Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pegina1977 Neboj, co vím, tak každý tak vysazuje po 12. tt.. jinak co vím, tak by se to mělo snad postupně snižovat dávky a ne vysadit z ničeho nic
@tojemaras píše:
@pegina1977 Neboj, co vím, tak každý tak vysazuje po 12. tt.. jinak co vím, tak by se to mělo snad postupně snižovat dávky a ne vysadit z ničeho nic
No prave, utrogestan mam snizit na 2×2 a to lenzetto dobrat…tak snad to bude ok.
@Ledge píše:
@fergi157 Jestli jdeš do Eurofertilu, tak jsem na FB viděla reklamu, že mají spermiogram zdarma i vstupní vyšetření. Jen nevím, do kdy to platí.@tojemaras Chodím k Jarošovi a na rovinu, dal mi je asi jen proto, že jsem se začala vyptávat. Můj chlap má totiž obavy, jestli ty nezdary nejsou způsobené nějakým problémem v imunologii a já nevím kde ještě, tak jsem to na Jaroše vybalila, co si o tom myslí a co nějaká vyšetření atd. No, tak mi řekl, že tak na 95% ta vyšetření vychází negativně, ale že můžeme zkusit tohle, protože to jde i bez hematologického vyšetření (prý to jen pomůže, aby krev nebyla tak vazká/hustá). Taky mi „nabídl“ (a zvažujeme to), že můžeme transferovat embryjko, které nebylo na PGD vyšetřeno (měla jsem jich moc) a to vyšetřené nechat - jako pojistku, kdyby to zas nevyšlo. To mi asi neměl dělat - máme teď z toho dilema. Jestli vyhodit prachy za možná zbytečný KET, ale mít v záloze dobrého nanučka nebo zkusit toho dobrého a pak nechat v záloze 2 nevyšetřené…
Ja bych mozna vyskousela to bez PGD. Nikdy nemas jistotu ze se to povede i nanuckem ktery je po PGD. Cetla jsem o spouste pripadu kdy se to nepovedlo. Ale rozhodnuti je vzdy na ves.
@pegina1977 No právě…první KET jsme měli šampiona (krásného vyšetřeného kluka) a nic ![]()
@Ledge píše:
@pegina1977 No právě…první KET jsme měli šampiona (krásného vyšetřeného kluka) a nic
Ja sla na prvni Ket po nevydarenem Et a to mi jeste nebylo vubec dobre. Embrya vysetrena nebyla a povedlo se. Zatim se fazolka drzi a roste moc hezky. Ivf je z velke casti o stesti. Clovek musi doufat a verit. I kdyz ja kdyz jsem sla na Ket vubec jsem tomu neverila. Tak babo rad.
Ja i prirel jsme tomu davali 5%
@pegina1977 mazec a proč tak malo?
který tvůj transfer to byl? co maš za sebou chuděro všecko?
@tojemaras píše:
@pegina1977 mazec a proč tak malo?který tvůj transfer to byl? co maš za sebou chuděro všecko?
ani nevím…nějak jsme tomu nevěřili že to vyjde. Měla jsem bolesti žaludku a vůbec mi bylo celkově zle, ale vidíš povedlo se. Celkem to bylo moje třetí ivf a 6 transfer. Ale ty předchozí dvě byly v gyncentru před vice jak 8 lety. A ted na prahu 40 se povedlo 3 ivf a 1 ket z něj.
@tojemaras píše:
@pegina1977 tak to je bezvadny
To ano…obrovske stesti.
@pegina1977 Já taky.
Jinak pro aktualizaci, po KET včera krev a opět negativní. ![]()
@Ledge achjo
to mě mrzí
to jste měli to bez embryjko bez genetiky nebo s?
To me mrzi…je mi to moc lito. Holky chtela jsem se zeptat jsem v 15 tt, nevite jestli muzu nejake vitaminy na vlasy. Hrozne mi zacaly padat, vlastne padaly uz pri stymulaci. Nevite co s tim.
@pegina1977 ja myslím že vitamíny můžeš vždycky jakékoli… že to těhu nemůže ublížit, spíš naopak…ale co je třeba přesně, to nevím… já bych se zeptala v lékárně at mi něco doporučí