Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tiptop píše:…no, to já přibrala už 3,5kg od stimulky
@iaroska no už jen 3 noci a bude tady taky fotečka tvého pidičlovíčkaJinak přibrala jsi něco? já porád dvě kila od stimulky a drží se, tak snad ještě chvíli zůstanou tam kde mají
@Alowen tohle bude fofr, se nenaděješ a budou v tobě čekat na pořádné zahřátíFakt by to nechtěl vědět - hele to já bych teda nevydržela ani nááhodou a to ani u jednoho, jsem na vše typ - že už včera bylo pozdě
@tiptop švagrová je manželka mýho bráchy
Mají dva kluky, oba jim určili při druhém screeningu
Už jsem tomu staršíku říkala, že co nevidět bude mít sestřenici
Jééé, úplně to vidím.
Páreček by byl super, což?
Ahojda všechny!
@tiptop Gratuluju k super výsledkům. Jsem ani nevěděla, že je to hned. Jsem myslela, že naberou co půjde a budu čekat na výsledky. Počítám s tím, že u nás to tak bude.
Mně včera brali krev a moč ani nevím na co a ani nevím, jestli by mi nějaký špatný výsledky zavolali nebo jestli se to dozvím na další kontrole.
Jinak už jsem oprůkazkovaná a zjistila jsem, že tam mají jiný datum poslední MS než jak to mám zapsaný já.
@Alowen Držím pěstičky, ať už nikam nemusíš
To by bylo stejně nejlepší, viď. Kam jedete na dovču? My chceme v polovině června na Břeclavsko. Byli jsme tam loni a je to tam moc hezký. A já momentálně na nějaký velký sportovní výkony moc nejsem, tak to tam bude ideální.
@Tofik takže Tvůj prcek taky prospívá? To je super
JJ, to víš, že by to bylo nejlepší, už nikam nemuset. Jedeme do Berřichova, našla jsem tam jeden penzion a je tam krásně a klid, Jizerky znám a vždy se mi tam líbilo. Taky se necítím na sportovní výkony, a to anštěstí ani můj drahý
Na Břeclavsku je taky krásně a hlavně žádný kopce ![]()
@Alowen jsem to se strýcem popletla a zamotala se ve vztazích
Ale i tak je dobrý že když se všichni slezete bude veselo a můžeš dědit hadříky či hračky
Jo páreček by byl nejlepší ale obávám se nejhoršího a to dvou kluků - to mi říkala kamarádka co má doma dva syny - rozmezí 3 roky - ono soužití s chlapama má i své výhody - jen je najít, každopádně se naučíš trpělivosti a pomaleji se s nimaï stárne ![]()
Holky závidím dovolené - to si pěkně odpočinete, roztáhnete hrudníčky a prckům vyluftujete ![]()
Tofíku tu krev ti brali na screening né?
@tiptop na screening jdu za 14 dní. tak snad s takovým předstihem to neberou, ne? nebo jo? Já nevím ![]()
@tiptop no právě že brácha má taky dva synky v rozmezí tři roky, takže mají doma veselo. Ten starší je nervák a tvrdohlavec po tátovi a ten mladší už chytá manýry ![]()
@Tofik možný to je - podívej kdy ji nabírali mmě - takže to bude screening ![]()
@Alowen to musí být doma vážně nářez, zase si ale říkám že pokavad k sobě budou mít pak blízko je to neskutečnej dar do života…I když moje mamka má o rok mladší ségru a od malička se spolu nebaví ale stejně si naivně říkám jak naše dvojčata budou pupečníkově propojený do konce života ![]()
Jinak holky mrkněte se na své pojišťovny - občas nějaká něco v těhu uhradí - moje konkrétně by měla zaplatit 800 kč jednorázově (třeba na vitamíny, ultrazvuky atd - tak to využiji na ten screening co stál 950kč - alespoň něco, dneska tam hned jdu tak vyzistím estli náhodou není možnost dotace ještě něčeho ![]()
Ahoj holky, tak už máme prvotrim. screening taky za sebou a jsme snad v pořádku, takže radost veliká
Jinak cena za screening je různá podle místa, kde vám ho dělají a třeba všeobecná pojišťovna vám přispěje pouze na cvičení a plavání pro těhotné. Takže teď mě trošku mrzí, že jsem loni prošvihla možnost změny pojišťovny.
@Tina85 ahojda tak to je super? Nechali jste si udělat foto? A naznačil pohlaví?
Jo, každá to má jinak - ale chce se na to kouknout, mě proplatí 800 kč a do měsíce pošlou ![]()
@tiptop to jsou krásné fotečky. Podle obrázku by to klidně mohla být ta holčička. Teď budu taky napnutá jak kšandy. Ale holčičky jsou fajn ![]()
Jen tak pro srovnání. Na posledním obrázku je foto mužského pohlaví ve 13. týdnu.
http://www.prenatal.cz/index.php?…
@tina tak to je bezva, určitě sis oddychla
a máš fotečky a netipli co to bude?
@Martina139 kujůů,mamka je nemohla najít - přitom myslím, že je to v celku jasné ty kostřičky:-) Hele já si to prvotně vykoumala taky na frndičku, ale co jsem to někam poházela tak jako píšou že je to pindour! (ovšem otázka zda-li to kávové zrnko před nohou je vůbec pohlaví že
! No uvidíme - ale prostě toho 18tého neodejdu dokavad nebudu vědět alespon jednoho člobrdu ![]()
@tiptop já bych se bývala zbláznila, kdybych nevěděla pohlaví. Doktor mi tehdy řekl, že dřív jak ve 20. týdnu mi to neřekne. Byla jsem tam s manželem a doktor říká, tady vidíte ručičky, prstíky, očička. A manžel mu povídá, ale nás by zajímalo trochu něco jiného. Tak se zasmál a hned se začal soustředit. Povídá no B je 100% holčička. Tak mám ztuhl úsměv. A pak povídá, no ať hledám jak hledám, tak ani u A toho pindíka nevidím. No a já začala děsně bulet. Moc jsem si přála dva kluky a najednou dvě „pipinky“. Doktor z nás byl hotovej. Ještě, že manžel se držel. No a potom, když mě poslal dr. na UTZ srdíček, tak tam měla doktorka mnohem lepší UTZ. A holky nám potvrdila, protože viděla, že mají dělohu a vaječníky. A bylo jasno definitivně.
@Martina139 úplně tě chápu, já se toho taky děsím - prostě ultrazvuk nemá nic moc a když jsem viděla co ty mimina teď vyváděli a jak se kroutili a při pohledu na doktora jak už taky ztrácel nervy aby jim vůbec poměřil co má, tak jsem zvědavá na ten další ultrazvuk…Ještě mě napadla taková „blbost“ - kdyby to nejdebože zase nezistil - jde jít třeba indivindy (aby to nevěděl) pak do nemocnice na fotky 3D a tam si je nechat projet? Nebo bych za to musela platit nějaký nehorázný poplatek - netušíš? Já takhle budu bulet estli tam budou dva kluci - ale pak mě to zase snad přejde, hlavně aby byli v pohodě, vím je to malichernost takhle psát po tom všem čím jsme si prošli, ale nemůžu si zatím pomoc ![]()