Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Do-not-touch píše:
ano, pokud by mel otec zajem se starat.
Za me klidne - kdyby s nim byla rec a mel rozum, klidne stridavou. Ale rec s nim neni, rozum nema a predevsim - nema ten zajem
To jsi jedna z mala.
![]()
Zajem a schopnosti jsou premisa, ktera se tahne vsemi mymi prispevky. A proto si piseme i ve vlakne, kde otec o peci zajem projevil. A dockal se psychologickych posudku a soudnich znalcu.. protoze „ona deti miluje nejvic na svete…“ ![]()
Nesprávné je, samozřejmě, obé.. I kdyby byl jeden takový (jakýkoliv) případ.
Každý máme nějaké zkušenosti, další zkušenosti máme zprostředkované. Nevím, mno, můžeme tady tasit ten který případ z rukávu. K čemu to bylo, je, bude..
Přijde mi to trochu zbytečné.
Ano, za mě je statisticky (!) podstatně větší pravděpodobnost, že otec neplatí než že je mu upíráno právo na péči. A zmiňuji z toho důvodu, že tento problém se tedy statisticky dotýká podstatně většího počtu dětí.. A opakuji - i kdyby byl jediný případ, je to špatně.
@Saulus@Saulus píše:
A mne prijde nespravne jak je v CR jednoduché odstrihnout muze od jeho deti, i kdyz ma zajem a schopnosti pečovat.V me socialni bublině pecuje v ramci nerozvedenych manzelstvi tak 80% mužů. Z toho 4 šli na RD a matky živí.
U rozvedenych jsou ta cisla smutnější. Jeden exot co nepecuje a ani nechce. A platit se mu take nechce. Odešla ona od nej kvuli domácímu násilí. Jinak vetsinou VP matky a smutní chlapi. Deti jim chybi. Z nich 3 prisli o dobre placenou praci a dostali se do existenčních problémů.
2× vyhradni pece otce.
1× spolecna péče.
Az na toho exota jsou to velice slusni a vzdělání lide. Sve deti maji radi, kdyz jsou s nimy pecuji vyborne. Platí. Ale radeji by byli vic s detmi. Se svymi detmi.
Kde se tedy bere to přesvědčení, ze zena ke automaticky lepsi rodic? Co jsem videl a slysel pribehy několika z nich, tak bych s vyhradni matky byl daleko opatrnější. U mnoha z vyse jmenovaných byly hlavni motivaci matek predevsim penize. Ono je ocividne velmi motivační se snazit v praci, když kazdy mesic dorazi kolem 15tis na dite…
Pro zajímavost. Prave jedu z prvni schůzky na OSPOD. Pani prohlásila nemam rada stridavou peci. Po kratke diskuzi pripustila, ze existuje i neco jako asymetricka stridava pece. Velmi nerada. Automaticky tedy deti matce. Aniz ji kdy videla! A pri te kratke diskuzi pouzila podobne manipulace, polopravdy a nepravdy co se pouzivaji zde..
Pokud bych se do tematu neponoril, nedovzdelal, byl slabsi, hloupější kus, tak bych ji treba i ty lzi veril. A pak bych se asi dost divil nad výsledkem.
A pokud bych byl idiot, tak by mne treba spolkl vztek „a te krave co mi vzala deti bych neposlal ani korunu“
@Saulus píše:
To jsi jedna z mala.![]()
Zajem a schopnosti jsou premisa, ktera se tahne vsemi mymi prispevky. A proto si piseme i ve vlakne, kde otec o peci zajem projevil. A dockal se psychologickych posudku a soudnich znalcu.. protoze „ona deti miluje nejvic na svete…“
u me je dobre, ze ten zajem nema - protoze vim, ze by dohody nefungovaly, dochazelo by ke konfliktum, ktere by odnesly deti.
A to je asi problem mnohych matek, kde otec zajem ma, ale ten rozum ne a rec s nim neni. Takze ja je chapu.
Znam i expartnery, kde je rozum, zajem i spolecna rec - tam jde vsechno. Bohuzel je ta situace malokde.
@Saulus píše:
@káťa @Anna766To je fajn holky, ze jste tak pracovité. V jednom případě pečoval dokonce cizí člověk
Takze si budeme vycitat pripadne zapojení pokrevnich prarodičů? Proc, pokud by mel otec zajem se starat a vy tak moc pracujete by nemely deti byt svereny do jeho pece a vy mu na deti neprispejete?
Moje dítě tátu nemá, zemřel, tudíž pro mě bezpředmětná otázka. Pokud by ale měl s dítětem tak špatný vztah, že by k němu nechtělo a věděla bych, že žije v bide s exekucemi za zadkem, opravdu bych mu dítě do péče nedala.
@Do-not-touch píše:
u me je dobre, ze ten zajem nema - protoze vim, ze by dohody nefungovaly, dochazelo by ke konfliktum, ktere by odnesly deti.
A to je asi problem mnohych matek, kde otec zajem ma, ale ten rozum ne a rec s nim neni. Takze ja je chapu.Znam i expartnery, kde je rozum, zajem i spolecna rec - tam jde vsechno. Bohuzel je ta situace malokde.
Vidis. A u nas dohody porusuje matka…
@káťa píše:
Moje dítě tátu nemá, zemřel, tudíž pro mě bezpředmětná otázka. Pokud by ale měl s dítětem tak špatný vztah, že by k němu nechtělo a věděla bych, že žije v bide s exekucemi za zadkem, opravdu bych mu dítě do péče nedala.
Je mi to lito ![]()
Ale mam pocit, ze kazdy cteme jinou diskuzi.
A ty napises, ze bys mu je nedala. Jako kdyby se jednalo o majetek. Tvuj ![]()
Diky. ![]()
@Saulus píše:
Vidis. A u nas dohody porusuje matka…
jiste, ja netvrdim, ze vsude je na vine otec. Jen je to znacne castejsi. Pomerove investuju do deti vic penez a co se tyce pece, tak ackoli rozsah styku stamoven nebyl a nikdy mu deti neodmitnu, muj podil je minimalne 90 %.
@Saulus píše:
Je mi to lito![]()
- Exekuci mu zaridila ex.
- On byl pitomec co neplatil
- zminil jsem jako nadsazku, ze je treba i varianta ze nemel/nema
- zminil jsem, ze pokud nema penize, lze vynahradit jinak, prave treba zminovanou peci (ktera ma oporu v zakone)
- celou dobu upozornuji, ze to ze je nekdo matka, neznamená to, ze o detech rozhoduje jen ona. Ze ma patent na rozum.
A ty napises, ze bys mu je nedala. Jako kdyby se jednalo o majetek. Tvuj
Diky.
Uz Ti z toho trosku hrabe. Promin, exekuce ma jen blbec. Deti k nemu extra nechteji. A ty bys mu cpal peci? Chudaci deti. A troufnu si rict, ze pro to 4 lete je matka stredobod vesmiru.
@Saulus píše:
Ne. Demagogie je uplne neco jineho. Subjektivne polozene zavadive otazky, hrajici na city publika, ze otci jsou takovi hazli, co chodi do prace a tudiz nemaji pecovat o sve deti. Bylo tam z tve strany hodne argumentacnich klamu![]()
Ty totiz vychazis z uplne jine premisy. Ze dite patri matce. A otec muze hlidat. A jen kdyz se to matce hodi.
Jenze ja tu pisi o uplne necem jinem. Kdyz matka hodne pracuje a otec zajem a schopnosti ma, tak proc by nemely byt deti v jeho peci? Nebo spolecne/stridave? Preci „budu bez deti smutna“ neni argument. Pro spoustu zenskych je ale jednodussi lamentovat jak nemohou pracovat a alimenty jsou male. Pisu spoustu, ne vsechny
Jak to víš z čeho vycházím?
kdo si myslíš že pečoval o naše děti když jsem byla v práci? Fanfán tulipan? Ne, jejich vlastní otec.
A ja opravdu žádné lamentující baby s alimenty a na dávkach brečící jak nemůžou pracovat neznám. Naopak dost matek pracuje na MD(i já kdysi),z domova, na brigádach, potom co děti jsou větsí a mají větší potřeby, tak mají i práce třeba dvě.
Maximalně ty nepřizpůsobivé z jistého etnika kde nepracuje nikdo, ale to je na jinou diskuzi.
Otec bude s novou ženou neústupný, bude trvat na znaleckém posudku. Doporučuji vzít si s sebou diktafon a obálku. Já to neudělala, protože jsem o tom nevěděla, jinak bych to taky udělala.
@Saulus píše:
Je mi to lito![]()
- Exekuci mu zaridila ex.
- On byl pitomec co neplatil
- zminil jsem jako nadsazku, ze je treba i varianta ze nemel/nema
- zminil jsem, ze pokud nema penize, lze vynahradit jinak, prave treba zminovanou peci (ktera ma oporu v zakone)
- celou dobu upozornuji, ze to ze je nekdo matka, neznamená to, ze o detech rozhoduje jen ona. Ze ma patent na rozum.
A ty napises, ze bys mu je nedala. Jako kdyby se jednalo o majetek. Tvuj
Diky.
Takže matka narve dítě otci co je bez peněz, s exekutory za dveřmi, otci který s nimi nemá dobrý vztah, nemá na ně ani korunu alimentů…matka může v klidu makat od nevidím do nevidím, zajišťovat finančně děti i otce…všechno bude v naprostém pořádku.
Tleskám, skvělé řešení ![]()
Na tom jak bude dětem absolutně nezáleží, to oporu v zákoně totiž nemá.
@jkra píše:
Uz Ti z toho trosku hrabe. Promin, exekuce ma jen blbec. Deti k nemu extra nechteji. A ty bys mu cpal peci? Chudaci deti. A troufnu si rict, ze pro to 4 lete je matka stredobod vesmiru.
Dej mi moje deti (3 a 6) na 4 roky do vyhradni pece a pak uvidíme jak budou chtit k matce. A ani se nebudu muset snazit je ockovat. ![]()
Ad exekuce - viz vyse. Psal jsem, ze je to pitomec. Nicmene jsem letmo nastinil situaci 70letemu chlapovi, 40 let zenaty (stale) a jeho prvni reakce byla - no to bych se nedivil, kdyby prestal posilat penize. Obvzlášť, pokud mu treba deti neda s tim, ze jsou nemocne nebo tak. A opet. Nemam duvod si vymyslet. Takto jsem odposlechl. To ze se ten dotycny strili do vlastni nohy je vec jina..
@Saulus Jenže reakce, že nebude posílat alimenty, je nepochopitelná a špatná už proto, že jednaj dostane do průšvihu sám sebe, ale především - že to odnesou ty děti a on se mstí matce přes ně. I kdyby to ona dělala taky, což by bylo hrozný, třeba tím zabraňováním ve styku, tak přece nedává smysl těm dítětem ubližovat ještě víc. On si těmi alimenty neplatí vídání dětí.
Promiň, ale ty jsi prostě teď strašně zaujatý kvůli tomu, co sám řešíš.
Mimochodem informovat tě měla, ale střídavku má ta paní nerada asi z nějakého důvodu, pro ty děti to taky není žádné terno a jen to bydlení na dvou místech pro ně bývá dost náročné, plus NEZBYTNĚ to vyžaduje spolupracující rodiče, což je dost vzácná situace a zřejmě ne vás případ. Ideál je prý střídavka, kdy jsou děti stále v jednom bytě a střídají se rodiče, ale kdo na to má…
Příspěvek upraven 28.05.18 v 20:19
@Saulus píše:
Dej mi moje deti (3 a 6) na 4 roky do vyhradni pece a pak uvidíme jak budou chtit k matce. A ani se nebudu muset snazit je ockovat.Ad exekuce - viz vyse. Psal jsem, ze je to pitomec. Nicmene jsem letmo nastinil situaci 70letemu chlapovi, 40 let zenaty (stale) a jeho prvni reakce byla - no to bych se nedivil, kdyby prestal posilat penize. Obvzlášť, pokud mu treba deti neda s tim, ze jsou nemocne nebo tak. A opet. Nemam duvod si vymyslet. Takto jsem odposlechl. To ze se ten dotycny strili do vlastni nohy je vec jina..
Jo vidis. A muj 70 lety otec zase nechape, jak se muze nekdo nestarat a take myslel, ze na deti urcite jako velmi vydelavajici matka mam pridavky:). A zase. Jsou rozvedeni 4 roky, on neplati a najednou bude otec roku:).
Promiň, začínám mít starost o tvé duševní zdraví. Už se na tohle téma vykašli, máš už přece všechno vyřešeno, a jdi žít. Už ti to fakt nedělá dobře.
Neřeš cizí životy, řeš svůj a nemusíš sem všechno psát. Už to v podstatě ani nikoho nezajímá. Nemyslím to zle.
Příspěvek upraven 28.05.18 v 19:14