Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janyyy Jo a já ani nevím kolik přesně mám být, jestli se to počítá podle data odběru tak 7+3 a jestli podle data ET tak 7+2 (sice nechápu proč ten den rozdíl), ale každopádně jsme stejný ![]()
Já se řídím podle http://www.wunschkinder.net/…er/index.php?… tohodle takže to vychází z data odběru+2 týdny, ale podle toho dle mi vychází termín porodu na 6.12. a v CAR mi řekli 7.12. a myslím, že příště až dostanu průkazku v tom bude ještě větší hokej, protože se tam píše termín poslední menzes což je u mě úplně mimo, pže jsem měla stimulku protaženou kvůli dovolené doktora:-)
@Janyyy A kam chodíš? Já na Slezský. Dneska jsem byla na krvi a zítra budu mít výsledky. Tak jsem zvědavá. Doufám, že budou dobré zprávy.
Holky, já jsem v knížce o těhu četla, že se termín porodu počítá dle prvního dne cyklu. Tak když jsem byla na ET 14.den cyklu, proč se v tom dělá rozdíl? Je to stejný jako přírodně, jen toho bylo víc a trošku se tomu pomohlo, no ![]()
Holky mám takový asi zvláštní dotaz
Jak to máte s děložním čípkem teď? Jen mě to tak napadlo, jak si musím 3× denně zavádět Utrogestan, že nechápu, jaktože někdy je úplně měkký a zatažený (skoro jak když ho nemám) a třeba po 8 hodinách je tvrdý a podstatně vystouplejší…myslela jsem, že v těhotenství se takhle nemění…
@Radunka83 v tomhle nepomůžu, protože i když jsem se snažila něco vypozorovat tak nevim
@Radunka83 Já to mám taky tak nějak. Prostě různé. Já to tedy nikdy nesledovala, ale teď když si zavádím utrejch, tak nejde si nevšimnout. A na jiný diskuzi taky ženský psaly, že někdy je větší, že se tam ani nemůžou dostat a jindy zase v pohodě.
Holky, když mám teď hcg 31659 znamená to, že se plod vyvíjí a můžu se těšit na
?
@Janyyy za týden v pondělí. Jsem zvědavá, jestli tam něco bude
Co uděláme s tím srazíkem?
@Tofik určitě tam něco bude, no já se sice v HK nyní moc nevyskytuju, ale pokud něco domluvíte pokusím se přidat.
Jinak konečně mně začíná býti trošku špatně od žaludku
, ale nezvracím…za to mi příjde, že mi vyrostlo břicho ![]()
@Janyyy a kde jsi?
Nevolnosti začínám mít také. Nejčastěji po ránu. V sobotu jsme byli na obědě v restauraci a mně tam bylo z toho jídla tak blbě, že jsem myslela, že to půjdu vyhodit ![]()
Co je horší, tak mám hrozný kašel a klasický léky teď nesmím. V lékárně mi dala sirup pro těhu, ale moc to nezabírá ![]()
Holky, tak jsem lehce nervozni…Byla jsem na gyndě na ultrazvuku, kam si mě pozvali a on má teda podstatně horší ultrazvuk než v Caru, ten monitor je úplně miniaturní a tvrdil mi, že máme 12mm a odpovídá to 7+2,7+3…což mě teda dost vyděsilo, kdyžjsem v pátek odpovídala 7+2 a měla naměřeno 11,3mm, tak jsem se ptala, jestli se mám bát a on že ne, že to stejně je všechno + - týden (ale to je když neví člověk, kdy měl ovulaci, ale po ET?)a že tam srdeční akci vidí..Já teda neviděla vůbec nic…a na to mi řekl, že taky nemůžu vidět všechno…Tak snad by mi nelhal, že jí vidí, kdyby jí neviděl…No, ale příští čtvrtek mám přijít na kontrolní ultrazvuk…Myslíte, že je možný, že by to fakt takhle nevyrostlo nebo to je tím ultrazvukem? ![]()
@Radunka83 hlavně, že viděl srdíčko..u mého to taky bylo vidět hůře než v CAR. Každopádně uvidíš za týden, dal ti průkazku? A nebo to můžeš zkusit ještě v Car nebo na pohotovosti.
@Janyyy Průkazku mi nedal, mám za týden přijít znova…to je děsný, ach jo…přemýšlím, jestli by mi ultrazvuk udělal i jinej doktor, ke kterýmu nechodím?