Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Efka2015 nj, když můj gynekolog je majitel EF. Nene, pro mě je opravdu ted důležitější, abych se dala dohromady, jestli mi budou oeprovat střevo, stejně budu mít nějakou dobu zakaz otěhotnět zřejmě, navíc bych chtěla i do lázní na podzim, takže uvidím hlavně, jak dopadnou výsledky z vyšetření
@Efka2015 @tojemaras holky konečně se to hnulo dopředu a to, že člověk si o musí přijít sám, je zcela normální, každá máme svou hlavu, přeji jen a jen už to mimčo, pořád tady nahlížím a přišla jsem si někdy jako skeptik držím palečky ať už to vyjde jinde
![]()
No a za chvíli tu bude příspěvek od anonyma nebo nováčka, jak je ef úžasný - vsadím boty ????
Ahojte,
v 8/2015 jsem otěhotněla po 3.IVF. Teď jsem rok po porodu a pomalu zvažujeme druhé a i třeba třetí dítě (chtěli bychom nejradši dvojčata), protože už před dvěmi lety jsem tvrdila, že třetí pokus je náš poslední, ikdyby se nezadařilo. Jenže se mi to teď rozleželo v hlavě a ještě bychom chtěli dalšího potomka/y. Před posledním pokusem jsem byla ve Františkových Lázních přes pojišťovnu. Teď zvažuji, že bych jela znovu, buď přes pojišťovnu (nevím, jestli to znovu jde, vím o opakovačce, ale tu jsem prošvihla, jelikož stálé ještě kojím) nebo jako samoplátce. Zatím to jsou úvahy a plány na konec roku/nebo spíše začátek příštího roku. Ale už pomalu sbírám informace co a jak.
Je tu někdo, kdo jde na další IVF po úspěšném pokusu? Byly jste opět v lázních? Případně jak to probíhá při dalším opakovaném pokusu při IVF.
Předpokládám, že znovu vyšetření na imunologii a spermiogram. U nás byl problém v imunologii u mne i u manžela, k tomu špatný spermiogram a ještě se našly nějaké hematologické poruchy, které sice v EF tvrdili, že to na to nemá vliv, ale přesto jsem si prosadila antikoagulaci a manžel po poradě s dvěmi známými hematology (jeden byl přes hematologickou neplodnost) a doporučovali dvojkombinaci Fraxiparin + Godasal. Godasal jsem si nasadila tenkrát při IVF sama, respektivemi jej předepisoval manžel:-D, jelikož v EF mi ho nedali a tvrdili, že je to zbytečné. A když jsem ho pak přiznala, když mě předávali k mému gynekologovi, tak jsem si vyslechla dost jízlivých slov, které mě poměrně ranily (přece jenom 1. trimestr, že jo). Zatím nevím jestli půjdem znovu do EF, ale už jen protože tam máme nějakou léčbu za s sebou, tak bych tam znovu šla. Ale uvidíme až to nastane.
Omlouvám se, za dlouhý „líbesbrief“. ![]()
@gebymaruska Ahojky, budu držet moc palce a doufám, že se rozhodneš správně ![]()
Ahoj všem, jen jsem po čase nakoukla, dávám si od všeho trochu pauzu. Já už to v EF doklepu, mám tam 2 nanučky - jednoho po PGD, druhý bez. Mám pocit, že je jedno, kde je do mě šoupnou (promiňte mi ten výraz). Jinak dnes jsem dostala info z hematologie, že je vše ok, tak už jen počkám na výsledky imunologie. Pak to asi zkusíme a když to neklapne, tak to balím…
Držím vám palce ![]()
@Ledge Ahojky, no podle mě to jedno není, protože já podstopuila tři transfery a dvakrát z toho jsem měla ducha, takže u mě bude asi problém s udržením. A pokud mi jinde pomůžou a vyléčí mi imunitu třeba, tak pro mě to bude mít zásadní vliv, kam na to vložení půjdu. A kde jsi byla na hematologii?
@Efka2015 Taky máme po dvou neúspěšných IVF a dvou minimálkách v EF nakonec mimi od Macháče z minimálky hned napoprvé ![]()
@Žaneta66 píše:
Také jen nahlížím, koukám i na jejich stránky, pěkně teda zdražili a také propustili sestřičky, ta jedná s melírem byla moooc příjmená, až si říkám proč, kdoví jak to tam funguje teď, je tam hromada nových doktorů, je sice fakt, že mají plno peněz bohužel i z nevydařených IVF atd. opravdu hodně koček odešlo, ale jen opět můj názor
Sestřička dělá už pro Macháče v Ostravě ![]()
@ivvča píše:
@Efka2015 Taky máme po dvou neúspěšných IVF a dvou minimálkách v EF nakonec mimi od Macháče z minimálky hned napoprvé
Jo z eurofertilu už hodně holek odešlo bud do toho nového centra v Ostravě a nebo do Brna do Heliosu
@hanule24 myslíš do nového do reprofitu v ostravě anebo do poruby? ale tam ještě nedělají IVF, čekají na nějakou závěrečnou zprávu, aby mohli začít.