Litovali jste někdy, že jste zůstali?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15575
24.5.18 21:19
@Anonymní píše:
Já to asi špatně napsala…to že jedu na půl roku už je 100%, ale jde o to, že bych tam chtěla asi zůstat.

já to pochopila a chtěla sem ti napsat, že když nebude stačit, zůstaň déle, klidně chvíli před svatbou se vrať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.18 21:22

Vim, ze to bude znit blbe, ale ja bych bez chlapa nejela! Strasne vas to odcizi. Znam velmi malo vztahu, co to ustali (samozrejme vas neznam a zrovna vy muzete byt ta vyjimka). Zalezi asi i na okolnostech, jestli mate naplanovane obcasne spolecne vikendy nebo se neuvidite celeho pul roku? Cas udela sve :think:

• Citovat
  • Upravit
27265
24.5.18 21:23

Já z tebe cítím, že máte přechozený vztah. On už by se nejspíš rád usadil…osobně si myslím, že svatba za rok, to je strašně dlouhá doba…tohle si musíte pořešit hlavně vy dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
24.5.18 21:24

Já mám taky toulavý boty ;) Nevím, co by bylo kdyby, ale já jezdila a jezdila, dokud jsem mohla. Pak mi bylo skoro 30, hodiny začaly tikat, tak jsem boty odložila a usadila se. A nelituju, mám na to skvělý vzpomínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.18 21:27

Jela bych, lituji, ze jsem neodjela. I kdyz mám manzela, deti, dum a krasny život, tak si rikam, ze to mohlo pockat. Je mi 25 a mela jsem si vic uzit, ted uz neudelam nic. Samozřejmě jsem šťastna, ted uz bych svuj zivot za nic nevymenila, ale kdyz prijdou těžké dny, pohadam se s manzelem, nebo jsou deti nemocne, tak premyslim kde jsem mohla byt

• Citovat
  • Upravit
3224
24.5.18 21:40

Nikdy jsem nelitovala že jsem odjela…naopak každý den dekuji že jsem tak učinila a že jsem vydržela 10 let podřadne práce a po navratu do CR si za ty penize vybudovala nejakou existenci ze ktere doted čerpám a žiju… odjet do ciziny bylo za mě to nejlepší rozhodnutí v živote a mám kolem sebe hodne kamaradek v mem veku kolem te 40 ktere neodjely a dodnes lituji a rikaji si co by kdy by atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
24.5.18 21:45
@Anonymní píše:
@Ukulina Co když mi ten půlrok nebude stačit? :(

Nějak se to vyvine. ;) Nech to plynout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.18 21:48

Jed! Protoze potom prijde svatba, bydleni, dite.. a uz neodjedes. Ja toho ted hodne lituju, ze jsem takhle nikam nevycestovala, jsou to ty nejlepsi zivotni zkusenosti. Vzdycky je videt hrozny rozdil mezi lidmi co nekde cestovali a ti co sedi jen doma na svym. Ziskas nadhled, najdes si nove pratele, zdokonalis jazyk.. Ja mam tendence to ted dohanet, hned jak dite bude partak na cesty, tak vyrazime, protoze me to hrozne chybi. Dovolena jednou za dva roky na 7 dni mi nestaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
24.5.18 22:17

Určitě jeď a pokud budeš chtít zůstat zůstaň, třeba přítel půjde za tebou. Nebo budeš chtít zpátky. Nebo se rozejdete, to se někdy stává že se ty životní cesty rozdělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
24.5.18 22:19
@Anonymní píše:
Zdravím,omlouvám se za anonym, ale nechci aby mě někdo poznal. Dodělávám VŠ a pracuji, přítel pracuje, jsme spolu 10 let. Jsme zasnoubení a příští rok máme svatbu. Já odjíždím v září do UK na erasmus na půl roku. Vždycky mě lákalo cestování a hlavně vyzkoušet si život jinde, hrozně mě to táhne do zahraničí. Ale přítele moc ne, vidí to tak, že si vyděláme peníze i tady a že to bude akorát ztracený čas. Jelikož te´d budu půl roku v zahraničí, tak to beru tak, že si to užiju a jak přijedu, tak si zde budem žít svůj život…pak mě ale napadne co když budu litovat? Co když mi bude 40 a řeknu si „proč jsem tehdy neodjela“. Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo rady? :( :oops:

Já se vrátila a někdy lituji, že jsem nebyla v zahr. déle a jindy si říkám, že po návratu do čr jsem nezahlela a prožila pěknou dobu, poznala spoustu lidí, které bych tam nepoznala. Ono vše má své pro a proti a nejdůležitější je ať už budeš kdekoliv tak z toho vytěžit maximum a nezahalet. Ale osobně si myslím, že aspoň krátká zahraniční zkušenost je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
24.5.18 22:26
@Anonymní píše:
@xkoup21 Doufám, že mě odvane život někam s ním a ne za jiným. Miluju ho a je to skvělej chlap, hodně pro mě udělal a obětoval.

Tak především, ujasni si priority. A v dnešní době, kdy lze letět pár hodin kdykoliv a kamkoliv, nemusí být ani odloučení tak strašné. Odleť, navštěvujte se, volejte, skypujte, a dál se uvidí :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.5.18 01:09
@Kočičí duše píše:
Jed! Protoze potom prijde svatba, bydleni, dite.. a uz neodjedes. Ja toho ted hodne lituju, ze jsem takhle nikam nevycestovala, jsou to ty nejlepsi zivotni zkusenosti. Vzdycky je videt hrozny rozdil mezi lidmi co nekde cestovali a ti co sedi jen doma na svym. Ziskas nadhled, najdes si nove pratele, zdokonalis jazyk.. Ja mam tendence to ted dohanet, hned jak dite bude partak na cesty, tak vyrazime, protoze me to hrozne chybi. Dovolena jednou za dva roky na 7 dni mi nestaci :nevim:

TK vycestovat se dá i s dítětem. Je to nejspíš složitější, ale ne nereálné.

Jinak zakladatelko předem bych nic neplánovala. Jedeš na půl roku a pak se uvidíš. Vůbec ti to nemusí vyhovovat, že jsi mimo ČR

• Citovat
  • Upravit
K K
639
25.5.18 10:32

@ Zakladatelka

Tak pravdu mate oba…

Je dobre, ze do UK na pul roku jedes. Aspon poznas, ze spouta Cechu zije v bludu, jak se duchodci na zapade maj, kdyz maj duchod 25.000 Kc.

V UK poznas, ze na tebe nikdo nikde neceka. A ze je rozdil, mit par zkousek z anglictiny - a je rozdil, posilat email na 50 lidi, z nichz 5 jsou tvi nadrizeni vyzadujici vysokou miru profesionality a anglictina je jejich rodnej jazyk… Takze pokud nestudujes medicinu, IT nebo techniku, tak sance na vysoce kvalifikovany uplatneni v UK bez anglictiny na urovni rodilyho mluvciho nevidim valny…

Pravda taky je, ze rozdil v zivotni urovni mezi zapadni Evropou a CR se zmensuje. Ano, v CR jezdi stredni trida v Octavii a na zapade v Audi - ale uz to neni rozdil jako pred dvaceti lety Favorit vs. Audi.

Dalsi vec je, ze UK vystupuje z EU, takze tam budou problemy kvuli pracovnim vizum atd. Bejt tebou, tak se spis profesne zamerim na Irsko - ale to je jen detail.

Takze abych to shrnul. Pokud nestudujes pedagogiku volneho casu a anglicky umis dobre, nevidim duvod, proc to nezkusit. S platem sekretarky v UK budes mit zivotni uroven zacinajiciho vysokoskolaka v CR. Takze bych se fakt nebal, ze ti v CR neco utece… Navic si zdokonalis jazyk, ziskas zkusenosti - to je k nezaplaceni. Je treba se ale pripravit na to, ze znalost cestiny je konkurencni vyhoda jen u velmi malyho spektra zamestnavatelu a kazdej anglican ze umi anglicky lip nez ty - a ty jejich dialekty, to je lahudka. Na druhou stranu - kdyz zamestnavatele hledajiciho cestinu najdes, tak jsi vicemene za vodou, protoze Cesi nechtej pracovat v zahranici - takze konkurence na pozicich vyzadujicich cestinu je temer nulova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
25.5.18 10:40
@Anonymní píše:
Já to asi špatně napsala…to že jedu na půl roku už je 100%, ale jde o to, že bych tam chtěla asi zůstat.

A už jsi tam někdy byla? Myslím, že až to poznáš, tak chtít zůstat nebudeš 8)
Tolik možností zase Čech v Anglii nemá. A oba princové jsou už ženatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
25.5.18 10:48
@Anonymní píše:
Zdravím,omlouvám se za anonym, ale nechci aby mě někdo poznal. Dodělávám VŠ a pracuji, přítel pracuje, jsme spolu 10 let. Jsme zasnoubení a příští rok máme svatbu. Já odjíždím v září do UK na erasmus na půl roku. Vždycky mě lákalo cestování a hlavně vyzkoušet si život jinde, hrozně mě to táhne do zahraničí. Ale přítele moc ne, vidí to tak, že si vyděláme peníze i tady a že to bude akorát ztracený čas. Jelikož te´d budu půl roku v zahraničí, tak to beru tak, že si to užiju a jak přijedu, tak si zde budem žít svůj život…pak mě ale napadne co když budu litovat? Co když mi bude 40 a řeknu si „proč jsem tehdy neodjela“. Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo rady? :( :oops:

Určitě jeď. Znám strašně moc lidí, kteří měli tu možnost a nejeli, a pak celý život přemýšleli, zda to bylo dobře. Jako ne pořád, ale třeba i táta po téměř 30 letech jednou za čas utrousí něco ve smyslu, že tehdy mohl jet a že kvůli rodičům nejel… Za půl roku budeš zpátky. Třeba to bude nic moc (ale věřím, že nebude), tak jsi to zkusila a za pár týdnů na to zapomeneš. Když nepojedeš, možná budeš vzpomínat celý život, že jsi tehdy mohla jet a nejela. Přítel počká. Kamarádka jela, on nechtěl. Nakonec nevydržel a aspon ji 3× navštívil :) My jeli na rok. Zůstali jsme déle, že na pár let, protože tu je vlastně dobře… no a teď jsme si tu koupili dům, zůstáváme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky