Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Martina139 Koukám všechna jména od stejného písmenka
U těch holek je to jednodušší, protože tam se mi až tolik jmen zase nelíbí, ale u těch kluků je to hrůza
, mě by se strašně líbil i Vojta nebo Ondra, ale jelikož nám příjmení začíná na J, tak Ondřej by asi nebylo moc vhodný…
@Radunka83 Raduš ale zase o to víc je to na mě vidět - teď to vypadá - kor vždy kolem poledne se to ještě zhorší a pupek se nafoukne to velikosti malého melounu
jako když jsem taková ta borka co nemá sebeůctu a na panděro si navlékne těsnější triko, páč jsem celý život dělala jen sekretářku samé těsnější košile a halenky, takže vůbec nevím jak to mám maskovat a kor když se nebezpečně otepluje, takže hledám doma volné věci a kolenama je vytahuju - taky to nesnesu když mě to obepíná. A rifle mám už jen jedny bílé, zbytek v tuto chvíli kaput
Mám teď ale výhodu že nemusím vymýšlet jako ty co do práce! no a doma je to jasnýý - milované tepláky
Jména na holčičky se mi líbí a klučičí ten tvůj nápad
No my furt holky jasný - Stella, Jůlie a u kluka jen ten Alex, prostě s druhým se nepočítá ![]()
@Martina139 ale ber to že už máš zase to nekončené čekání a strach za sebou - já když to tak někdy čtu ty dvojčecí skupiny a ty miminka co se narodí kolem 24 týdne tak mě jímá fakt hrůza, ty už máš zdravé krásné smějící se uzlíčky doma nemáš hrůzu aby to vše dopadlo pro všechny strany v pořádku ![]()
@Radunka83 to jo, tam by se ten Ondřej nehodil. Manžel měl holky na N a kluky na D. Ještě měl ve výběru Daniel. Ale těch jmen je moc. U jednoho dítěte to člověk ještě nějak vymyslí, ale u dvojčat jsem pořád přemýšlela, aby to k sobě alespoň trochu pasovalo.
@tiptop @Janyyy co to bude nešlo moc zjistit, prťousek sebou strašně mlel, byla jsem ráda, že se našlo to co mělo
Hlavně, že je v pořádku! Ještě si na pohlaví chvilenku počkáme, ale určitě si to chceme nechat říct. Fotečku jednu máme z 3D.
@tiptop ta lékařská péče se taky dost u těch dvojčat zlepšuje. Já jsem se nejvíc bála kolem toho 24. týdne. To jsem si pak s každým dnem říkala, teď už by to holky zvládly. Ale abych tě uklidnila, tak u nás na diskuzi žádná maminka nerodila extémě brzy. Jedna myslím 34. týden a zbytek dětí normálně donošené s plánovaným CS. No pohoda. Já měla císaře plánovaného na 21.2. (pěkný datum). Ale holkám se asi nelíbilo. Protože 15.2. mně bylo od rána hrozně zle. Měla jsem děsnou migrénu, vysoký tlak. Na kontrole už si mě chtěli nechat v nemocnici. Ale já hrdinka chtěla domů, přece to těch pár dnů vydržím. Večer už to byla taková hrůza, že jsem si vzala na hlavu paralen. Vůbec nezabral. Já celou noc čuměla do stropu, hlava mi třestila už i ze strachu, že se holkám něco stane. A najednou ve čtyři ráno rup, louže jak hrom a už se jelo. Podotýkám, že byla největší sněhová kalamita. Silnice na Havlíčkův Brod uzavřená. Ale nás pustili, manžel dělá u policie. Jeli jsme chvílema i po poli a s policejním doprovodem
Holky se nakonec narodily 16.2. v 9:27 a 9:28 v 37+1.
Ahoj holky, slíbila jsem vám ty fotky nevěst. Tak snad si budoucí nápadníci vyberou
I když mám dvojčata, tak jsou holky každá jiná.
Na samostatných fotkách je prvně Nella a pak Natálie.
@Martina139 Marťo děkuji za uklidnění - je pravda že si taky říkám - hlavně vydržet co nejdýl a až budou mít přes kilo lehounce si odfknu…
Teda ty jsi ten porod měla přímo fllmovej
Ale paráda že holčičky takhle dlouho vydržely
Jak šli ven?
Hele nevzpomínáš si - zda-li jsi třeba brala už takhle od začátku velké dávky magnesia? Hodně o něm píšou a mě se doktor ani nezmínil - beru jen nějaké vitamíny - PREGNIUM - které obsahují listovku, jod, nějakou kyselinu dokosahex.. a malé dávky hořčíku - tak estli to stačí?
Ježíš ty holčičky jsou kouzelnéééé
Mají strašně hezké ksichtíky - hele že jsou různoočky? modrá a hnědá? No hele estli tam jsou - tak je to jasná věc! ![]()
@tiptop holky byly obě hlavičkou dolů, ale doktor přirozenej porod nechtěl. Byla jsem i tak dost vyklepaná a k tomu vysokej tlak. Navíc voda mi praskla nečekaně a dr. říkal, že kontrakce by byly pro druhou nepřipravenou holčičku šok. Kolem páté ráno jsem přijela do porodnice. Podle vyšetření se k porodu nic nechystalo, tak jsem dostala ještě v klidu kapačku na zavodnění a atb. Když se pak v devět uvolnil sál, tak jsem šla na řadu. Po deváté anestezie do páteře. A po umrtvení byly holky do deseti minut na světě.
Jinak já jsem v těhotenství nebrala ani magnésium. Za celou dobu jsem nezažila, co to je tvrdnutí břicha. Lehké náznaky jsem zaznamenala až po prasknutí vody
Čím budeš dýl těhotná, tím častěji se bude doktor ptát, jestli ti tvrdne břicho. Pak se dá nasadit hořčík. Nebála bych se ho, protože hořčíkem se nedá předávkovat.
Holky jsou od narození různoočky. Máme to úžasně rozdělené. Hnědooká Nella je moje kopie a modrooká Natálka je kopie manžela. Je vidět, že pak embryolog si dal záležet s výběrem spermií. Přišel si na své manžel i já ![]()
To byl skoro ukázkovej porod, takhle rychle a elegantně - já chci takyy:-) Hele a to jsi byla umrtvená celá - narkoza, nebo jen spodek?
A bolí to moc po císaři? Jsi rychle ohebná? Toho se trochu bojím jak pak máš fungovat, jako je nosit, či kojit nebo krmit když jsi čerstvě zajizvovaná ![]()
To teda jo ti povím, krásně rozdělené - u nás to bude jednodušší - přítel hnědook já hnědozelenook, takže budou hněďouři
Už začínám lehce čumět po věcech - hele když je zimní mimino - já konkrétně zatím termín 1.12 - je nutná do kočáru kombinéza i fusak? Případně jak velkou kombinézu? Příští rok jim asi jistě nebude že? ![]()
Měla jsem umrtvenej jen spodek. Doktoři tomu dávají přednost, protože při celkové narkóze můžou být děti trochu oblbnuté a to není dobře. Píchnutí do páteře jsem vůbec necítila. Pak ti začne být zima na nohy a za chvíli už je nemáš
Zvláštní pocit. Samotné vyndání dětí cítíš. Nevím, jak to popsat, ale cítíš, jak ti hýbou celým břichem. Je to takové tahání, jak jde dítě ven a pak už slyšíš pláč. Já jsem si to užívala. Přesně jsem věděla, že už budou na světě. Navíc jsem měla úžasnou anestezioložku a ta mi vše popisovala. Ležela jsem a po tvářích mi tekly slzy. Dokonce jsem si směla nechat brýle, abych holky potom viděla (mám pět dioptrií). Prostě se ničeho neboj. Není to nic hrozného.
Co se týká jizvy, tak první den jsi pod lékama a vlastně to ani necítíš. Druhý den je nejhorší vstát, ale to ti sestřičky pomůžou. Potom už to není tak strašné. Špatně se třeba sedá nebo vstává, nemůžeš se zasmát, ale když stojíš nebo chodíš, tak to jde. Jizva je hodně nízko, takže mi nevadilo ani kojit ani nosit holky. Kojila jsem od začátku normálně v sedě. Ležet jsem nepotřebovala.
Ohledně oblečení, holky byly únorové a ven jsme šli poprvé v březnu, takže já jsem kombinézy neměla. Fusak jsem vytáhla až teď v zimě do sporťáku. Ale myslím, že v prosinci budeš potřebovat obojí. Alespoň co vím od ostatních maminek. Používají kombinézu i fusak. Velikosti jsem kupovala nejmenší 56. Holkám to bylo velké, ale strašně rychle ti do toho dorostou. Menší nemá cenu kupovat. Kombinézu bych vzala ještě ve větší velikosti asi 62 možná i 68. Připrav se na to, že oblečení na dvojčata je potřeba hrozně moc. Zvláště na miminka. Pořád je převlékáš. Blinkají, slintají… Třeba bodýček potřebuješ minimálně 25 kusů. Stejně budeš pořád prát. Třeba teď už mám pro holky tak 10 bodýček + 8 triček s dlouhým rukávem a stačí to. Ale prasátka jsou to ještě větší.
Holky tak hlásím že screening vyšel negativní.
. Po kombinaci UTZ a krve na Downa 1:3750 a na ty další 2 vady 1:50000.
Mimčo je nějaký veliký, skoro o týden větší, naměřil mi 13+1 a 68mm.
Ptala jsem se, kdy jsou schopni říct, co to bude, říkal tak za měsíc, ale zašmejdil mezi nohy a říkal, že holky i kluci mají takový genitální hrbolek a až právě dýl se pozná, jestli to je pindík nebo ne. A že upřímně se muzdá, že prcekmá ten hrbolek celkem velikej
. A pak prý je ještě druhý ukazatel, že klukům ten hrbolek jakoby víc trčí nahoru a to mu teda taky trčelo
, takže říkal, že na přesné soudy je skutečně ještě brzo, ale že náznaky naznačují kluka. To manžel hned samou radostí poposkočil na židli
.
A víte co nechápu? Že jsem nic neplatila. Já myslela, že se to platí…že by to šlo na pojišťovnu, když je to po IVF? ![]()
Uvažujete i o tom 2. trimestriálním screeningu?
@Martina139 díky za podrobný popis a vysvětlení - ani nevíš jak se těším až tohle budu třeba psát nějakým holčinám co jsou v naší - mé situaci a už budu koukat na dva spící ufonky
@Radunka83 Gratuluju!!!
Teda to je obr - proti mým 5,5 a 5,8!
Hele a fotky máte?
@tiptop No já to taky nechápu, ve středu 5,9mm asi a to má taky super ultrazvuk a dávala si záležet a dneska 6.8mm? No, každopádně jeden z nich se trochu musel seknout
.
Pořád mi posouvaj termín porodu, na každý návštěve…Ve středu 1.12., dneska 28.11. Doufám, že to nebude nějakej fakt obr
.
Fotku mám jednu za 150 Kč, je to ale celkem velikej formát, doktor vypadal, že se diví, že nějakou chci. Akorát nevím, jak to sem dát, protože tchyně odjela na dovolenou a odvezla náš foťák a v mobilu mám foťák naprd…možná naskenovat?
Hele a platila jsi ten screening nebo ne?
Ono je taky možný že mám dvě tak budou vždycky menší než jednočlověk
Já mám termín zatím toho prvního…a to jste měli tu 3D nebo černobílou? mě za 3D 250kč a za ty malý - jedna za 50…Hele já to normoš skenovala - takže hop a dej jí taky ![]()
Já za celý screening krev + ultrazvuk platila 950!!Ale pojištovna mi proplatí 800 ![]()