Litovali jste někdy, že jste zůstali?

Anonymní
24.5.18 20:31

Litovali jste někdy, že jste zůstali?

Zdravím,

omlouvám se za anonym, ale nechci aby mě někdo poznal. Dodělávám VŠ a pracuji, přítel pracuje, jsme spolu 10 let. Jsme zasnoubení a příští rok máme svatbu. Já odjíždím v září do UK na erasmus na půl roku. Vždycky mě lákalo cestování a hlavně vyzkoušet si život jinde, hrozně mě to táhne do zahraničí. Ale přítele moc ne, vidí to tak, že si vyděláme peníze i tady a že to bude akorát ztracený čas. Jelikož te´d budu půl roku v zahraničí, tak to beru tak, že si to užiju a jak přijedu, tak si zde budem žít svůj život…pak mě ale napadne co když budu litovat? Co když mi bude 40 a řeknu si „proč jsem tehdy neodjela“. Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo rady? :( :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2038
24.5.18 20:36

Vzdyt jsi jeste ani neodjela tak nespekuluj co bude. Treba te zivot zavane uplne nekam jinam s nekym jinym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.5.18 20:36

Určitě jeď, jednou bys toho litovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
24.5.18 20:38

To ti dopredu nikdo nerekne… ja obcas lituju, ze jsem odesla, protoze me to vrhlo na uplne jinou drahu… ze ktere neni navratu ( nebo za cenu, kterou nejsem ochotna zaplatit )… styska se mi po CR a hodne… ale v cizine jsem se zamilovala, provdala, privedla na svet deti… cim dele jsem pryc, tim vic si uvedomuju, ze domov a vlast nejsou jen slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
24.5.18 20:39

Ja odjela (ja tedy byla na RD a muz v cizine studoval, pak pracoval) a nemohla se dockat, az se vratim, taky na to nejsem, fakt jsem pocitala dny. Navrat do CR byla zcela moje iniciativa, takze si naopak nekdy rikam, aby to jednou muz nevycital me. Skoro dva roky uz to pytlikujem s vikendovym tatinkem, od prazdnin to skonci a meli bychom zase bydlet pohromade. Mame tri deti. Tyhle rozdilne predstavy jsou narocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.18 20:42

@xkoup21 Doufám, že mě odvane život někam s ním a ne za jiným. Miluju ho a je to skvělej chlap, hodně pro mě udělal a obětoval.

• Citovat
  • Upravit
25179
24.5.18 20:42

Plánuješ jet na půl roku. Tak nešpekuluj a těš se. A nevytvářej problémy, které zatím nenastaly..Třeba tě to po půl roce potáhne domů a žádné dilema nebude.
Užij si to a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
24.5.18 20:44

Moc bych nepřemýšlela a jela. Vrátit se můžeš dřív vždycky. Je to příležitost, přijde svatba, děti, mateřská, rodinný kolotoč. taky si myslím, že by sis jednou mohla vyčítat, že si měla možnost a nejela si. Řekla bych, že chlap má tak akorát strach, že se mu tam někde spustíš :think: Odloučení sice může být smutné, na druhou stranu, kdy jindy než teď?

Příspěvek upraven 24.05.18 v 20:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
24.5.18 20:44

Určitě jeď. Půl roku není dlouho. A uvidíš.

Já docela lituju, že jsem za mlada nevycestovala na delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.18 20:47

Já to asi špatně napsala…to že jedu na půl roku už je 100%, ale jde o to, že bych tam chtěla asi zůstat.

• Citovat
  • Upravit
673
24.5.18 20:48
@Ukulina píše:
Určitě jeď. Půl roku není dlouho. A uvidíš.Já docela lituju, že jsem za mlada nevycestovala na delší dobu.

Přesně tak to cítím i já. Ta zkušenost mi teď prostě chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.18 20:50

@Ukulina Co když mi ten půlrok nebude stačit? :(

• Citovat
  • Upravit
31292
24.5.18 20:53
@Anonymní píše:
Já to asi špatně napsala…to že jedu na půl roku už je 100%, ale jde o to, že bych tam chtěla asi zůstat.

jo takhle…no a jak už teď můžeš vědět, že tam za půl roku budeš chtít zůstat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.18 20:55

Já jsem to z toho příspěvku pochopila tak, že na těch půl roku pojede, ale chtěla by tam ještě jet pracovat. Myslím si, že to bude dobrá zkušenost. A po tom půl roce se uvidí, třeba zjistíš, že tě to zas až tak neláká. Příbuzný byl také na Erasmu, prý dobrá zkušenost, ale už se těšil zpět do ČR. ;) Ideály ho přešly. Už tedy spolu chodítě hodně dlouho, takže to bude asi i taková zkouška vašeho vztahu.

• Citovat
  • Upravit
5040
24.5.18 21:14

Mně na střední chtěla babička zaplatit rok studia v Anglii. Nejela jsem a nikdy jsem nelitovala. Umím se realizovat v Čechách. “Pohled z druhé strany”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí