Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Saulus píše:
Toto je ale demagogie. Da se to podobne otočit.Kolik ženskych znas, ktere pri poceti ditete premysli, jak to dite bez prispeni chlapa uzivit? Kolik znas zenskych, ktere radeji bude travit treba 10 hodin v praci misto toho, aby si doma hralo s detmi, videlo je vyrustat? Kolik zenskych znas, ktere rado neprenecha ziveni na chlapovi?
![]()
V České republice nelze být rodičem samoživitelem při 2 dětech. Na to, aby rodič samoživitel nesklouzl do chudoby by musel pracovat 79 hodin týdně.
Takže i jinak. Kolik chlapů, když plodí dítě si uvědomuje, že v tomto státě to ženská sama neutáhne? A ještě je jim líto tý tisíckovky.
@Kobliha51 píše:
To jen někteří. Jinak se dají vyměnit na spermobanku a pak odpadají i ty peníze. Je to lepší? Zeptej se svých kamarádů jak často vaří rodině, žehlí a vytírají. Budeš asi překvapen. Teoreticky to možná umí asi tak jako řídit tuto republiku a svět a být odborníky na všechno a nejlépe u piva. A už se trochu povznes a nepiš pořád o těch penězích. Jsi jak kolovrátek.
Vis. Cele je to nadsazka. Bohuzel nadsazka na zakladech rodinneho prava a praxe v CR. Cele rozhodovani je „peci matce“ / „vyzivne otci“. A je pozar na strese, kdyz nekdo toto nastaveni otoci. Treba ze by pracovala matka a otec s financnim prispenim matky pecoval.
Je velmi priznacne, jak jste se tu s příběhem zakladatelky vyrovnaly ve smyslu „ma exekuci, nema sanci se starat o vlastni deti“. Tak jsem nakopiroval nalez NS (kde mimochodem otec byl ultra kret€n), ze exekuce na vyzivnem nemuze byt duvodem odebrani rodicovske zodpovednosti. Moc jsem se pobavil, jak jste toto presly mlcenim a radeji jste se vytasily s pranim pradla a krajenim jablicek.
![]()
Z meho pohledu, pokud se obloukem vratim k ex zakladatelky, je bez blizsich znalosti detailu, napr. vyjádření druhe strany, jediným trablem vzajemny vztah otec/deti. Uplne jednoznacne bych to take nevidel, dcera nechce „ale nevi proc“. No ono zit v prostredi, kde matka po otci exekucne vymaha vyzivne asi vzajemnym vztahum moc neprospeje…
@Saulus píše:
Toto je ale demagogie. Da se to podobne otočit.Kolik ženskych znas, ktere pri poceti ditete premysli, jak to dite bez prispeni chlapa uzivit? Kolik znas zenskych, ktere radeji bude travit treba 10 hodin v praci misto toho, aby si doma hralo s detmi, videlo je vyrustat? Kolik zenskych znas, ktere rado neprenecha ziveni na chlapovi?
![]()
Co je na tom demagogického?
@Saulus píše:
![]()
Já jsem třeba vůbec nezvažovala variantu, že bych se rozvedla a starala se o děti sama. Děti jsem si pořizovala s tím, že je budeme vychovávat spolu s exmanželem a že se o ně budeme starat společně. No, tak jsem se spletla. No a co? ![]()
Žen, které raději tráví 10 hodin v práci, než by se věnovaly dětem, znám přesně 0 (slovy nula) = žádnou. Možná jich je hodně ve Tvé příjmové skupině, v mé příjmové skupině takové ženy neznám.
Zato znám otce, kteří se bez pomoci matky ani neuprdnou. ![]()
@Saulus píše:
![]()
Co je na tom demagogického???
Neznám mezi rodinou, přáteli, kolegy, ženu, která by nedokázala sebe a děti uživit bez chlapa. Taky jsem byla s dcerkou dlouho sama. Chodila do práce a starala se o ni, barák, auto, zvířata…
Nemůžeš všechno vztahovat jen na svůj příběh a posuzovat dle sebe. To, že ty máš pocit, že tvoje žena žije z tvých alimentů neznamená, že se ženské běžně neuživí bez mužů…i s dětmi…
Ano, znám dost žen které se uživí samy s dítětem, dětmi…protože musí.
@samá práce píše:
@Kobliha51
Prosím tě, pere snad pračka, ráno jsem dal zrovna prát, teď si odskočil z prace si to pověsit. Vaření se moc přeceňuje. Navařeno mám od včerejška, dnes tedy volno. Zítra celý den pryč, oběd v hospodě a pak zavolám oblíbeným Číňanům a vyzvednu si k večeři
suchý hovězí. Děti včera trávili celý den v bazénu, tak kdo by dělal bordel na uklízení. A ponocuji stejně, ne kvůli dětem ale jinému nemocnému člověku.
Edit: von se ten domov a práce v něm moc bere vážně a přeceňuje sePříspěvek upraven 28.05.18 v 12:35
Dětem se obvykle nevaří v čínské restauraci a dokonce ani v české hospodě. Ale možná razíš nový trend, na který ale my, co máme zažitou tradiční výchovu, rozhodně nepřejdeme. ![]()
@Saulus píše:
Vis. Cele je to nadsazka. Bohuzel nadsazka na zakladech rodinneho prava a praxe v CR. Cele rozhodovani je „peci matce“ / „vyzivne otci“. A je pozar na strese, kdyz nekdo toto nastaveni otoci. Treba ze by pracovala matka a otec s financnim prispenim matky pecoval.
Já bych to přivítala a spoustu matek také. To vše za předpokladu, že chlap se postará o dítě i domácnost v rozsahu, jak by se o něj postarala matka. To tedy i se vstáváním v noci a péči při nemoci dítěte. Žena by dle vlastní vůle mohla pomoci v případě, že muž již bude velmi unaven. prostě všechno tak, jakoby si obrátili role. Žádný požár na střeše. Chápu, že tu jde o výši výdělku pracující matky, ale v případě, že bude postupovat jako leckterý otec, může práci věnovat tolik, aby se vypracovala a vydělávala dost. Myslím si, že pokud dítě bude mít doma tatínka, který se bude o dítě starat jako maminka, žádnou újmu cítit nebude. Jsem pro.
Z meho pohledu, pokud se obloukem vratim k ex zakladatelky, je bez blizsich znalosti detailu, napr. vyjádření druhe strany, jediným trablem vzajemny vztah otec/deti. Uplne jednoznacne bych to take nevidel, dcera nechce „ale nevi proc“. No ono zit v prostredi, kde matka po otci exekucne vymaha vyzivne asi vzajemnym vztahum moc neprospeje…
Myslím si, že žít v prostředí, kdy otec dítěte zaplatí výživné pro dítě tak, jak bylo stanoveno, vzájemným vztahům prospěje nejvíce. Souhlasíš?
@Anna766 píše:
Zrovna tak je dost mužů, kteří se postarají o domácnost, uvaří, vypere a jsou z dětmi rádi, aniž by ty děti v životě v něčem strádáli.
@samá práce píše:
Zrovna tak je dost mužů, kteří se postarají o domácnost, uvaří, vypere a jsou z dětmi rádi, aniž by ty děti v životě v něčem strádáli.
dost málo, ne dost
a pokud, tak většinou krátkodobě a rozhodně ne od kojence
@samá práce píše:
Dobře, budu ti věřit. Možná je někdy i poznám.
@Černá vdova píše:
Dětem se obvykle nevaří v čínské restauraci a dokonce ani v české hospodě. Ale možná razíš nový trend, na který ale my, co máme zažitou tradiční výchovu, rozhodně nepřejdeme.
Podívej se na malý ťamánky. Vyrostli na glutamátech a jaký mají hezké výsledky ve škole. ![]()
Sem taky nenapsal, že to je každý den. To je jako kdyby jsme tu tvrdily, že jezdíte s dětmi na výlety. Tak určitě taky ne každý den. Tady se jen vypíchne to co se hodí do krámu a pak se snaží toho druhého tím umlátit, jen aby měl tu svou pravdu. A ještě se pak navzájem plácat po ramenou, jak jste to v ty diskuzi nandaly. ![]()
@Anna766 píše:
A ja znam dost muzu, kteri se o deti a domacnost postarat umi (a starají), protoze musi.
To je ta demagogie. Kdyz ja znam/neznam, tak jsou/nejsou vsichni takoví..
@Černá vdova píše:
Já jsem třeba vůbec nezvažovala variantu, že bych se rozvedla a starala se o děti sama. Děti jsem si pořizovala s tím, že je budeme vychovávat spolu s exmanželem a že se o ně budeme starat společně. No, tak jsem se spletla. No a co?Žen, které raději tráví 10 hodin v práci, než by se věnovaly dětem, znám přesně 0 (slovy nula) = žádnou. Možná jich je hodně ve Tvé příjmové skupině, v mé příjmové skupině takové ženy neznám.
Zato znám otce, kteří se bez pomoci matky ani neuprdnou.
Ano. Znam takove zeny i jejich muze. Vis ono to traveni 10 hodin v praci take neni vzdy dobrovolne. Rika se tomu i zodpovednost za rodinu, jeji uziveni. Pri výpadku prijmu a zvysenym nakladum..
Ale to preci neni v pripade rozchodu pritezujici okolnost. Tedy je, ale nemela by byt.
Take jsem si poridil deti, ze budeme s ex rodina. A rozhodně pro mne neni „no a co“, ze bych je mel videt na vikend jednou za 14 dni kdyz zena odejde..
Tak třeba já trávím několikrát týdně více než 10 hodin v práci…Když byla dcerka malá, střídaly jsme se v hlídání s kamarádkou, dneska už se děti zaopatří sami…teď jsem taky ještě v práci…