Ex manžel chce děti do péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8397
28.5.18 15:21
@Saulus píše:
Toto je ale demagogie. Da se to podobne otočit. :lol:Kolik ženskych znas, ktere pri poceti ditete premysli, jak to dite bez prispeni chlapa uzivit? Kolik znas zenskych, ktere radeji bude travit treba 10 hodin v praci misto toho, aby si doma hralo s detmi, videlo je vyrustat? Kolik zenskych znas, ktere rado neprenecha ziveni na chlapovi? :lol: :kytka:

V České republice nelze být rodičem samoživitelem při 2 dětech. Na to, aby rodič samoživitel nesklouzl do chudoby by musel pracovat 79 hodin týdně.

Takže i jinak. Kolik chlapů, když plodí dítě si uvědomuje, že v tomto státě to ženská sama neutáhne? A ještě je jim líto tý tisíckovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Phenomene
28.5.18 15:24
@Kobliha51 píše:
To jen někteří. Jinak se dají vyměnit na spermobanku a pak odpadají i ty peníze. Je to lepší? Zeptej se svých kamarádů jak často vaří rodině, žehlí a vytírají. Budeš asi překvapen. Teoreticky to možná umí asi tak jako řídit tuto republiku a svět a být odborníky na všechno a nejlépe u piva. A už se trochu povznes a nepiš pořád o těch penězích. Jsi jak kolovrátek.

Vis. Cele je to nadsazka. Bohuzel nadsazka na zakladech rodinneho prava a praxe v CR. Cele rozhodovani je „peci matce“ / „vyzivne otci“. A je pozar na strese, kdyz nekdo toto nastaveni otoci. Treba ze by pracovala matka a otec s financnim prispenim matky pecoval.

Je velmi priznacne, jak jste se tu s příběhem zakladatelky vyrovnaly ve smyslu „ma exekuci, nema sanci se starat o vlastni deti“. Tak jsem nakopiroval nalez NS (kde mimochodem otec byl ultra kret€n), ze exekuce na vyzivnem nemuze byt duvodem odebrani rodicovske zodpovednosti. Moc jsem se pobavil, jak jste toto presly mlcenim a radeji jste se vytasily s pranim pradla a krajenim jablicek. :lol: :lol:

Z meho pohledu, pokud se obloukem vratim k ex zakladatelky, je bez blizsich znalosti detailu, napr. vyjádření druhe strany, jediným trablem vzajemny vztah otec/deti. Uplne jednoznacne bych to take nevidel, dcera nechce „ale nevi proc“. No ono zit v prostredi, kde matka po otci exekucne vymaha vyzivne asi vzajemnym vztahum moc neprospeje…

• Citovat
  • Upravit
150066
28.5.18 15:32
@Saulus píše:
Toto je ale demagogie. Da se to podobne otočit. :lol:Kolik ženskych znas, ktere pri poceti ditete premysli, jak to dite bez prispeni chlapa uzivit? Kolik znas zenskych, ktere radeji bude travit treba 10 hodin v praci misto toho, aby si doma hralo s detmi, videlo je vyrustat? Kolik zenskych znas, ktere rado neprenecha ziveni na chlapovi? :lol: :kytka:

Co je na tom demagogického?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
28.5.18 15:44
@Saulus píše:

Já jsem třeba vůbec nezvažovala variantu, že bych se rozvedla a starala se o děti sama. Děti jsem si pořizovala s tím, že je budeme vychovávat spolu s exmanželem a že se o ně budeme starat společně. No, tak jsem se spletla. No a co? 8)

Žen, které raději tráví 10 hodin v práci, než by se věnovaly dětem, znám přesně 0 (slovy nula) = žádnou. Možná jich je hodně ve Tvé příjmové skupině, v mé příjmové skupině takové ženy neznám.
Zato znám otce, kteří se bez pomoci matky ani neuprdnou. ;)

• Citovat
  • Upravit
káťa
28.5.18 15:44
@Saulus píše:

Co je na tom demagogického???
Neznám mezi rodinou, přáteli, kolegy, ženu, která by nedokázala sebe a děti uživit bez chlapa. Taky jsem byla s dcerkou dlouho sama. Chodila do práce a starala se o ni, barák, auto, zvířata…
Nemůžeš všechno vztahovat jen na svůj příběh a posuzovat dle sebe. To, že ty máš pocit, že tvoje žena žije z tvých alimentů neznamená, že se ženské běžně neuživí bez mužů…i s dětmi…

• Citovat
  • Upravit
150066
28.5.18 15:47

Ano, znám dost žen které se uživí samy s dítětem, dětmi…protože musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
28.5.18 15:53
@samá práce píše:
@Kobliha51
Prosím tě, pere snad pračka, ráno jsem dal zrovna prát, teď si odskočil z prace si to pověsit. Vaření se moc přeceňuje. Navařeno mám od včerejška, dnes tedy volno. Zítra celý den pryč, oběd v hospodě a pak zavolám oblíbeným Číňanům a vyzvednu si k večeři
suchý hovězí. Děti včera trávili celý den v bazénu, tak kdo by dělal bordel na uklízení. A ponocuji stejně, ne kvůli dětem ale jinému nemocnému člověku. ;)
Edit: von se ten domov a práce v něm moc bere vážně a přeceňuje sePříspěvek upraven 28.05.18 v 12:35

Dětem se obvykle nevaří v čínské restauraci a dokonce ani v české hospodě. Ale možná razíš nový trend, na který ale my, co máme zažitou tradiční výchovu, rozhodně nepřejdeme. ;)

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
28.5.18 16:07

@Saulus píše:
Vis. Cele je to nadsazka. Bohuzel nadsazka na zakladech rodinneho prava a praxe v CR. Cele rozhodovani je „peci matce“ / „vyzivne otci“. A je pozar na strese, kdyz nekdo toto nastaveni otoci. Treba ze by pracovala matka a otec s financnim prispenim matky pecoval.

Já bych to přivítala a spoustu matek také. To vše za předpokladu, že chlap se postará o dítě i domácnost v rozsahu, jak by se o něj postarala matka. To tedy i se vstáváním v noci a péči při nemoci dítěte. Žena by dle vlastní vůle mohla pomoci v případě, že muž již bude velmi unaven. prostě všechno tak, jakoby si obrátili role. Žádný požár na střeše. Chápu, že tu jde o výši výdělku pracující matky, ale v případě, že bude postupovat jako leckterý otec, může práci věnovat tolik, aby se vypracovala a vydělávala dost. Myslím si, že pokud dítě bude mít doma tatínka, který se bude o dítě starat jako maminka, žádnou újmu cítit nebude. Jsem pro.

Z meho pohledu, pokud se obloukem vratim k ex zakladatelky, je bez blizsich znalosti detailu, napr. vyjádření druhe strany, jediným trablem vzajemny vztah otec/deti. Uplne jednoznacne bych to take nevidel, dcera nechce „ale nevi proc“. No ono zit v prostredi, kde matka po otci exekucne vymaha vyzivne asi vzajemnym vztahum moc neprospeje…

Myslím si, že žít v prostředí, kdy otec dítěte zaplatí výživné pro dítě tak, jak bylo stanoveno, vzájemným vztahům prospěje nejvíce. Souhlasíš?

• Citovat
  • Upravit
6439
28.5.18 16:08
@Anna766 píše:
Ano, znám dost žen které se uživí samy s dítětem, dětmi…protože musí.

Zrovna tak je dost mužů, kteří se postarají o domácnost, uvaří, vypere a jsou z dětmi rádi, aniž by ty děti v životě v něčem strádáli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
28.5.18 16:10
@samá práce píše:
Zrovna tak je dost mužů, kteří se postarají o domácnost, uvaří, vypere a jsou z dětmi rádi, aniž by ty děti v životě v něčem strádáli.

dost málo, ne dost

a pokud, tak většinou krátkodobě a rozhodně ne od kojence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
28.5.18 16:11
@samá práce píše:

Dobře, budu ti věřit. Možná je někdy i poznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
28.5.18 16:21
@Černá vdova píše:
Dětem se obvykle nevaří v čínské restauraci a dokonce ani v české hospodě. Ale možná razíš nový trend, na který ale my, co máme zažitou tradiční výchovu, rozhodně nepřejdeme. ;)

Podívej se na malý ťamánky. Vyrostli na glutamátech a jaký mají hezké výsledky ve škole. ;)
Sem taky nenapsal, že to je každý den. To je jako kdyby jsme tu tvrdily, že jezdíte s dětmi na výlety. Tak určitě taky ne každý den. Tady se jen vypíchne to co se hodí do krámu a pak se snaží toho druhého tím umlátit, jen aby měl tu svou pravdu. A ještě se pak navzájem plácat po ramenou, jak jste to v ty diskuzi nandaly. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Phenomene
28.5.18 16:29
@Anna766 píše:
Ano, znám dost žen které se uživí samy s dítětem, dětmi…protože musí.

A ja znam dost muzu, kteri se o deti a domacnost postarat umi (a starají), protoze musi.

To je ta demagogie. Kdyz ja znam/neznam, tak jsou/nejsou vsichni takoví..

• Citovat
  • Upravit
Phenomene
28.5.18 16:35
@Černá vdova píše:
Já jsem třeba vůbec nezvažovala variantu, že bych se rozvedla a starala se o děti sama. Děti jsem si pořizovala s tím, že je budeme vychovávat spolu s exmanželem a že se o ně budeme starat společně. No, tak jsem se spletla. No a co? 8)Žen, které raději tráví 10 hodin v práci, než by se věnovaly dětem, znám přesně 0 (slovy nula) = žádnou. Možná jich je hodně ve Tvé příjmové skupině, v mé příjmové skupině takové ženy neznám.
Zato znám otce, kteří se bez pomoci matky ani neuprdnou. ;)

Ano. Znam takove zeny i jejich muze. Vis ono to traveni 10 hodin v praci take neni vzdy dobrovolne. Rika se tomu i zodpovednost za rodinu, jeji uziveni. Pri výpadku prijmu a zvysenym nakladum..

Ale to preci neni v pripade rozchodu pritezujici okolnost. Tedy je, ale nemela by byt.

Take jsem si poridil deti, ze budeme s ex rodina. A rozhodně pro mne neni „no a co“, ze bych je mel videt na vikend jednou za 14 dni kdyz zena odejde..

• Citovat
  • Upravit
káťa
28.5.18 16:37

Tak třeba já trávím několikrát týdně více než 10 hodin v práci…Když byla dcerka malá, střídaly jsme se v hlídání s kamarádkou, dneska už se děti zaopatří sami…teď jsem taky ještě v práci…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky