Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky blahopřeju k miminku Toníčkovi, přeji brzké převezení do OV a bezproblémové dopečení.
@Ha-ni narazila jsem na tvůj nick při procházení jiných diskusí a mám pocit, že žijem ve stejné vesnici. ![]()
Ahoj holky těhulky… tak jak se máte???
já jdu na kontrolu 5. února, to budu ve 12.tt, tak snad bude vše ok…no,, uvidíme… jinak u mě žádná změna… prsa bolí, špatně mi je, ale jestli je dole vše v pořádku, těžko říct… snad ano ![]()
@Selfi ty bláho, to to letí.
Určitě bude všechno ok
Jinak já se vracím do práce, tak aspoň nebudou myšlenky na blbosti. ![]()
Ahoj holky, nevadí, že se přidám? Taky chodím do Eurofertilu a jsem tam moc spokojená, ale zatím bez úspěchu… ale moc gratuluji všem těhulkám ![]()
@Selfi Ahoj, tak to fakt uteklo. Já ti tak závidím, že už 12tt. Já se snažím ty honit rychleji co to jde
A neboj, bude vše v pořádku
to nejhorší máte za sebou
Mě je zatím dobře, teprve budu 6.týden tak to možná začne. Jen citím prsa a mám celkem větší chutě na jídlo, s takovou budu za chvilku vypadat ![]()
@lucousek0 no, ty určitě budeš vypadat
!!! taková hubeňourka
… na tobě to nebude vidět ani v 9.měsíci
..
náhodou, to už taky pěkně letí, už jsi v 6.tt… to je super!!!
Mně je trochu lépe, ale žaludek mám pořád jak po flámu
… snad to přejde a mám strašné nechutenství… to je děs… hlad mám, ale jíst se mi nechce, do obchodu ani nechodím, protože odjíždím s prázdným košíkem… nakupuje teď manžel
… už jsem asi měsíc a půl nesnědla salám, párek, prostě žádnou uzeninu… to prostě nejde sníst… v práci se snažím jíst polívky, druhé beru s sebou manželovi…
tak bych si dala pořádný řízek, jen kdybych na něj měla alespoň trochu chuť ![]()
@Selfi Tak až takové nechutě jo? Já to mám přesně naopak
ale kdo ví co pak…
Ale každou chvilku by se to mělo zklidnit ne? Nebo aspoň se to tak říká, že po 3.měsíci to není taková hrůza. Já jdu na kontrolu v pondělí a to bych měla být asi 6+3tt tak možná už půjde něco vidět. Tak držím palce ať je vše ok a tobě lépe ![]()
@Kaťuline Ahooj vítám tě!
jen se přidej!.. tady je teď plno těhulek, které budou mít za chvíli jiné starosti a tak ať tady nediskutuji sama ![]()
V jaké jste fázi? jak dlouho chodíš do EF?
@Selfi no to ti věřím, že by si pak člověk dal jakoukoli uzeninku, jen kdyby to šlo
tuž z tebe bude hubeňourek.
Příští týden tedy další kontrola.. tak pak informuj.. v práci to budeš říkat kdy?
@lucousek0 jojo ty si dopřej, na tebe nepůjde vidět ani 10 kilo navíc
Nakonec jdeš tedy na kontrolu už v pondělí? jee tak ať je všechno v naprostém pořádku, musíš být napnutá ![]()
Ahoj, dobrý den, zdravím všechny zde přítomné, smím se mezi vás přidat?
Dneska mi můj gynekolog řekl, že už mi nemůže pomoci a nemá co nabídnout a doporučil mi návštěvu v Eurofertilu v Ostravě.
Už se s manželem o miminko snažíme skoro 2 roky a já začínám být pořádně zoufalá, poslední menstruaci jsem ořvala jako malé dítě…
Prosím podělte se o své zkušenosti, jak se k vám chovali? Potřebovali jste doporučení od svého gynekologa a v neposlení řadě bych vás chtěla zeptat na finanční stránku věci… Samozřejmě ceník na stránkách Eurofertilu je, ale moc se v něm nevyznám… ![]()
@vanil no nevím, roky přibývají až už to tak lehké nebude
Já jdu teď na gyndu k jiné dr.na doporučení a sestra mě hned objednala na to pondělí. Tak jsem zvědavá a na nervy
A už jste nějak domluveni na IVF???
@Štěpánka88 Ahoj, pokud ti můžu upřímně dopuručit, Eurofertil neee…stejně jako Fertimed. Pak v kraji zbývá Gyncentrum, ale to nevím, nemám s ním zkušenosti, ale holky tady na něj také dost nadávají. Pokud chceš opravdu miminko, poohlédni se i za cenu dojíždění jinde - např. Reprofit Olomouc, Helios Brno…Ale tady ne, pokud tedy nechceš jen platit za nic a chceš se nechat obelhávat…Pokud tě bude zajímat více, tak písni SZ. Přeji hodně štěstí ![]()
@simine píše:
@Štěpánka88 Ahoj, pokud ti můžu upřímně dopuručit, Eurofertil neee…stejně jako Fertimed. Pak v kraji zbývá Gyncentrum, ale to nevím, nemám s ním zkušenosti, ale holky tady na něj také dost nadávají. Pokud chceš opravdu miminko, poohlédni se i za cenu dojíždění jinde - např. Reprofit Olomouc, Helios Brno…Ale tady ne, pokud tedy nechceš jen platit za nic a chceš se nechat obelhávat…Pokud tě bude zajímat více, tak písni SZ. Přeji hodně štěstí
Já teda nevím, ale byla jsem v Gyncentru a v Eurofertilu a musím říct, že přístup v Eurofertilu super. Nakonec jsme stejně nepotřebovali ani IUI, protože se stal zázrak, asi psychika, pan doktor je prostě skvělý psycholog, protože mě dokonce rozbrečel
, a myslím, že i tohle mi pomohlo hodně k otěhotnění.
Ale je fakt, že někdo třeba nemusí mít dobré zkušenosti.
Za mě teda Eurofertil ano.
![]()
@Štěpánka88 ahoj
, doporučení do EF nepotřebuješ
jinak pokud budeš potřebovat ivf, tak nás to vyšlo na cca 20 - 30 tisíc na jeden pokus (včetně ICSI/PICSI, AH, PK) a syna máme ze třetího pokusu
hodně štěstí ![]()
@babulka01 miminku se ještě nechce ven?
tak ať to máš co nejdříve za sebou ![]()
@babulka01 píše:Ano, to je přesně to - já jsem byla taky spokojená, než došlo na samotné IVF - pokud tam chodíte jen na prohlídky, IUI, kontroly, tak samozřejmě se nedá vytknout vůbec nic, pan doktor je příjemný, zdvořilý, rád vysvětlí, stejně jako sestřičky, ale jakmile jdete do IVF, kdy už z vás mají peníze jisté, tak je najednou přístup o něčem jiném. Ale nejde tak ani o přístup, jako spíše o to, že jinde přece jen mají více zkušeností, kvalitní laboratoř, embryology, zkušený personál. Navíc pan doktor sám na vše nestačí a často některé věci odbývá. Prostě jsem u IVF z něj neměla pocit, že by se snažil dělat maximum pro to, aby nám to vyšlo (kontroly stimulace, odběry krve, když jsem nereagovala, neřešil to…), protože pro něj bylo přece jasné, že tam přijdeme znovu a budeme chtít další pokusy. A co se týče finanční stránky, dopláceli jsme i za léky, které jinak plně hradí pojišťovna. Taky jsme třeba platili AH, přitom nám vůbec neřekli, zda byl použit nebo ne.. O embrijách nám taky vlastně nic neřekli a transfér dělali už po 48 hodinách. Za více hodin se již platí jako za prodlouženou kultivaci (v jiných CAR je to až od 72 hodin). Je toho více, bohužel. Ano, prostředí je příjemné, personál až do IVF také, ale z toho přece miminko nemáte, že…Když mi během u transféru, když jsem měla roztažené nohy, pověděl, místo toho, jak se vyvíjí embryjko, že nám hlavně musí vystavit fakturu, tak to byla taková poslední tečka. Prostě v té chvíli se bojíte, máte hlavu plnou otázek a strachu o to, aby bylo vše v pohodě, a on při pohladu do vašeho rozkoku počítá částky na fakturu…
Já teda nevím, ale byla jsem v Gyncentru a v Eurofertilu a musím říct, že přístup v Eurofertilu super. Nakonec jsme stejně nepotřebovali ani IUI, protože se stal zázrak, asi psychika, pan doktor je prostě skvělý psycholog, protože mě dokonce rozbrečel![]()
![]()
, a myslím, že i tohle mi pomohlo hodně k otěhotnění.
![]()
![]()
Ale je fakt, že někdo třeba nemusí mít dobré zkušenosti.
Za mě teda Eurofertil ano.
![]()