CAR Eurofertil - Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22203
2.2.14 15:03
@simine píše:
Ano, to je přesně to - já jsem byla taky spokojená, než došlo na samotné IVF - pokud tam chodíte jen na prohlídky, IUI, kontroly, tak samozřejmě se nedá vytknout vůbec nic, pan doktor je příjemný, zdvořilý, rád vysvětlí, stejně jako sestřičky, ale jakmile jdete do IVF, kdy už z vás mají peníze jisté, tak je najednou přístup o něčem jiném. Ale nejde tak ani o přístup, jako spíše o to, že jinde přece jen mají více zkušeností, kvalitní laboratoř, embryology, zkušený personál. Navíc pan doktor sám na vše nestačí a často některé věci odbývá. Prostě jsem u IVF z něj neměla pocit, že by se snažil dělat maximum pro to, aby nám to vyšlo (kontroly stimulace, odběry krve, když jsem nereagovala, neřešil to…), protože pro něj bylo přece jasné, že tam přijdeme znovu a budeme chtít další pokusy. A co se týče finanční stránky, dopláceli jsme i za léky, které jinak plně hradí pojišťovna. Taky jsme třeba platili AH, přitom nám vůbec neřekli, zda byl použit nebo ne.. O embrijách nám taky vlastně nic neřekli a transfér dělali už po 48 hodinách. Za více hodin se již platí jako za prodlouženou kultivaci (v jiných CAR je to až od 72 hodin). Je toho více, bohužel. Ano, prostředí je příjemné, personál až do IVF také, ale z toho přece miminko nemáte, že…Když mi během u transféru, když jsem měla roztažené nohy, pověděl, místo toho, jak se vyvíjí embryjko, že nám hlavně musí vystavit fakturu, tak to byla taková poslední tečka. Prostě v té chvíli se bojíte, máte hlavu plnou otázek a strachu o to, aby bylo vše v pohodě, a on při pohladu do vašeho rozkoku počítá částky na fakturu… :pocitac: :zed: Naštěstí jsem se z toho už oklepala.

Tak tento pocit jsem bohužel měla z Gyncentra. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22203
2.2.14 15:04
@Campari1 píše:
@Štěpánka88 ahoj :kytka:, doporučení do EF nepotřebuješ :palec: jinak pokud budeš potřebovat ivf, tak nás to vyšlo na cca 20 - 30 tisíc na jeden pokus (včetně ICSI/PICSI, AH, PK) a syna máme ze třetího pokusu :think: hodně štěstí :palec:
@babulka01 miminku se ještě nechce ven? :lol: tak ať to máš co nejdříve za sebou :palec:

No, nechce se jí, je moc vysoko, zítra se půjdu asi domlouvat na císaře, hrozně se bojím. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
2.2.14 15:13

@babulka01 vůbec se toho neboj :hug:, musíš si říct, že císař bude hned za tebou, bolest se dá v klidu vydržet a hlavně už pak bude mimčo s tebou, a to zapomeneš na všechnu bolest, protože nebudeš mít čas na ni myslet :lol: já byla na císaři ve fakultce a pohoda (jsou tam profíci :potlesk:, což se ale bohužel o některých dětských sestrách říct nedá :pocitac: ) zas můžeme být rády, že se to miminko povedlo :) - plno holek na své děti ještě čeká :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22203
2.2.14 15:18
@Campari1 píše:
@babulka01 vůbec se toho neboj :hug:, musíš si říct, že císař bude hned za tebou, bolest se dá v klidu vydržet a hlavně už pak bude mimčo s tebou, a to zapomeneš na všechnu bolest, protože nebudeš mít čas na ni myslet :lol: já byla na císaři ve fakultce a pohoda (jsou tam profíci :potlesk:, což se ale bohužel o některých dětských sestrách říct nedá :pocitac: ) zas můžeme být rády, že se to miminko povedlo :) - plno holek na své děti ještě čeká :hug:

Já právě nechci spinál, mám totálně paniku z píchání do páteře, takže se chci nechat uspat totálně. Budu rodit v Karviné, máme to kousek od baráku. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
2.2.14 15:36

@babulka01 spinál nic není, než se naděješ, tak je to píchnuté :palec: - dr. mi říkala, že si to jen prohmatá a šup už to bylo :lol: a pak už mi mravenčily nohy, taktak mě stihli položit a nic jsem už necítila :lol: já zas mám klaustrofobii a vadila mi ta plenta u hlavy :zed:
stejně to je zázrak, že se vám miminko podařilo přirozeně :hug: já si to ani neumím představit, že to tak někdo má - že si třeba řeknou, tak budeme mít dítě a šup šup hned ho mají 8o to my musíme mít našetřeno, nejlépe i našetřenou nějakou dovolenou, ať si nemusím brát neschopenku a výsledek nejistý, nervy, stresy… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22203
2.2.14 15:58
@Campari1 píše:
@babulka01 spinál nic není, než se naděješ, tak je to píchnuté :palec: - dr. mi říkala, že si to jen prohmatá a šup už to bylo :lol: a pak už mi mravenčily nohy, taktak mě stihli položit a nic jsem už necítila :lol: já zas mám klaustrofobii a vadila mi ta plenta u hlavy :zed:
stejně to je zázrak, že se vám miminko podařilo přirozeně :hug: já si to ani neumím představit, že to tak někdo má - že si třeba řeknou, tak budeme mít dítě a šup šup hned ho mají 8o to my musíme mít našetřeno, nejlépe i našetřenou nějakou dovolenou, ať si nemusím brát neschopenku a výsledek nejistý, nervy, stresy… :think:

No, zázrak to byl po šesti letech. 8) 8) 8) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
2.2.14 16:08

Ahoj, Eurofertil určitě ne. Přesně jak tady píšou až do IVF ok, inseminace umí udělat každý, ale po tom co jsem se po druhém IVF musela doprošovat imunologického vyšetření, navíc někde v jejich domluvené laboratoři a ještě k tomu s doplatkem cca 3000, jsem si řekla dost. Můj gynekolog mi napsal žádanku, objenali jsme se na imunolgii do Podoli a hle zvyšená BI na trofoblast i spermie partnera…a mimo jiné vyšetření je zdarma…pan doktor argumentoval tím že je to drahé vyšetření, tak jsem koukla do výpisu pojišťovny a stojí cca 7000. Takže doporučuji vyšetřit si vše předem a nenechat se odradit. My jsme tím promarnili dva pokusy IVF. Navíc v tom výpisu jsem zjistila že si pan doktor účtuje jiné léky než kterými jsem stimulovala…samozřejmně dražší. Mohla bych pokračovat ještě dlouho…ale rozhodnout se musí každý sám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
2.2.14 17:52

@babulka01 proč máš vlastně v plánu sekci? Jinak spinálu se neboj, je to lepší a uvidíš mimčo hnedka ;) Máš zvolenou porodnici, kde může být partner přímo u toho? :) Držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22203
2.2.14 18:07
@Ha-ni píše:
@babulka01 proč máš vlastně v plánu sekci? Jinak spinálu se neboj, je to lepší a uvidíš mimčo hnedka ;) Máš zvolenou porodnici, kde může být partner přímo u toho? :) Držím palce ;)

Nene, právě, že co jsem zatím slyšela, tak v Karviné chlap u toho není, nevím, proč. :nevim: Tak to musím všechno zjistit. A císař proto, protože malá je prý moc vysoko, nechce slézt dolů. 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
2.2.14 18:36

@babulka01 tak malý byl taky vysoko, a ani když se rozjel porod, tak nikdo neříkal, že by měl jít sekcí. Až pak, když ani po 48 hodinách nesestoupil a horšily se ozvy, tak mě sekli. Tohle je teda dost pitomý důvod. Mimčo může sestoupit klidně během porodu. Sestřenka rodila druhé celkem 3 hodiny -od prasknutí vody až po porod a malá ji taky sestoupila až během porodu. Jinak můžeš rodit v jaké porodnici chceš, nemusíš rodit v Karviné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22203
2.2.14 18:41
@Ha-ni píše:
@babulka01 tak malý byl taky vysoko, a ani když se rozjel porod, tak nikdo neříkal, že by měl jít sekcí. Až pak, když ani po 48 hodinách nesestoupil a horšily se ozvy, tak mě sekli. Tohle je teda dost pitomý důvod. Mimčo může sestoupit klidně během porodu. Sestřenka rodila druhé celkem 3 hodiny -od prasknutí vody až po porod a malá ji taky sestoupila až během porodu. Jinak můžeš rodit v jaké porodnici chceš, nemusíš rodit v Karviné.

Já vím, ale mám to nejblíž, nechci, aby za mnou jezdili daleko na návštěvu, a všechny, co znám, tak si nestěžovaly na porodnici, takže v pohodě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
2.2.14 21:43
@Pavlinka28 píše:
Ahoj, Eurofertil určitě ne. Přesně jak tady píšou až do IVF ok, inseminace umí udělat každý, ale po tom co jsem se po druhém IVF musela doprošovat imunologického vyšetření, navíc někde v jejich domluvené laboratoři a ještě k tomu s doplatkem cca 3000, jsem si řekla dost. Můj gynekolog mi napsal žádanku, objenali jsme se na imunolgii do Podoli a hle zvyšená BI na trofoblast i spermie partnera…a mimo jiné vyšetření je zdarma…pan doktor argumentoval tím že je to drahé vyšetření, tak jsem koukla do výpisu pojišťovny a stojí cca 7000. Takže doporučuji vyšetřit si vše předem a nenechat se odradit. My jsme tím promarnili dva pokusy IVF. Navíc v tom výpisu jsem zjistila že si pan doktor účtuje jiné léky než kterými jsem stimulovala…samozřejmně dražší. Mohla bych pokračovat ještě dlouho…ale rozhodnout se musí každý sám ;)
.

prosím tě…takže zdarma nebo kolik jste dopláceli za imunologické vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
2.2.14 21:53

Zdarma, ale v praze Podoli, jsou tam vyhlaseni a staci mit jen doporuceni od gynekologa, cekani na termin je cca 2 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
3.2.14 07:36

@Pavlinka28 přesně totéž mi řekl Jaroš, že je to drahé vyšetření.. a pak jsem si říkala, jenže IVF určitě několikanásobně dražší!
Takže potřebuješ pouze doporučení od gynekologa? a co to imuno vyšetření obnáší? berou ti jen krev? nebo i vzorek muže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
3.2.14 07:41

@lucousek0 v únoru plánuji se objednat ohledně IVF, jako spíš jen na konzultaci. A pak kolem dubna s tím začít. Nevím co mě ještě předtím bude čekat.

Dneska máš kontrolu co?! tak se těším jen a jen na dobré zprávičky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital