Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tiptop u nás třeba můžeš jít normálně do nemocnice na 3D a tam přímo zjišťují pohlaví. Něco málo se za to platí, ale není to tak děsné.
V těch vyšších týdnech už je vidět pohlaví lépe, protože se nemůžou už tolik mlet. Přece jen hodně vyrostou a jsou tam jak dvě sardinky. Taky se pak lépe měří. Ale já třeba měla holky úplně přes sebe. Ležely si na zádech, nohy pomotané a doktor třeba u srdíček nic neviděl. Poslal mě na dětskou kardiologii, tam mají lepší UTZ. Ale dr. viděla taky prd. Říkala, že takhle ležící dvojčata snad ještě neviděla. Byla jsem u ní třikrát, pak to vzdala a poslala mě do Brna na speciální kliniku. Tam na to dr. mrkla a za dvě vteřiny jsem byla venku. Ale to byl UTZ, supr.
Tak neboj, těch UTZ ještě bude. To by bylo, aby se mimča neukázala.
U nás v rodině jsme už tři generace samé holky. Babička je ze třech holek. Mamka má sestru. Já mám sestru. A mamky sestra má také dvě holky. A jedna z nich už má teké holčičku. Takže já jsem si vůbec nepřipouštěla, že to budou holky. Měla jsem jen jména na kluka. Růžová nebo culíky a sponečky mi nic neříkaly. No brečela jsem dlouho. Nemohla jsem se s tím srovnat. Ale dneska bych je nedala. Tak neboj, srovnala by ses i s dvěma klukama.
Holky, tak já se dneska stavila na gyndě, protože mi dochází Utrogestan, tak jsem se chtěla zeptat, jestli už ho můžu vysadit, nebo co s tím a ona mě normálně vyšetřila. Tak jsem zase po týdnu a půl prcka viděla, skoro změřit ho ani nemohla, jak se mrskal, i jednuchvíli to vypadalo, že nám mává
. On má super ultrazvuk, tak mi řekla, že nosní kůstku už vidí, ale to šíjový projasnění moc ne, kvůli tomu v jaký je poloze a jak se mrská, ale že vypadá, že nebude veliký..(a to je dobře?)…
Chci se zeptat, jestli víte co to znamená, když mi do průkazky napsali - má PAPP?
@Radunka83 hele a máš ho vysadit? já mám už taky jen jedno balení a víc mi nenapsal, tak nevím estli mám pak zavolat…
hele to netuším - ale tady to určitě nekde najdeš ve vyhledávači:-)a je super že tě takhle vzala - někde jsem četla že pojišŤovna proplácí jen 3 ultrazvuky doktorům, jinak si to musejí zdůvodnovat a mají jistý bajet..
Na screening v pátek?
@Martina139 tak díky za tip - v nejhorším tam půjdu - jako mě štve to čekání - vem si že zase celý měsíc nebudu vědět co se tam dole děje! Si myslím - že alespon u dvojčat by to měli kontrolovat třeba po 14 dnech
Takže holčičky byly položeny takhle exoticky jo?:-) Se doktorka přiučila
Hele ale jak to takhle píšeš s tím babincem - tak já bych si asi myslela že budu mít taky holky
Ale zase by jste už jako rodiny mohli dostat nějaký množstevní slevy na vložky a kosmetiku což? ![]()
@tiptop Podle UTZ odpovídá prý 12+3, ukazovala mi už vytvořenou placentu, takže prý můžu vysadit hned, protože stejně už tu funkci přebrala placenta, takže ty na tom asi budeš obdobně. Koukala jsem na to a to PAPP je nějaká ta hodnota z krve, co nám brali na tom screeningu (to bys asi měla mít ve svých výsledcích?)a že nemá být moc nízká, či co. Takže nechápu, proč mám na dvou místech v průkazce napsáno - má PAPP když výsledky dostanu v pátek v Gennetu? To vypadá jako kdyby si to tam jen předepsali nebo nevim
@tiptop ten kluk nám asi není dán. No já už další šanci mít nebudu. IVF s holkama mi stačilo. Ale mám mladší sestru a ještě druhou sestřenici, tak snad se zadaří. Jinak manželův bratr má taky dvě holky
Nějaká sleva už by se hodila.
Oni stejně ty dvojčata jsou tam pak tak namačkaná, že se překrývají orgány na UTZ a je prd vidět. Dokud jsou malý, berte si fotečky. Já žádnou nemám, protože prvně pan doktor neuměl s novým přístrojem a potom už se prostě vyfotit nedaly. A taky mě mrzelo, že jsem je jen tak málo viděla. Doktor mi ani nedělal UTZ na každé kontrole. Prý se to dětem nelíbí. Ty ultrazvukové vlny v břiše cítí a začnou se děsně mlet, kroutit a kopat. Prý je to jako by do nich narážely vlnky vody. Je pravda, že holkám se to nelíbilo.
@Radunka83 jojo ted jsem si o tom taky trošku početla - ale taky že to nelze provést u vícečetných těhotenstvích, tak možná proto tam nic nemám..Tak to jsem ráda že se ho už taky zbavím
Hele a jak ti je? přibrala jsi?
@Martina139 teda vy jste holčičí gang ti povím
Už vidím jak vy jako budoucí tchýně či tchánové si budete poté hejčkat jejich drahé polovičky ![]()
Hele Marto a ty jsi si nechala třeba kolem toho 20t udělat nějakou 3D gesichtu? páč mě řekli že se platí za každé dítě zvlášt ten 3D, takže alespon někde že by vyšli vstříc a usnadnili a finančně ulevili to dvojčecím matkám tak na to se…
Hele estli nedejbože budu mít dva pindíky - tak je mi jasno kam je pošlu pro nevesty ![]()
@tiptop Aha, tak tobě to PAPP neměřili? Já jsem ráda, že mi řekla, že nosní kůstku vidí, to je snad dobrý znamení, že to v pátek bude dobrý.
Mě je asi tak 3,4 dny už úplně dobře. Ty mý večerní malý nevolnosti zmizely, jen teda musím pravidelně jíst, to je mi pak divně, když se nenajím. A večer jsem pořád unavená, to usínám na gauči u televize maximálně v půl desátý, pak se probudím v šoku, že je třeba půl dvanáctý a taaaaak strašně se mi nechce se jít mýt a přesouvat do ložnice
.Jinak pohoda. No a po transferu jsem měla necelých 61 kg a teď mám tak 64,5, jednou ráno jsem měla už 65, 1, takže ty 3,5 kg nahoře mám určitě…Co ty?
@tiptop právě, že ne a teď mě to dodatečně mrzí. Můj doktor říkal, počkejte na ten 20. týden, to jsou nejlépe vidět. Přineste si flešku a já vám natočím i video. No a pak prd, protože měl půjčený z nemocnice nový UTZ za x milionů a vůbec s nim neuměl. Šteloval to tam s manželem asi půl hodiny. Fakt sranda. Holky byly sice maličké, ale ani tak nebylo už do konce těhu nic pořádného vidět.
Pošlu ti sem večer nějaké foto holek, ať si „kluci“ můžou prohlídnout nevěsty. Jsem teď totiž v práci ![]()
@Radunka83 hele asi ne teda…jinak ta kostní kůstka je super - mmj známka i toho že to není down - ti ji prý nemají…Hele mě už je taky líp a mám to přesně jak s jídlem tak se spaním - lenochod jsem jo a ještě totální averze k uklízení, mám pocit že mě to děsně zmáhá a hned funim
Hele já skoro jako ty- před hormonama 47,po hormonech a transferu 49, a ted 51 a to nahatá, ráno a po bobku ![]()
Už mrkáš po hadříkách? Jo a jména už vymýšlíte?
@Martina139 ale co jsem tak koukala na ty fotky obličejíků tak mě přijdou všichni strašně podobní - pomalu že mají nastavenej mustr na ultrazvuku a ztoho ty chcichtíky tisknou:-) Ale taky mi to asi nedá a estli to půjde - u mě zase nehrozí že by si pořídil za xymilionů -,KONEČNĚ
,nový aparát, tak si o ně řeknu…
Hele určo pošli, ať se můžou nejenom oni(ony!
) ale i my pokochat ![]()
@tiptop Já za tu stimulaci skoro nepřibrala nic…Hm, jenže ty máš dvojčata a 2 kg, já mám jedno a skoro 2× tolik
. Po oblečení ještě nekoukám, ale pomalu asi budu muset, protože kalhoty co mám jsou mi dobře tak dvoje -jedny džíny a jedny plátěný bílý. Jak jsem na tom se sukněma jsem ještě nezkoušela, ale budu během příštích několika dnů vyzkoušet, jinak budu muset o víkendu na nákup, jelikož příští týden sedím u maturit a musím mít něco trochu společenskýho na sebe…Ale už nosím volnější trička, aby to v práci hned každej neviděl. Sice to úplně viditelný ještě není, ale mám lepší pocit.
No jména jsme přemýšleli, ale jen tak narychlo zatím. Docela se shodujeme u holky, obě se nám líbí Kristýna nebo Karolína a u kuků to asi bude boj
. Mě se líbí strašně Jakub a Matěj, ale to ani jedno manžel za žádnou cenu nechce. Pak je taková střední cesta Tomáš, Lukáš, pak ještě docela Patrik…ale to jsme jména tahali jen z paty u večeře u stolu, na který jsme si vzpomněli. Až si k tomu sedneme, třeba nás napadnou ještě jiný.
Vy to máte těžší co?3 možné kombinace ![]()
Určitě pošlu, ať se tady všichni budoucí kluci kochají.
Ráda vás holky sleduju, protože děti v naší dvojčátkové skupině pomalu odrůstají a není už tak moc co řešit. Docela vám závidím. Mně to nějak uteklo a už to znova nikdy nezažiju.
To že funíte už teď, to ještě nic není. Pro dvojčátka doporučuji vše nachystat před 30. týdnem, pak už se ani nehneš. Je to záhul, ale po porodu je to horší. Když ti pak trochu odrostou a už jsou fajn, tak zase začnou oboum růst stoličky, jako teď u nás a jsou na zabití
Pořád je nějaká radost.
@Radunka83 Kristýnku a Karolínku jsem také chtěla, ale neprošlo mi to. Manžel chtěl buď Natálii, Ninu, Nellu nebo Nikolu. Kluci měli být David a Dominik.