Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Radunka83 dá se to vypít. Když jsem byla kdysi já, tak mi sestřička říkala, ať si to rozdělím na tři napití. Čím déle to totiž piješ, tím je to hnesnější. Ty první dvě třetiny jsem dala v pohodě. Tu třetí už jsem naráz nezvládla, tak jsem dala pauzu a ten poslední doušek byl teda fakt hnes sladkej. Sestřička měla pravdu, ale dá se to ![]()
@Martina139 Já se totiž znám, když mi něco fakt nechutná, tak někdy nejsem schopná se prostě donutit to sníst nebo vypít…na tohle jsem děsnej cimprlich…tak snad to zvládnu v těch 7 ráno na lačno ![]()
@Radunka83 nesmí se nad tím moc přemýšlet. Já jsem to prostě naklopila, zavřela oči a nalila třetinu do sebe a polkla. Je to fakt sladké a na nějaké popíjení po troškách to není. Ale zvládneš to určitě.
@Radunka83 je to taková sladká voda
, tam, kde jsem byla já, to okyselují citronem, takže to chutnalo vcelku snesitelně. Já jsem byla hlavně ráda, že se můžu něčeho napít ![]()
Tak jsem volala na výsledky cukrovky a mám ji
. Ale podle PA to není žádná hrůza, jedna hodnota je trochu zvýšená, takže to bude na nějakou mírnější dietu snad. Musím se objednat do diaporadny a uvidí se ![]()
@irenn Fakt jo? To je pech teda
A měla jsi nebo máš nějaký náznaky, že něco není v pořádku? Já jsem zvědavá na sebe se svýma pravidelnýma přísunama sladkostí a když minule prcek měl oooobr břicho ![]()
@Radunka83 náznaky vůbec žádné, většinou těhu cukrovka probíhá úplně bez příznaků, vím i od kamarádek, které ji měly. To už by ten cukr musel být rozhozený fakt hodně, aby se to nějak projevilo. Jinak nemám ani větší mimi, normální rozměry vzhledem k fázi těhu. Teď jsem studovala nějaké materiály, které si mám přečíst, než půjdu do diaporadny, je to hlavně o tom, jak držet dietu a teda řeknu vám, že to bude zážitek, budu muset dost změnit jídelníček. A to jsem se sladkým necpala ani teď, jenomže cukr je bohužel ve spoustě výrobků, kde by to člověk ani nečekal ![]()
@irenn To zvládneš! Dobrý na tom je, že po těhotenství to vymizí…a těch pár týdnů přežiješ…já za sebe teda musím říct, že nějakej zdravej jídelníček vůbec nedodržuju, jím na co mám chuť a nezkoumám jestli to je extra zdravý nebo ne, takže se mi klidně může stát to samý co tobě…a to pak teda by byl mazec, protože bez sladkýho já nepřežiju ![]()
@Radunka83 jasně, že to zvládnu
. Jenom jsem překvapná, na co všechno si člověk musí dávat pozor při dia dietě, spousta z toho by mě fakt nenapadlo ![]()
@irenn …držím palečky na důsledné držení dietky
, já bych na to asi neměla pevnou vůli, sice moc nemlsám, ale ráda si občas dám…tak jsem byla moc ráda, že výsledky byly ok, i když jsem den před tím měla 3koblihy a zmrzku
. Prý se nemá jíst den předem sladké, ale to mi řekli až tam… ![]()
@Radunka83 …já tu sladkou vodu měla namíchanou v čaji, takže to docela šlo. Ještě jsem si tam vymáčkla půlku citronu, ten jsem měla s sebou, poradili mi to, když jsem tam volala na objednání
. Akorát pak mi bylo trochu šoufl, já totiž nesnáším sladké na lačno, ale přežila jsem to já, tak to už to musí zvládnout každý
![]()
@Janyyy píše:
Tak já bych radši taky byla i preventivně v nemocnici, pokud hrozí krvácení, kvůli te placentě…budete pod dozorem odpocivat. @irenn to ogt jak dlouho jsi tam byla, prý to je na celé dopoledne? Já se už teším až mrně, zase uvidim, jen si počkám až do září:-)
Holky to stěhování vám nezávidím, ale zase přiedete mimisky do nového
To já budu pěkně doma když mi nic nebude. Nač platit pobyt v nemocnici a tu „péči“, když ji nepotřebuju. A taky se musí někdo starat o dítě
@iaroska Tak mně řekli jen, že den předem se nejpozději v 5 můžu pořádně čehokoli najíst, pak si dát lehčí večeři v podobě chleba a sýru a pít jen vodu. A pak už jen lačnit ![]()
Tak jsem přežila, zase až tak úplně hrozný to nebylo, jen ke konci toho kelímku už jsem teda bojovala a nesplnila jsem limit 10 minut, ale dala to za 12
. Jedna paní to nezvládla a tak 15 minut po vypití se tam složila jak domeček z karet (zrovna když já jsem byla asi v půlce kelímku, takže to člověka děsně povzbudilo) a odvezli jí pak na nosítkách na gyndu na kontrolu a už se nevrátila…pro výsledky si mám zítra zavolat ke svý doktorce…