Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tiptop to po čočce chápu
, já jsem na ni měla hroznou chuť první týdny a snědla jsem litry čočkové polévky, teď ji zas pro změnu nemůžu ani cítit ![]()
Ahojda holky tak jak je? u mě v poho, poslední dva dny mě není tak divně, tak snad to vydrží a nic se neděje. Zítra se odjíždím na týden rekreovat tak se tady mějte pěkně a kulaťte se ![]()
Ahojda holky, tak jsem vás po delší době pročetla a moc moc vám gratuluju k pokračujícímu těhotenství ![]()
Krásně se to čte
@tiptop tak pořádně užívej a ať dvojčata nezlobí:-) @Alowen
už se nemůžšeš dočkat ketu viď, držím palce ať to tentokráte klapne!
@Janyyy no to si piš, že nemůžu
Pořád čekám na MS a opakuju si „jsem těhotná, jen tělo to ještě neví“ ![]()
Tak ať to roste ![]()
Holky nevíte zda na ten screening, musím být před obběrem na lačno?
@Janyyy Ahojda, já byla na odběrech dnes u své doktorky a na lačno jsem měla být, ale dělali mi i jiné odběry.
Holky teď jsem dorazila ze sanusu byla jsem na té krvi, ale dělal mi i normoš ultrazvuk tak naše mimino zázračně od minulého týdne(poradna u mého mudr.) poporostlo o 2 cm:-)a má 38,2mm a ještě jsem se dozvěděla, že tam je i to druhé a mizí..takže se chytila obě, ale jedno má syndrom ztrácejícího se dvojčete…Šilhan byl opravdu moc příjemný.
@Janyyy Tak trochu pozdě, ale přece
- mě teda řekli, že na tu krev mám přijít normálně najedená a napitá jak jsem zvyklá. A myslíš, že ty výsledky nám řeknou hned při tom ultrazvuku? Že to nějak hned vyhodnotí a nebudeme muset zase čekat třeba týden? Já jdu v pátek na tu krev…
Tak to už jste pěkně veliký, řekl ti kolik to odpovídá těch 38,2 mm? To bude tak tipuju zhruba 10+4? Tak hlavně, že ten jeden se drží a roste!!! Mě se evidentně ten druhej vůbec nechytl…
Jinak holky slyšely jste o tom přístroji Angelsounds? Včera jsem našla nějakej článek a trochu nad tím uvažuju
Ale nevím, nechcí být jak blázen potom…
Apamatujete jak jsme se bavily o tom, že by to chtělo domů ultrazvuk? Tak hele, to je vtipný ![]()
http://prozeny.blesk.cz/…srdicko.html
@Radunka83
taky jsem na to koukala pěkné moc, jen by za to bylo nové auto:-), k tomu poslechu srdíčka asi by mě to uklidňovalo, ale mluvila jsme s kámoškou co dělá MUDr. u rengenu a říká, že by se to nemělo ani s ultrazvukem přehánět a ono to pracuje na podobném principu.
No já z toho byla vykulená, pže před tím mi vůbec nic neříkal, že by tam byl náznak druhého prostě jedno a basta, ale říkal, že to je lepší, protože dvojčata mají více rizik.
S tím výsledkem si myslím, že to dostaneme hned, protože dneska tam byla paní a šla na ultrazvuk a říkali jí, že zprávu vytiskne doktor u ultrazvuku, že se nemusí vracet do ambulace.
Ahoj holky, jdu vás všechny moc pozdravit…nějak jsem neměla čas psát, ale snažím se vás dočítat
… my jsme zatím v pořádku, zítra končíme 12.týden a v pátek 24.5. jdeme na UZ screening… všem přeji krásný den ![]()
@iaroska
utíká to, doufám jen, že všechno bude ok, já jdu na ten ultrazvuk 28.5. a jak to zvládáte, máš nevolnosti atd.
Ahoj holky všem,
tak koukám že zatím u vás vše probíhá ok - já předevčírem a lehce včera znovu špinila, mě jebne
Zítra jdu na ten screening - tak snad bude vše ok, nemůžu se dočkat verdiktu… @Radunka83 taky jsem o tom přístroji četla - někde už ho prodávají použitý za 500, prý je to bomba, ale při mé smůle bych nahmatala ozvy střev či tepny, nebo vůbec a pak bych byla nervoznější ještě víc - ale každopádně estli si ho koupíš chci podrobné reference
@Alowen tak snad už ms přišla a chystáš se
@Janyyy já na krev měla být nalačno ![]()
Holky, mě teda od toho přístroje všichni odrazovali. Laik prý nedokáže tak lehce ozvy srdíčka nalézt a maminky prý to jen vystraší, že s miminkem není něco v pořádku. A přitom je třeba jen otočené zádíčky a srdíčko není tímhle přístrojem slyšet. Osobně bych za něj neutrácela.
Chvili jsem o tom uvazovala, ale nekoupim to.Znam se, a uz se vidim jak travim kazdy vecer hledanim srdicka a hystercim u toho.
Ja byla v patek na krvi na screening a v patek jedu na ultrazvuk. Sestra mi u odberu rekla, ze vysledky krve budou az po ultrazvuku a ze mi je pak poslou ke gynekologovi. To nechapu, myslela jsem, ze tu krev berou takhle driv aby vysledky meli k dispozici u toho ultrazvuku a mohli to hned porovnat.To me lehce rozladilo tahle informace…
A v patek jsem vubec nemohla spat, rano jsem se probudila a 37.5 a bylo mi hrozne blbe, ale ne jako na nemoc, ale blbe. Kolem obeda zimnice a lezlo to uz k 38,tak jsem volala na gyndu co si muzu vzit a sestra mi rekla, ze by nebrala nic, ze mam lezet a hodne pit, pripadne si dat zabal, a ze kdyby to bylo porad pres 38,ze paralen nebo k doktorovi. Vecer uz to klesalo a rano jsem se probudila s 36.6 a od ty doby jsem zas nejaka podchlazena:-).Tak nevim co to mohlo byt, ale trochu me to vydesilo, ze to tak prudce prislo a pak zase z niceho nic odeslo…Potrebovala bych na ultrazvuk uz zase asi:-)