Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Slavka28 píše:
@TopSecret Měla jsem právní kancelář, která psala a psala. Já sama kontaktovala všechny místa, které jste mi zde poradili. Za to moc děkuji. Ale vesměs jsem se dozvěděla, že nejsem první a asi ani poslední. Žádnou snahu jsem neviděla. Nakonec jsem se sekla a řekla si - na hrubý pytel hrubou záplatu. Do exekutorského úřadu naprosto ztrácelo smysl, abych pořád psala a volala. Měli mě na háku! Navíc arogantní chování jedné spojovatelky. Od jedné místní uživatelky jsem se dozvěděla, že byt, ze kterého ji vyhodili, tak po čtvrté znova v dražbě prodávají. Lituji chudáka, co to koupí, protože evidentně jim jde o to prodávat dokola a nikdo je nezastaví. Okrádají lidi. A u soudu mi potvrdili, že jsou opakované dražby, sice by to nemělo být, ale děje se to. Exekucí je mnoho a není šance na vše dohlížet. Exekutor může vše a není asi nikdo, kdo by ho hned zarazil. Z toho jsem vycházela. Odchytla jsem si na ulici dva kopáče - cizince, dala jim flašku a cigarety. Strčila jim telefon s papírem, co tam mají přečíst. Nakonec jsem jim zaplatila za cestu do Přerova, cesta na celý den a tam se to zlomilo. Chtěla jsem od nich podepsaný papír, že tam byli. Přišli se jen zeptat, jak je to s exekucí na můj majetek, že mě zastupují… Ten den jim vystavili papír, že stahují exekuci a slíbili, že to pošlou hned na katastr. To se stalo. Dnes to mám čisté a vím, že tady platím daně jak mourovatá, ale dovolání nikde žádné nemám. Já sama byla na exekutorském úřadě dvakrát a ani jednou to nemělo smysl. Nic se nezměnilo. Nikdo mi nedokázal pomoci. Ani právníci. Dnes je to pro mě neskutečná úleva, protože na stránkách se krátce před posláním stažení objevila dražba a to jsem byla psychicky už úplně na dně.
Jen nechapu, proc si odchytila nejaky kopace? Proc si tam nedojela sama? S nejakym kamaradem?
Oni tam dojeli a exekuci hned stahli, jo?
@TopSecret protože s ní se vůbec nebavili
takže volila poslední možnou cestu - Na hrubý pytel..
naprostý masakr, co se v ČR děje!! ![]()
gratuluji aspoň k takovému dořešení věci, vůbec se nechce věřit, že v exe.je tak šílený bordel ![]()
A to tam ti Ukrajinci udělali nějaký bugr nebo jak to, že jim na počkání dali ten papír? Nějak jsem to nepochopila, že stačilo, aby tam zašel někdo jiný než ty a řekl jim, že tě zastupují, to přece dělali právníci celou dobu a bylo jim to fuk ![]()
@Michelle_M píše:
A to tam ti Ukrajinci udělali nějaký bugr nebo jak to, že jim na počkání dali ten papír? Nějak jsem to nepochopila, že stačilo, aby tam zašel někdo jiný než ty a řekl jim, že tě zastupují, to přece dělali právníci celou dobu a bylo jim to fuk
Asi je u nás větší bordel, než to vypadá. Holt, pořád jsme ještě Divoký Východ.
@TopSecret píše:
Jen nechapu, proc si odchytila nejaky kopace? Proc si tam nedojela sama? S nejakym kamaradem?
Oni tam dojeli a exekuci hned stahli, jo?
Jsem nejdriv myslela, že tam jako poslala nějaký ruský gorily ![]()
@Slavka28
Kopáči museli předložit nějaké doklady. Kolik jsi jim zaplatila, že neměli strach, že je vyhostí? Mohli sebrat peníze a utéct. Hele, fakt ti přeju, že máš klid, ale přesto se mi najednou tomu všemu ani nechce věřit. To je ovšem můj problém. ![]()
@a12 píše:
Jsem nejdriv myslela, že tam jako poslala nějaký ruský gorily
Ukrajinci jsou ruské gorily. Ne všichni samozřejmě.
@Uslava píše:
Ukrajinci jsou ruské gorily. Ne všichni samozřejmě.
Myslela jsem to tak, že je sebrala na ty ulici jako aby tam sli udělat bububu..
Ale souhlasím, že tenhle poslední příspěvek ve mně taky vyvolal jistý pochybnosti jestli si tady někdo z nás nedělá dobrý den..
@a12 píše:
Myslela jsem to tak, že je sebrala na ty ulici jako aby tam sli udělat bububu..
Ale souhlasím, že tenhle poslední příspěvek ve mně taky vyvolal jistý pochybnosti jestli si tady někdo z nás nedělá dobrý den..
Souhlasim do pismene.
@TopSecret Já tam byla dvakrát osobně, úspěch jsem neměla. Prostě se se mnou nikdo nebavil. Volání k ničemu, psaní k ničemu. Právní kancelář psala a nic, pak se objevila na internetu dražba a to mě dostalo.
@Michelle_M Napsala jsem jim plnou moc. Dala výpis z katastru + kopie všech písemností, co jsem tam psala nebo psali právníci. Udělala jsem to v době, kdy se objevilo datum dražby, to mě srazilo úplně. Protože v okamžiku, kdy by se vydražilo, tak jsem skončila bez střechy nad hlavou s pouhou útěchou, že se budu roky soudit, ale to mi problém bydlení nevyřeší. Já už neměla co ztratit. Ale tohle člověk pochopí, když se dostane do situace, že mu reálně hrozí skutečné vystěhování a nemá kam složit hlavu. Jak se říká - zoufalí lidé dělají zoufalé věci a nikdy mě nenapadlo, že k něčemu takovému uchýlím, ale nikdo si nedovede představit tlak, pod jakým jsme byla. Možná jen fyzicky - z původních 59 kilo jsem skončila na 44kilo, nervy udělaly svoje.
@Uslava Za den mě to vyšlo na 30 tis., měli výpis z katastru, kopie všech papírů, co jsem psala, co psali právníci. Já už neměla co ztratit, protože se veřejně objevila vypsaná dražba. A jelikož nešlo o podíl, ale celou nemovitost, šance, že to nikdo nekoupí byla mizivá. Protože se nedraží za hodnotu. Nikdo si nedovede představit stres, v jakém jsem měsíce žila. Teď se budu dávat postupně dohromady.
@TopSecret exekuce se hned nedá vymazat. Kdo ji dává musí poslat papír, že ji ruší a běží tam povinná lhůta než to vymažou.
@Michelle_M píše:
A to tam ti Ukrajinci udělali nějaký bugr nebo jak to, že jim na počkání dali ten papír? Nějak jsem to nepochopila, že stačilo, aby tam zašel někdo jiný než ty a řekl jim, že tě zastupují, to přece dělali právníci celou dobu a bylo jim to fuk
taky se mi to nezdá. To je přece snadno průkazné, že nějaký Ukrajinec (co nejspíš ani nemluví pořádně česky) není právník! Navíc asi nevypadali zrovna reprezentativně…