Exekuce na konto beruška u KB

Napsat příspěvek
Velikost písma:
445
20.3.15 11:00
@Patejl1 píše:
Nevím jestli na to zrovna mařka jde naroboutovat ale 3a by docela šlo.Zatají?

Nene, pokud vím, žaloby byly podané opravdu na poškození věřitele, nikoli maření. Ale je pravda, že to nesleduju, takže mám jen informace, že první instance uznaly. Jestli je to již jako rozhodnutí nejvyšáku, to si fakt nejsem jistá. A děsně se mi to nechce hledat (uspávám dítě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
20.3.15 11:02
@Keyllah píše:
Já se obávám, že je to dost obvyklé. jen když pročteš diskuze, tak se to dost řeší. Já právě dělám trest a myslím že „výzva“ exekutora není „výkon rozhodnutí“, nicméně tam úmysl je, jen je otázka, jaký trestný čin by to naplnilo. Nicméně si dokážu představit, kdy z toho TČ být může, ale to už je případ od případu..

Obvyklé to je, takže se právě exekutoři docela hodně začínají bránit… logicky to právě ženou přes poškození věřitele.

Příspěvek upraven 20.03.15 v 11:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
20.3.15 11:03

Není náhodou exekuce na plat - tzn. že si to budou strhávat rovnou bez ohledu, kam si zakladatelka zvolí zasílání???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41584
20.3.15 11:06
@Adélky píše:
Není náhodou exekuce na plat - tzn. že si to budou strhávat rovnou bez ohledu, kam si zakladatelka zvolí zasílání???

Ona existuje exekuce na plat a exekuce na účet, záleží co mají/budou mít, neb v prvním případě je to vlastně zbytečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
20.3.15 11:06
@Adélky píše:

Nechápu, co myslíš? :think: Exekuce na plat = exekuce částky rovnou ze mzdy, tedy k zaměstnanci (dlužníkovi) se dostane o tu zabavenou částku méně peněz, pak je jedno, kam si to posílá a jak s tou zbylou částkou nakládá. Exekuce na účet = tzv. obstavení účtu, tj. zaměstnavatel pošle celou mzdu, ale pokud pošle na obstavený účet, pak se k nim zaměstnanec (dlužník) nedostane, resp. jednou může vybrat z účtu až dvojnásobek svého životního minima, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel