce v nemocnici, což by byl dost vopruz :zed: Nebo je to jen o přístupu daného lékařského zařízení. Mě uklidnila ta švagrová, no. Když měla totéž, pravda, před 4mi lety a nemusela ležet, tak si říkám, že to třeba bude u mě stejné. A asi to bude taky o velikosti dělohy. Čím větší, tím víc tlačí a je větší riziko. Já si teda připadám tlustá, ale kamarádka mě uklidňuje, že ona vypadala mnohem hůř :mrgreen: Že si mohla sotva kolem břicha dát ruce. :mrgreen:
Uvidíme. Budu doufat, že možné komplikace nenastanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
11.8.13 18:11

@Tofik mám to samé, co ty, tohle mám taky ve zprávě.
Je to o velikosti dělohy, nebo spíš o tom, že později v těhu už děloha trénuje a ty kontrakce v našem případě nic moc :think:. Proto taky porod ve 36tt, mimi už je hotové, akorát menší a pravděpodobnost, že se něco zkomplikuje akorát roste. Taky budu doufat, že komplikace nebudou ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
14.8.13 12:40

Ahoj holky…nějak nám to tu umírá :mrgreen:…žijete všechny? Počasí se konečně umoudřilo, tak je fajn. U nás nic nového ohledně mimča, je vše v pořádku. V neděli mi konečně přivezou ložnici do bytečku a po neděli se tam přestěhujeme, abychom se zabydleli než půjdou děti do školy… ;). Všechny moc zdravím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
14.8.13 13:55

Ahoj…já díky tomu stěhování nějak moc nestíhám sem teď chodit, už se modlím, abychom to měli za sebou…ale zatím se to nějak moc nehýbe, nadále žijeme na staveništi a v bordelu :-)
Jinak dnes jsem byla na kontrole, trochu vyšší tlak, ale prej to ještě jde. Ta dilatace KPS malýmu prý vymizela, močový měchýř byl taky dostatečně naplněnej, takže jsem moc ráda. Jinak všechno v pořádku, jen ho tak projela tím UTZ a šla jsem…ani mi ho nezvážila a já klasicky jsem se zapomněla zeptat na to, jak je velikej :-) No, tak snad za měsíc. Ale asi se mu daří, protože minule jak jsem se tady ptala jestli vadí že mi ve 21. týdnu změřila velikost dělohy jen na 16. týden, tak dneska ve 25. týdnu velikost dělohy 27 :-)…Taky pěkně kynu a kila rostou a rostou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
14.8.13 16:49

@Radunka83 …takže dobré zprávy…jen tak dál :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
14.8.13 18:13

@Radunka83 tak to jsou skvělé zprávy :dance: :potlesk:

@iaroska příjemné zabydlování!

U mě nic nového, dnes jsem byla na ogtt, tak doufám, že aspoň to bude v pořádku ;). Děti jsou u mých rodičů, zítra se vrací, tak se snažím toho co nejvíc stihnout, hlavně dlouho odkládané resty - jdu na kontrolu na oční (potřebuju nové brýle), na utz prsou, byla jsem u kadeřnice a tak podobně :mrgreen:.
Taky jsem dnes byla na kontrole srážlivosti (píchám miniheparin), dr. se poněkud vyděsila z té vcestné placenty, že by mohlo to ředění krve udělat neplechu, na druhou stranu, když píchat nebudu, může to udělat zase jiné neplechy, tož tak :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
14.8.13 19:40

Tak já bych radši taky byla i preventivně v nemocnici, pokud hrozí krvácení, kvůli te placentě…budete pod dozorem odpocivat. @irenn to ogt jak dlouho jsi tam byla, prý to je na celé dopoledne? Já se už teším až mrně, zase uvidim, jen si počkám až do září:-)
Holky to stěhování vám nezávidím, ale zase přiedete mimisky do nového :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
14.8.13 19:48

Já jdu na cukrovku v úterý, už se nemůžu dočkat :?.Mám tam být v 6.45, to nevím jak někde v 6 vstanu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
14.8.13 20:05

@Janyyy trvalo to něco přes 2 hodiny. V 7 jsem přišla a byl první odběr. Pak jsem pila sladkou vodu, od chvíle, kdy jsem ji dopila jsem šla za hodinu na krev, pak zase hodinu v čekárně a naposledy na krev. Takže o půl 10 jsem byla venku ;)
Nadávala jsem, že tam musím na tu 7, ale ono to bylo nakonec dobře, protože přijít tam třeba na 8 tak první jídlo dne je v 10:30. Mě je děsně slabo, když se nenajím, takže tohle bylo ještě snesitelné :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
14.8.13 20:43

@Janyyy …tak já tam byla také na 7.h, odebrali mi krev, pak jsem vypila tu glukosu a po 9.h mi odebrali znovu krev. Pak mě propustili, ať jdu něco zbaštit a v 11h jsem musela pro výsledek, který mi hned zapsali do průkajdy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
14.8.13 21:09

Zajímavé info k ogtt je tady:
http://www.tehotenskacukrovka.cz/…si-dat-pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
15.8.13 08:50