Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Radunka83 děkuji za radu! To mě nenapadlo
Nám přičítají 3 dny (9.3. byl odběr a 12.3. ET) A toho hematomu se neboj, kamarádka ho taky měla a sám od sebe se vstřebal a mají krásnou holčičku ![]()
@Janyyy Ahoj a děkuji
Máme se fajn, nevolnosti ustaly a teď akorát občas pobolívá bříško, takže jsem spokojená. Teď trošku trnu kvůli prvotimestrálnímu screeningu. odběry máme příští týden a další týden UZ, tak snad bude vše ok
Fotečku jednu máme, ale ještě je to takovej malej šmudlik ![]()
všem a ahooj @Tina85,
Raduš ten hematon bude v poho, kamarádky ho taky měly a časem se ouplně vstřebal..Jinak co nová doktorka - spokojenost? Ale teda vybavená je zřejmě slušně - mě ještě ani jednou nedělali ultrazvuk externě
Teda vy všechny už máte těhu průkajdy a mě si doktor šetří nakonec ![]()
@tiptop Taky doufám, že se vstřebá a nebudu krvácet nebo špinit už, už mi to stačilo. No aspoň mám výmluvu na klidovější režim a zítřejší úklid bytu převážně přehodím na manžela a já se ujmu jen drobných a nenamáhavých prací ![]()
U nový doktorky lehce šok, tam kam jsem chodila to bylo takový rodinný řekla bych, málokdy hodně lidí, málokdy dlouhý čekání…Tady jsou pod jednou střechou 3 doktoři, sice se střídají většinou a asi málokdy tam jsou dohromady, ale davy ženskejch, trochu továrna na lidi
. A jak člověk neví jak to tam chodí, tak lehký zmatky, v kabince hrálo tak nahlas rádio, že jsem ani neslyšela, že už mám jít. U starýho doktora tam byl sám, sám si pak všechno psal do karty, tady celou dobu byla sestra a doktorka jí všechno diktovala, žádný vyšetření pohmatem, který pan doktor moc rád praktikoval, ale jen do mě koukala něčím co vypadalo jako mikroskop
, vživotě jsem to nezažila! A dělala mi akorát stěr z čípku a jinak se ve mě vůbec nevrtala a pak ten ultrazvuk…A asi je fakt dobrej, když už byl přes břicho a bylo to krásně vidět…Takže s paní doktorkou spokojenost, na zbytek si asi budu chvíli zvykat…A ani nechtějí kartu starou pokud tam prý není nic důležitého. Což mě teda zarazilo.
Hele, průkazku sice nemáš, ale už máš za sebou krev na screening a to je důležitější a máš chycený oba prcky ![]()
@Radunka83 to je pravda že to musí být šok - já mám radši taky rodinnější ordinace a ještě sestra tam - to si neumím představit, ale zase na druhou stranu má evidentně dobrý servis a vybavení - což je důležitější…mě zarazilo že si nemám ani na ty výsledky z krve volat, prý by to bylo k prdu - musí to zkompletovat až s tím ULZ, takže teď bude „dlouhé čekání“ na pondělí ![]()
Jinak já to s úklidem taky už nepřeháním, rve mi to srdce, jsem trochu na úklid magor:lol: přítel se sice snaží, ale znáte to..chlap…okna nevypadají vůbec tak průhledně jako vždy, k tomu zasklené lodžie které volají S. O.S, ale mimina jsou důležitější a nechci s nimi zbytečně cloumat ![]()
@Tina85 Ahoj! Vítej mezi námi! ![]()
@Radunka83 Gratuluji k průkazu! To je radost, viď?
Teď už to bude jen a jen hezčí.
@tiptop A je vůbec ta průkazka tak důležitá? Hele, a to ji pak budu muset všude tahat s sebou?
Holky, už je na vás těhu vidět? Já mám večer pěkný břuch, ale ráno se probudím a jsem jak plošina
Jinak u mě únava taky pomalu ustupuje.
Mně před týdnem doktor řekl, že Utrouš mám začít vysazovat a někde jsem se dočetla, že i on způsobuje ty nevolnosti, takže si ho vezmu tak 1× za 2 dny. A fakt je, že blbě je mi míň, když ho nemám.
@Tofik hele já ti ani nevím zda-li je důležitá, ale každopádně ji chci
Já se taky strašně těším až vysadím utrouše, fakt mě to už nebaví cpát do ní 3× denně dvě bobule co se s tebe pak celý dny vypouštěj. Mě ho doktor chce dávat do 12tt - volala jsem si tam - opruz nekončí
Já jsem teda unavená furt stejně strašně a myslím že je to i tím utrosvinstvem
Večer vypadám jak somálské dítě, ráno lepší ale teda plošina, bejvávalo? Taková plošina pohupující se na vodní hladině
KDy máš vůbec screeninga?
@tiptop
plošina na vodě, to je dobrý! Na screening nevím. 20. jdu na kontrolu na krev a moč. Tak předpokládám mě objednají na screening.
Kamarádka mi říkala, že když je mi blbě, tak je to v pořádku. Tak si říkám, že aspoň něco, když jiné příznaky už nepociťuju. ![]()
, hele jo říká se to, já měla zase včera ráno menší exces se záchodem ale neproběhlo to do konce, zase návaly - dýchala jsem jako když jde na mě první doba porodní, nebo jak se tomu říká a pomohlo
Snědla jsem půlitr čočkové polévky a nevím zda-li jsem udělala dobře, nebýt v 10t tak si myslím že mám pohyby ![]()
@tiptop Mně pomůže čerstvý vzduch. nejhorší je, že ráno mi je špatně z hladu a když se najím, tak je mi pak špatně z jídla. Takže vyběhnu na balkon a doufám
Zatím to vždycky zabralo.
taky jsem včera večer pěkně bublala
Ale nevím po čem
@Tofik jo to mám taky - blbě z hladu a pak i divně z jídla - nevím o co těm dole tedy jde ![]()
joo hele mě normálně chlupatí pupek..jako že tmavý chlupy - zatím sem tam, okolo pupku - jako přece si nebudu holit i pupek, co to je za hormony prosím tě
? A před týdnem jsem měla pupínkový týden a to jsem je měla naposled ve 13,teda se celkem děsim kam až se svým vzhledem budu postupovat ![]()
Tak mě mimis moc nezlobí…jím stále stejně, ale bříško už mám vypouklé, ale vzhledem k obezitě si asi prostě všichni, co nevědí řeknou, že zas přibrala:-(.
Příští týden jdu taky na tu krev ke screeningu, termín utz ještě nemám, ale už aby to bylo za mnou…snad mimino poporoste a bude zdravé, nevíte jak dlouho trvá ta kompletace krve a utz?
@Janyyy bud ráda jani, že jsi v poho, na to břicho kašlat - důležitější jsou teď človíčci - myslím že na zhubnutí budeme mít pak vela času a půjde to samo..snad
Hele já předpokládám že to bude hned, to mi ani neříkej že jako třeba další dva dny či tak čekat - to nééé
Měl by to prý nějak dát vše do kompijůtru a vyleze mu z toho nějaký graf - takže předpokládám a doufám že to bude hned na místě ![]()
Všem děkuji za vlídné přijetí, jste hodný holky
Dost jste mě uklidnili s tím bříškem, taky jsem večer nafouklá až hrůza a ráno nic. Výsledky ze screeningu by měli zdělit hned po UZ. A ultrouše už bych taky nejradši hodila za psem, ale doporučují ho fakt brát do 12 tt, takže nám nic jiného nezbývá
A průkazku dostanu až při kontrole 27.5. to se asi taky nedočkám ![]()
@Tina85 to my jsme a určitě budeme mít i hodný děti - teda já to budu notně potřebovat při těch kusech
Už se mě zase začíná zvětšovat břuch - jeho čas a do toho ta čočka nebyl dobrej nápad - kdyby mě na noze neleželi kočky tak jsem u stropu ![]()