Excel - co to je za chybu?

17609
26.2.14 11:57

Excel-co to je za chybu?

S Excelem pracuji dost, ale teď fakt nevím, co se mu stalo. Přepisuji tabulku s již funkčními vzorci, nic co bych nedělala milionkrát, a přesto mi vzorec výsledek nespočítá, ale zůstává tam předchozí výsledek. Když tedy manuálně vzorec přepíšu (pochopitelně na to samé, co tam bylo např. =A1×B1), tak je výsledek správně, ale musela bych to tak udělat ve všech řádcích. Když to zkopíruji, tak sice nahoře vidím, že v buňce je správný vzorec (např. =A2×B2), ale výsledek je z toho prvního řádku nehledě na údaje v A2 a B2 8o
Vůbec netuším, čím to může být a jsem pěkně v háji, protože přepisováním každého řádku tu strávím mládí :pocitac: Včera to fungovalo naprosto správně.

Příspěvek upraven 26.02.14 v 12:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
136
26.2.14 11:59

Nefunkční příklad by nebyl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.14 12:00

Zkuste si zapnout předchůdce a následovníky - zjistíte které buňky se skutečně sčítají, a případně zablokovat zdrojové buňky $??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
26.2.14 12:00

Asi úplně nechápu, udělej print screen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
26.2.14 12:22

@kadlina mě tohle dělal jeden excel, který byl zahlcený mmožstvím listů a provazovaných vzorců. Někde byl nejspíš jeden cyklický (a excel mi ho ale nezobrazil) a žádný vzorec už nepřepočítával jak měl, ukazoval nesmysly, nuly, nebo při přetažení vzorce do řádku níž ukázal výsledek z řádku výš, přestože vzorec směřoval jinam a spravilo se to až když jsem to buňky klikla

vzdala jsem snahu to spravovat a udělala celý dokument znovu ze starší verze, která ještě nezlobila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
26.2.14 12:24

Tak jsem zjistila, že mi to nedělá jenom v té jedné tabulce, ale ve všech, tak jsem projela antivir a restartovala a je to v pohodě ufff.

Ale koukala jsem na to jako blázen, včera ta tabulka fungovala a dnes z ní padaly hámotiny - dejme tomu v A1 bylo 3000 v B1 bylo 2, C1 =A1×B1 tj. 6000. Přepsala jsem A1 na 1 a v C1 stále zůstávalo 6000. Přepsala jsem vzorec v C1 na to samé a objevil se správný výsledek 2. Chtěla jsem vzorec zkopírovat do dalších řádků a byť ten vzorec tam byl správně (v dalším řádku C2 =A2×B2), tak výsledek byl zase 2 a taky se neměnil součet sloupce. Docela síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
26.2.14 12:29

@kadlina Taky jsem to moc nepochopila, ale nemáš náhodou vypnuté automatické počítání vzorců? Nevím, jak to je přesně v češtině, já pracuju s anglickou verzí 2010 a doma mám 2007, v obou je to na stejném místě - záložka Formulas (vzorce?), dále Calculation Options (možnosti výpočtu?) a musíš mít zaškrtnuto Automatic, ne Manual (ruční).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
26.2.14 12:30

@kadlina Já než to naťukám, tak je vyřešeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
26.2.14 13:00

Ono se ten můj dotaz pochopit nedal, protože jak jsem do vzorců dala znaménko krát z numerické klávesnice, tak mi to text mezi nima změnilo na kurzívu. Dneska si s počítačem vážně nerozumím :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
28.3.15 11:50

Dotaz

Zdravím :)
dělám s filtry a potřebuji spočítat počet některých hodnot, jenže když dám počet, tak mi to spočítá i data, která jsou mezi.
Např.
A3 neco neco
A5 neco neco
tak mi to vezme i A4. Zkoušela jsem dát i $, nevím jestli to dělám blbě, ale nefunguje to.
Děkuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
28.3.15 12:07

@MarkétkaU Šlo by to nějak rozvést? Chceš vyloučit ze vzorce A4 nebo vybrat do vzorce jen A3 a A5? Používáš automatickou funkci nebo si ji píšeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
28.3.15 12:11

@MarkétkaU
chceš to zobrazit nebo ti to nepočítá, když to zatrhneš? je jasný filtr?
umíš použít countif?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
28.3.15 12:16

Chci spočítat dejme tomu tyto data
A3 4584Kc 38Ks
A5 4577Kc 55ks
když dám součet kusů, tak mi to nezobrazí, že je to 93ks, ale 150, protože to vezme i A4, ve vzorci mám A3:A5 (samozřejmě, že mám víc dat, tohle je jen příklad)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
28.3.15 12:23

Napadá mě leda - vyfiltrovat, označit, překopírovat do dalšího listu a tam sečíst. Možná je na to lepší postup, ráda se taky přiučím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
28.3.15 12:40

Mě taky napadlo, ale mám to do školy a nevím zda by to prošlo :D :) tam bude nějaký chyták

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák