Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Saulus píše:
A ja znam dost muzu, kteri se o deti a domacnost postarat umi (a starají), protoze musi.To je ta demagogie. Kdyz ja znam/neznam, tak jsou/nejsou vsichni takoví..
Fakt jo? Znáš víc než dva? Já ne.To není demagogie, to je fakt.
@káťa píše:
Tak třeba já trávím několikrát týdně více než 10 hodin v práci…Když byla dcerka malá, střídaly jsme se v hlídání s kamarádkou, dneska už se děti zaopatří sami…teď jsem taky ještě v práci…
Kdysi jsem dělavala 10-12 hodin v kuse, v sezoně i víc. Není to jen doména mužů. Dcera dělala 12 běžně, dělá to tak dost žen.
@Anna766 píše:
Ano
@Anna766 píše:
Demagogie (z řeckého δημος, démos = „lid“ + αγωγος agógos = „vůdce“) je v moderní době působivé a klamné řečnické vystupování, využívané k získání vlivu, politické podpory a moci. Místo věcného zdůvodňování působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů, k čemuž slouží polopravdy, překroucené argumenty, logické klamy, falešné sliby, vyvolávání strachu a podobně.
To je fajn holky, ze jste tak pracovité. V jednom případě pečoval dokonce cizí člověk ![]()
Takze si budeme vycitat pripadne zapojení pokrevnich prarodičů? Proc, pokud by mel otec zajem se starat a vy tak moc pracujete by nemely deti byt svereny do jeho pece a vy mu na deti neprispejete? ![]()
Já jsem z velké rodiny, kde neexistuje, že by se mužskej neuměl postarat o dítě. Ale kvituji, že toto je v okolí bráno spíše s potleskem ala toho si važ, chlap - a jak se dokáže postarat ![]()
Přes práci jsem se setkala se spoustou rozvádějících a budu se opakovat. Otců ochotných přiložit ruku k dílu minimálně stejnou měrou jako matka moc nebylo.
Za mě by po rozvodu finance týkající se dítěte měly sestávat ze samotného výživného plus příspěvku na péči od nepečujícího rodiče. Ano, jsem si vědoma, že je celkem velké procento rodičů, kteří nejsou schopni vymoci ani ty alimenty. Ano, přijde mi nesprávné, jak jednoduché je v ČR možné odstřihnout své, ehm, „bývalé“
dítě. ![]()
@Kobliha51 píše:
@Saulus píše:
Vis. Cele je to nadsazka. Bohuzel nadsazka na zakladech rodinneho prava a praxe v CR. Cele rozhodovani je „peci matce“ / „vyzivne otci“. A je pozar na strese, kdyz nekdo toto nastaveni otoci. Treba ze by pracovala matka a otec s financnim prispenim matky pecoval.Já bych to přivítala a spoustu matek také. To vše za předpokladu, že chlap se postará o dítě i domácnost v rozsahu, jak by se o něj postarala matka. To tedy i se vstáváním v noci a péči při nemoci dítěte. Žena by dle vlastní vůle mohla pomoci v případě, že muž již bude velmi unaven. prostě všechno tak, jakoby si obrátili role. Žádný požár na střeše. Chápu, že tu jde o výši výdělku pracující matky, ale v případě, že bude postupovat jako leckterý otec, může práci věnovat tolik, aby se vypracovala a vydělávala dost. Myslím si, že pokud dítě bude mít doma tatínka, který se bude o dítě starat jako maminka, žádnou újmu cítit nebude. Jsem pro.
Z meho pohledu, pokud se obloukem vratim k ex zakladatelky, je bez blizsich znalosti detailu, napr. vyjádření druhe strany, jediným trablem vzajemny vztah otec/deti. Uplne jednoznacne bych to take nevidel, dcera nechce „ale nevi proc“. No ono zit v prostredi, kde matka po otci exekucne vymaha vyzivne asi vzajemnym vztahum moc neprospeje…
Myslím si, že žít v prostředí, kdy otec dítěte zaplatí výživné pro dítě tak, jak bylo stanoveno, vzájemným vztahům prospěje nejvíce. Souhlasíš?
Tohle je na delsi odpoved. Zaridim co potrebuji a odpovim.
@Magdaleeena píše:
Já jsem z velké rodiny, kde neexistuje, že by se mužskej neuměl postarat o dítě. Ale kvituji, že toto je v okolí bráno spíše s potleskem ala toho si važ, chlap - a jak se dokáže postaratPřes práci jsem se setkala se spoustou rozvádějících a budu se opakovat. Otců ochotných přiložit ruku k dílu minimálně stejnou měrou jako matka moc nebylo.
Za mě by po rozvodu finance týkající se dítěte měly sestávat ze samotného výživného plus příspěvku na péči od nepečujícího rodiče. Ano, jsem si vědoma, že je celkem velké procento rodičů, kteří nejsou schopni vymoci ani ty alimenty. Ano, přijde mi nesprávné, jak jednoduché je v ČR možné odstřihnout své, ehm, „bývalé“dítě.
A mne prijde nespravne jak je v CR jednoduché odstrihnout muze od jeho deti, i kdyz ma zajem a schopnosti pečovat.
V me socialni bublině pecuje v ramci nerozvedenych manzelstvi tak 80% mužů. Z toho 4 šli na RD a matky živí.
U rozvedenych jsou ta cisla smutnější. Jeden exot co nepecuje a ani nechce. A platit se mu take nechce. Odešla ona od nej kvuli domácímu násilí. Jinak vetsinou VP matky a smutní chlapi. Deti jim chybi. Z nich 3 prisli o dobre placenou praci a dostali se do existenčních problémů.
2× vyhradni pece otce.
1× spolecna péče.
Az na toho exota jsou to velice slusni a vzdělání lide. Sve deti maji radi, kdyz jsou s nimy pecuji vyborne. Platí. Ale radeji by byli vic s detmi. Se svymi detmi.
Kde se tedy bere to přesvědčení, ze zena ke automaticky lepsi rodic? Co jsem videl a slysel pribehy několika z nich, tak bych s vyhradni matky byl daleko opatrnější. U mnoha z vyse jmenovaných byly hlavni motivaci matek predevsim penize. Ono je ocividne velmi motivační se snazit v praci, když kazdy mesic dorazi kolem 15tis na dite…
Pro zajímavost. Prave jedu z prvni schůzky na OSPOD. Pani prohlásila nemam rada stridavou peci. Po kratke diskuzi pripustila, ze existuje i neco jako asymetricka stridava pece. Velmi nerada. Automaticky tedy deti matce. Aniz ji kdy videla! A pri te kratke diskuzi pouzila podobne manipulace, polopravdy a nepravdy co se pouzivaji zde..
Pokud bych se do tematu neponoril, nedovzdelal, byl slabsi, hloupější kus, tak bych ji treba i ty lzi veril. A pak bych se asi dost divil nad výsledkem.
A pokud bych byl idiot, tak by mne treba spolkl vztek „a te krave co mi vzala deti bych neposlal ani korunu“ ![]()
@Saulus píše:
@káťa @Anna766To je fajn holky, ze jste tak pracovité. V jednom případě pečoval dokonce cizí člověk
Takze si budeme vycitat pripadne zapojení pokrevnich prarodičů? Proc, pokud by mel otec zajem se starat a vy tak moc pracujete by nemely deti byt svereny do jeho pece a vy mu na deti neprispejete?
Tomuhle říkám demagogie, a hodně blbá promiň.
@Kobliha51 píše:Já bych to přivítala a spoustu matek také. To vše za předpokladu, že chlap se postará o dítě i domácnost v rozsahu, jak by se o něj postarala matka. To tedy i se vstáváním v noci a péči při nemoci dítěte. Žena by dle vlastní vůle mohla pomoci v případě, že muž již bude velmi unaven. prostě všechno tak, jakoby si obrátili role. Žádný požár na střeše. Chápu, že tu jde o výši výdělku pracující matky, ale v případě, že bude postupovat jako leckterý otec, může práci věnovat tolik, aby se vypracovala a vydělávala dost. Myslím si, že pokud dítě bude mít doma tatínka, který se bude o dítě starat jako maminka, žádnou újmu cítit nebude. Jsem pro.*
Myslím si, že žít v prostředí, kdy otec dítěte zaplatí výživné pro dítě tak, jak bylo stanoveno, vzájemným vztahům prospěje nejvíce. Souhlasíš?
K te prvni casti. Ano, ja jsem take pro, ale to spise zminujes nerozpadlou rodinu. Pokud mas tento názor i na rodiny rozpadle, jsi jesna z mala. Vim, ze jsi kdysi take byla proti SP, ale nakonec jsi uznala, ze jsou pripady, kde to muze fungovat. Za to mas muj obdiv. Protože to tu snad neprovedla zadna.
Nicmene bych byl rad upozornil na rozkol, ktery tu je v pozadi techto diskuzi. Stavime proti sobe VP matky a SP. O pripadne VP otce se tu nemluvi. Takove verejne tajemstvi. Mozna nejaka kletba.. ![]()
S temi nemocnymi detmi. Kde je vetsi pravdepodobnost, ze otec bude pecovat v dobe nemoci? Ze si muze vzit OCR? Ve vyhradni matky to asi nebude. A duvod ke stiznostem je na svete…
K te druhe casti.
Pokud bychom sledovali zajem deti, tak idealni je pro ne kompletní rodina. Jim je jedno, ze „on nebo ona maji potrebu jit za hlasem sveho srdce..“
Vzájemným vztahum prospeje, kdyz jsou vyslechnuty obe strany, piska se rovne a nerozhoduje se paušálně „deti matce, otci alimenty“. Jiz jsem zminil v predchozim prispevku.
Placeni dle rozsudku je povinnost, nicmene si umim predstavit, ze platce to nevnima jako spravedlnost. Pripadne nema (vetsinou otec) tuseni, zac je v Pardubicich pernik…
Nedaval bych tedy v zadnem pripade rovnitko mezi plati alimenty=dobre vztahy. Kdo se chce hadat, ten si duvod vzdycky najde.
Resumé: nejvic vztahum prospeje nikoliv placeni vyzivneho podle rozsudku, ale umozneni pece tomu, kdo o ni ma zajem a je ji schopen. Vyzivne by mela byt druhotna vec, bohuzel propojeni s typem pece je moc silné..
@Anna766 píše:
Tomuhle říkám demagogie, a hodně blbá promiň.
Nemyslim si. Promiň.
@Saulus píše:
Nemyslim si. Promiň.
Takže co? Podle tebe by měla ona matka co tak hodně pracuje odvézt dítě otci, strčit ho za dveře se slovy"já hodně pracuju, už jsem se nastarala dost " a odjet pracovat?
To je ta demagogie, ony totiž nejsou věci většinou tak, jak ty si myslíš že jsou.
O sobě nemluvím. Můj muž totiž nikdy ani mě, ani naše děti neopustil.
Příspěvek upraven 28.05.18 v 19:05
@Saulus píše:
@káťa @Anna766To je fajn holky, ze jste tak pracovité. V jednom případě pečoval dokonce cizí člověk
Takze si budeme vycitat pripadne zapojení pokrevnich prarodičů? Proc, pokud by mel otec zajem se starat a vy tak moc pracujete by nemely deti byt svereny do jeho pece a vy mu na deti neprispejete?
ano, pokud by mel otec zajem se starat.
Za me klidne - kdyby s nim byla rec a mel rozum, klidne stridavou. Ale rec s nim neni, rozum nema a predevsim - nema ten zajem ![]()
@Anna766 píše:
Takže co? Podle tebe by měla ona matka co tak hodně pracuje odvézt dítě otci, strčit ho za dveře se slovy"já hodně pracuju, už jsem se nastarala dost " a odjet pracovat?
To je ta demagogie, ony totiž nejsou věci většinou tak, jak ty si myslíš že jsou.
O sobě nemluvím. Můj muž totiž nikdy ani mě, ani naše děti neopustil.Příspěvek upraven 28.05.18 v 19:05
Jo to bych mohla zkusit. Odvezt mu deti a se slovy ja taky pracuju ujet:).
@Anna766 píše:
Takže co? Podle tebe by měla ona matka co tak hodně pracuje odvézt dítě otci, strčit ho za dveře se slovy"já hodně pracuju, už jsem se nastara dost " a odjet pracovat?
O sobě nemluvím. Můj muž totiž nikdy ani mě, ani naše děti neopustil.
Ne. Demagogie je uplne neco jineho. Subjektivne polozene zavadive otazky, hrajici na city publika, ze otci jsou takovi hazli, co chodi do prace a tudiz nemaji pecovat o sve deti. Bylo tam z tve strany hodne argumentacnich klamu ![]()
Ty totiz vychazis z uplne jine premisy. Ze dite patri matce. A otec muze hlidat. A jen kdyz se to matce hodi.
Jenze ja tu pisi o uplne necem jinem. Kdyz matka hodne pracuje a otec zajem a schopnosti ma, tak proc by nemely byt deti v jeho peci? Nebo spolecne/stridave? Preci „budu bez deti smutna“ neni argument. Pro spoustu zenskych je ale jednodussi lamentovat jak nemohou pracovat a alimenty jsou male. Pisu spoustu, ne vsechny ![]()