Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Martina139 Zázvorový lízátka, jo? To slyším prvně. Ani nevím, že se to dá koupit
Díky za tip. Já si teď koupila čaj pro těhu, který má tyhle nevolnosti zmenšovat a včera mi zabral. Tak doufám, že bude mít stejně blahodárné účinky i nadále ![]()
Ten čaj myslím taky obsahuje zázvor. Ten se obecně používá u těhotných na nevolnost. Dá se koupit i přímo zázvorový čaj, ale ne každému chutná. Je takový dost pálivý. Ale zázvorová lízátka seženeš v lékárně. V krabičce jich je 12 a stojí kolem 50 korun.
@Martina139 V tom čaji je kopřiva, máta, meduňka a řebřiček. Bylinky teda moc nemusím, ale přemůžu se, když to zabere. Zkusím ty lízátka. Doufám, že to přejde a nebudu to mít po celou dobu ![]()
Kdyby to bylo fakt špatný, tak zkus přímo ten zázvorový čaj. Zmírňuje žaludeční nevolnost. Ale doufám, že to nebudete potřebovat. Člověk to musí vydržet, ale není to nic příjemného.
Jo ten zázvor jsem slyšela že dost pomáhá včetně lízátek, já teda miluju čaj a limonádu i ze strouhaného, ale je záležitost chutě - něco jako u oliv -půlka lidí je nenávidí a ta druhá zbožňuje
Jinak já včera po kontrole vše ok, a ten screning mám také nadvakrát - 9.5 krev,– za týden výsledky a 20.5. ultrazvuk - pak to prý kompletují a řeknou výsledek..takže prcky teď dlouho neuvidím
To zase budou nervy - uááá…
Jinak co u vás všech nového?
@tiptop Já byla v pondělí na utz a viděla broučka a jeho srdíčko. Nádherný pocit!! Co se týče výpočtu v jakém tt jsem, vychází jim to stejně jako mně. Takže snad toho 20.12. klapne
No na další kontrolu jdu 20.5. a mám jít ráno na krev a přinést moč. A když bude vše OK, dostanu zrovna těhu průkazku ![]()
Holky, kdy se dělá ten screening? A jak vám je? Už se cítíte těhotně? ![]()
@Tofik tak super - přesně vím jak se cítíš
Kdy jdu na screening vyčteš z podpisu - ale myslím že se chodí od 11 - 13 týdne…Jinak dneska ráno jsem šla lehce navštívit záchod poprvé
ale už zase dobrý ![]()
Nahoře kolonka nastavení - projed dolů a dej si zapnout podpisy…případně si tam taky něco vypiš ![]()
@tiptop Ahá. Tak už to vidím
Tu nevolnost Ti teda nezávidím. Doufám, že zvracení se nedočkám. Mně už se nevolnost defacto vytrácí. Dneska jsem si zkusila uvařit i kafčo a zatím dobrý
Tak super - je to fajn že to pak nemusíš furt vypisovat a vůbec to slouží i jako zpětný deníček
Mno mě to dneska jako taky zaskočilo, včera mi bylo divně celý den, jen jsem ležela a ani moc nejedla a dneska toto
Každopádně co břicho - máš ho nafouklý? já teda hlavně večer, nevím nevím kam to půjde ![]()
@tiptop Tak je malinko nafouklejší než obvykle, ale já jsem přes zimu neúmyslně zhubla, takže to poznám jen na nových kalhotách, které jsem si koupila
Spíš bych řekla, že teď vypadám zdravě
Ale já mám jen jedno a ty dvě, takže je jasný, že musíš mít větší bříško ![]()
Já už si chci kupovat těhotenský oblečky ![]()
@Tofik no já už nabrala po tý stimulaci dvě kilča oproti normálu, takže už to nemám šanci shodit na nějaký svůj základ..ale což
Fakt se těšíš na nákup oblečků? já se tomu snažím vyvarovat jako čert kříži…jako joo, koupila jsem si ted ty dvoje tříčtvrtáky s gumou, páč mám jen sukně a pevné kratasy, ale stejně jako nevím jak dlouho mě vydržej, páč estli přiberu do noh tak je pešek
Mě je líto kupovat něco co nevím k čemu mi pak bude - teda doufám že zase pak budu co nejdřív šlank
Kolik jsi vůbec přibrala při Adél? To ještě něco máš né?
Tak já mám nahoře skoro 3 kila a vůbec nevím, kam se mi vrazily. Břicho mám větší, ale nevím jestli to je po těch kortikoidech, větším jedením nebo už lehce těhotenstvím.
Holky já dneska byla na gyndě, dostala jsem nějakou těhotenskou krabici, jakože dárek pro nastávající maminky. Velikost mi změřil na 8+5 a že mám 15.5. přijít na odběry a pokud bude všechno v pořádku, dostanu průkazku. Po vyšetření jsem šla do práce, ve 4 přijdu domů, jdu na záchod a úplně promočený kalhotky a vložka co nosím kvůli utrogestanu - krví. Jasnou, červenou. Fakt úplně durch. Takže šok, sice jsem věděla, že po vyšetření někdo může špinit, ale tohle bylo jak regulérní menstruace. Tak jsem jela do nemocnice na ambulanci, všechno v pořádku, velikost změřena na 9+2 což přesně odpovídá, mám brát Ascorutin a chvíli utrogestan polykat a nezavádět. Tak se mi ulevilo teda hrozně…Ten prcek je chudák, ten dostává takový dávky ultrazvukový…snad mu to nevadí…zítra měním gynekologa, tak jsem zvědavá, na kdy mě objednají u nové doktorky…vlastně za 14 dní už mám jet na screening…
nevolnosti nějak stále nepřicházejí, prsa jsou taky pořád stejná a nebolí, takže to vypadá, že už asi nevolnosti ani nepřijdou…u vás všechno v pořádku?
@Radunka83 teda ty jsi měla šoky, no hlavně, že je všechno v pořádku
.
Já nabrala od stimulace 2 kg a teda vylezlo mi břicho jenže já jsem bohužel obézní tak se docela děsím jak to bude pokračovat a jak budu schánět těhu xxl věci…a to se docela hlídám. Jen bych měla přidat ryby, já je, ale úplně nesnáším
.