Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, slabším krvácením se nijak nestresujete. Já jsem krvácela ještě v 10. týdnu. Podle doktorů v nemocnici to byly zbytky menstruace a když jsem si to spočítala, tak to i tak sedělo. Já tehdy dostala pro jistotu Ascorutin, ale krvácení už se neobjevilo.
Jinak já jsem absolvovala jak prvotrimestrální screening tak tripl test. Vlastně jsem ani neuvažovala, že tripl test odmítnu, ale bylo to spíš proto, že jsem se těšila na každou kontrolu u doktora, až ty svoje prďoly uvidím ![]()
@tiptop @Radunka83 Holky, gratulujuuu!! To je super, že vám to tak vychází
Jak tak čtu, tak v CARu končíte a budete chodit ke svýmu gynekologovi. Já teda chci být v těhu sledovaná v CARu. Už to tam mám domluvený. Tyhle služby u vás nenabízí?
Dneska mě zase bolí bříško. A od pátku je mi po jídle blbě
Pozorujete taky nějaké takové příznaky?
@Tofik - úleva to je že zatím to probíhá jak má, tak snad to bude takhle excelentně pokračovat
Hele mě to vlastně řekli jako hotovou věc že budu přecházet ke svému, tak jsem si říkala že mají asi plno či co, tak nevím
Jinak mě je taky chvílemi divně, nevím na co mám vůbec chuť, žaludek na vodě, pak zase furt na něco chuť ale když na to kouknu tak zas nic…jako po kocovině ![]()
Ted jsem celkem na nervy - rozhodli jsme se že prodáme tedy můj zrekonstruovaný byteček, tak sem furt někdo leze, takže se nemůžu válet a jsem z toho všeho vypsychlá, jestli to stihneme v pořádku prodat a zase něco koupit a dát trošku do kupy než přijdou človíčci…Chjo, místo aby byl člověk v klidu a pomalu řešil výbavičku, řeší vůbec kde bydlet ![]()
@tiptop My jsme se stěhovali s půlročním dítětem a to bylo psycho. Takže tě chápu. Ale s dětma by to bylo horší
Aspoň nemusíš nic tahat. Najměte se stěhovací firmu. Sestřenka to taky tak udělala a za půl dne byli přestěhovaný.
Já vím že ta možnost je, ale v našem případě to vypadá že se budeme stěhovat hned nadvakrát, aby to nebylo tak nedejbože jednoduchý
- jelikož nejdřív potřebujeme peníze za byt a pak teprv koupit novej - takže to z bytu do bytu asi nevyjde…
Takže asi nejdřív na chalupu a z chalupy shánět novej byt ![]()
No snažím se na to celé martírium co bude asi následovat nemyslet, ale je toho dost co nás čeká ![]()
jinak co doma Adélka? už ví že bude velká ségra?
@tiptop Tak se domluvte s realitkou a dejte to na protiúvěr. A můžete se hned stěhovat do svýho. Pokud tedy něco seženete. Takhle to udělali lidi co tady bydleli před námi.
@Tofik @tiptop Mě taky celkem jasně sdělila, že přecházím zpátky ke svýmu gynekologovi, takže mě ani nenapadlo, že byto mohlo jít u nich zůstat…Holky jak to máte s Utrogestanem a kortikoidama? Kortikoidy mám pomalu snižovat dávku a Utrouš mám přestat užívat příští pátek, takže 8+2..Hodně jsem četla, že ho ženský berou až do 12. týdne, že to je asi stejně placebo, ale aspoň ten pocit, že ho pořád bereš…tak nevím, jestli to ukončit podle rady doktorky nebo pokračovat
no, ale asi dám na doktorku…
U mě jinak skoro žádný změny, po večerech mi je slabo a lehce divně, jinak dobrý…a chytla jsem pořádnou žravou, můžu sežrat cokoli, kdykoli…a nejvíc mám chuť na maso ![]()
Já beru jen utrouš - kortikoidy jsem přestala brát po potvrzení těhotenství z krve…ve čtvrtek jdu na kontrolu tak uvidím, zda-li už taky přestanu brát utrouše - ale taky jsem slyšela že se bere do 12 týdne…
Prednison jsem brala do testu a utrouš mám brát až do půlky června, jinak kromě spaní mi stále nic není a taky se cpu:-) jako kdybych jedla za dva:-)
@Radunka83 Já jsem si teď přečetla ceník všeho možnýho co tam dělají při těhu a chci se nejdřív zeptat, jestli bych něco z toho měla podstupovat. Připadá mi zbytečný dělat nějaká vyšetření, která běžný gyndař nedělá a taky to jde. Navíc tam mají položku Určení pohlaví na vlastní žádost za 300 Kč. Tak nevím co tím myslí. Jestli mi za 300 hodlá říct jestli je to kluk nebo holka tak na ně prdím. ![]()
Mně je teda spíš nevolno než že bych měla žravou
Ale já jsem o hodně pozadu za vámi
Holky, tak je to na mě nějaký rychlý…Ráno jsem volala na gyndu, že se mám k nim objednat do těhotenský poradny a sestra, že mám přijít zítra, což fakt nemůžu. Ptala jsem se proč musím přijít tak brzo, když jsem v pátek byla ještě v Caru na ultrazvuku a prý musím přijít tento týden, protože příští týden už musím mít odběry a moč…Hmmmm, no tak tam teda jdu ve středu…Tak jsem zvědavá, jestli zase uvidím prcka na UZ ![]()
Jinak vše při starém, večer únava a „divně“ a žravá…Jinak pohoda…Co u vás nového?
@Radunka83 já byla dneska na gyndě a o dběrech mi nic neříkal, jen, že mám příjít do poradny za 14 dní…myslím, že utz ti určitě dělat bude, taky mi ho dělal, prcka změřil už má 11,2mm a prý je to holka:-), ale to si asi dělal srandu:-). Konečně je obrázek, tak i tatínek se mohl pokochat
.
@Janyyy A ty jsi dneska kolik? Já byla v pátek 7+2 a měl úplně stejně jako ty
1,13 cm
. A stou holkou si asi fakt dělal srandu ne? Nebo že by měl nějaké nadpřirozené lékařské schopnosti?
Já sem ten obrázek ani nedávala, on je fakt celkem o ničem, nic tam není vidět…třeba ve středu dostanu hezčí ![]()
@Radunka83 no hele já jsem 7+3, takže tvoje je větší tak ty tam máš jasně kluka ![]()
@Janyyy to je nastejno, ten den nehraje roli
Jeee, tak to se můžeme porovnávat rozměrově ![]()