Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den,
jdu se vypovídat, vybrečet, ulevit si. Nevím, co mě to napadlo, ale v únoru jsem z legrace koukla do katastru na nemovitost, co vlastním. hrozně mě zarazilo, že je vydán příkaz k prodeji. Málem se ve mně krve nedořezal. Běžela jsem na katastr, zaplatila si výpis a kontaktovala exekutorskou kancelář. Tam mi bylo sděleno, že se spletli ve městě, tudíž exekutorský příkaz k prodeji nemovitosti zatížili jinou stavbu než dlužníka a to už od listopadu. Poslala jsem jim vše potřebné, slíbili do konce týdne (to byla polovina února) smazat. Dnes je 25. června. Takřka denně od té doby volám do exekutorské kanceláře, prosím, aby to už vymazali. Týdny slýchám, že dnes to na katastr posílají a mažou to. Dnes totéž, když jsem si zjistila i číslo exekuce (přes katastr), požádala jsem spojovatelku, aby mě přepojila na paní, co měsíce slibuje. Spojovatelka se ptala, čeho se to týká (je jich tam evidentně víc), pak mi řekla - tak to z Vás nic nekápne, co? Byla jsem jak v Jiříkově vidění. Prosím ji znova, aby mě přepojila na paní, jinak to budu řešit trestním oznámením na Policii, protože opakovaně mě uhánějí i věřitelé, protože v daném úřadě uvedli mé bydliště jako majetek dlužníka. Nervy mám nadranc. A spojovatelka mi dnes doslovně řekla: „Jděte do pr***e a už nám nevolejte, to není náš problém, ty k*ávo.“ A bouchla mi telefonem. Když jsem tam volala zpět, už mě vypípávala. Při hovoru z jiného čísla to zvedla jiná se snahou mi pomoci. Jak jsem psala - jdu si ulevit, protože je mi do breku, co je tady možné. Někdo udělá chybu, ale že by ji odstranil, i když se člověk pořád doprošuje, to se neděje. Tady je možné fakt vše. A ani po dobrém nic nezmůžete - stále pohádky - zítra to na katastr pošleme. S takovým chováním jsem se dosud nesetkala.
@Slavka28 Oficialni pisemnou komunikaci mas jakou a s kym?
Omlouvam se, ale s telefonama si muzes tak akorat vis co ![]()
Na urazlive chovani urednice muzes podat stiznost. Pisemne.
@cecetka byla to spojovatelka, takže se ani nepředstavila. Písemnou komunikaci mám - doporučené dopisy + maily. Ale vše přes kopírák - posíláme na katastr. A to od 10. února. Dnes je konec června. Na katastru stále visí - exekuční prodej.
Co je to za blbost, že si spletli město? Jsou snad po vlastníkovi, podle jeho osobních údajů, tak jak si Vás mohli splést? Tohle snad dělají na základě soudního rozhodnutí. Soud se spletl taky? Tady něco nehraje.
Už jsi dávno měla psát dvojmo stížnost, na exekutorský úřad, katastr.
Taky to může být podvod.
Příspěvek upraven 25.06.20 v 15:06
Podej trestní oznámení, a res s PČR.. Chápu tě, musí to být nepříjemné a stresující.. ![]()
@Ms.Ragdoll Řešila jsem to s exekutorskou komorou. Ty mě odporoučeli na právníka. Zaplatila jsem 4.500Kč a vyzvali exekutorský úřad. Nic se nezměnilo. Pak mi právník řekl, že pokud to chci dotáhnout, mám si připravit další peníze. V souhrnu bych se snad do třiceti mohla vejít. Se soudem jsem to taky řešila a ty mě odkázali na exekutora.
@mackA159 Je, ale těžko to někdo pochopí. Už se mi stalo, že mi někdo vymlátil okno. Resp. do něj hodil kámen a tím rozbil sklo.
@Ms.Ragdoll S právničkou z katastru to řeším. Ta mi právě dala údaje o exekutorovi i o jakou exekuci se jedná. Díky tomu jsem měla spisovou značku na jednání s exekutorskou kanceláří.
A medializovat to? V našem státě možná nakonec asi nejlevnější a nejpřímější způsob, pokud se člověk nestydí vystupovat veřejně…
@Ms.Ragdoll Doporučených dopisů jsem exekutorské kanceláři od února poslala 12. Nic se nezměnilo. Jeden další posílal právník, kde je vyzval k odstranění.
@Akve to mi dnes taky řekl známý, když jsem mu brečela do telefonu. Že by se vydal touhle cestou. I trestní oznámení bude na delší dobu.
@Ms.Ragdoll píše:
Co je to za blbost, že si spletli město? Jsou snad po vlastníkovi, podle jeho osobních údajů, tak jak si Vás mohli splést? Tohle snad dělají na základě soudního rozhodnutí. Soud se spletl taky? Tady něco nehraje.Už jsi dávno měla psát dvojmo stížnost, na exekutorský úřad, katastr.
Taky to může být podvod.
Příspěvek upraven 25.06.20 v 15:06
Podej trestni oznameni.
@Slavka28 píše:
@Akve to mi dnes taky řekl známý, když jsem mu brečela do telefonu. Že by se vydal touhle cestou. I trestní oznámení bude na delší dobu.
Zavolej do Cernych ovci, na Primu nebo Novu. Treba by to zmedializovali. Todle neni normalni.
@jkra Já jsem dnes chtěla vědět jméno paní, co to má na starosti a výsledek byl, že mě spojovatelka na ni odmítla už spojit. A poslala mě… Právník mi řekl, že to je banální záležitost, co mají za deset minut hotovou. Tím spíš, že jsem jim dala veškeré dokumenty. Ale od února nic.
Já ani nemám jména. Mám razítka exekutorské kanceláře, ale nikde žádné jméno. Už koukám i na recenze toho úřadu. A nic moc.